Kvapku nádeje do koktejlov opäť pridá aj Becherovka

Vo štvrtok 11. apríla sa známy pražský bar BUGSY’S na vyhlásenej Pařížské ulici premení na dejisko unikátnej barmanskej súťaže Cocktail Weekend Competition 2013.

Osmička barmanov si tu zmeria svoje sily v súboji, z ktorého vyjde oficiálna kolekcia koktejlov na nadchádzajúcu charitatívnu akciu Nadačného fondu Kvapka Nádeje. Najobľúbenejší bylinný likér Čechov a Slovákov pri tom, samozrejme, nebude chýbať.

Akcia Cocktail Weekend pre Nadačný font Kvapka nádeje už po tretí raz spojí bary, barmanov aj ich hostí v celej Českej aj Slovenskej republike pre spoločný cieľ – pomôcť deťom, ktoré to potrebujú. „Ešte predtým, než si v česko-slovenských podnikoch vychutnáme drink na báze Becherovky ‚s kvapkou nádeje‘ a poskytneme tak finančný dar deťom s poruchami krvotvorby či čakajúcim na transplantáciu kostnej drene, zasúperia si o miesto na bare viaceré drinky v kreatívnej barmanskej súťaži Cocktail Weekend Competition 2013,“ hovorí Lenka Bačková, brand manager Becherovky.

Vo štvrtok 11. apríla od 16.00 tak bude päťčlenná odborná porota v neopakovateľnej atmosfére pražského BUGSY‘S nielen vyberať tie najlepšie z pripravených drinkov, ale zhodnotí aj šikovnosť barmanov samotných. Prezident Českej barmanskej asociácie Aleš Svojanovský spolu so  slovenským koktejlovým expertom Lubošom Ráczom dohliadnu na plnenie pravidiel, úroveň pracovných postupov aj dodržanie najnovších trendov. Šéfredaktor českého Radiožurnálu Jan Pokorný a prezidentka NF Kvapka nádeje Vendula Svobodová sa zamerajú na celkové vystupovanie a showmanstvo barmanov, zatiaľ čo renomovaný dizajnér Jan Němeček bude posudzovať pripravené koktejly aj po umeleckej stránke.

Príďte sa pozrieť aj vy, ktorý koktejl si nakoniec vybojuje česť hájiť farby Becherovky a ako tajnú ingredienciu získa pomyselnú kvapku nádeje!

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.