Výstava v Galérii SPP – Lea Fekete & Norbert Šmondrk „L&N“

Dizajnérka Lea Fekete a architekt Norbert Šmondrk zajtra predstavia svoje umelecké diela v Galérii SPP. Výstava potrvá do 3. júna 2013.

„Dizajnérku Leu Fekete a architekta Norberta Šmondrka, výrazné osobnosti uznávané aj za hranicami  slovenského kultúrneho prostredia, spája nielen dlhoročné priateľstvo, ale i filozoficky blízke zameranie tvorivého programu. Obidvaja vnímajú a ponímajú svoje aktivity v širších súvislostiach. Lea predstavuje komplementárny prístup k tvorbe odevu, šperku a textilnej tvorby, Norbert snahu o domyslenú komplexnosť a jednotný rukopis  architektonického priestoru v celku i v detaile,“ približuje tvorbu obidvoch autorov kurátorka výstavy, Xénia Lettrichová.

Galéria SPP bola otvorená v roku 2000 na Drevenej ulici v Bratislave. Od roku 2009 sídli na Mlynských nivách v priestoroch SPP. Za uplynulú dekádu sa v nej uskutočnilo viac ako 100 výstav popredných domácich a zahraničných umelcov vo výtvarnom umení, sochárstve, skle, keramike, či textile. Medzi najúspešnejšie výstavy patrila výstava Andyho Warhola, Rudolfa Filu, či Jozefa Jankoviča. Galéria SPP na ulici Mlynské nivy 44/c je otvorená denne pondelok až piatok (okrem víkendu) od 11.00 do 17.00 h.

Slovenský plynárenský priemysel, a.s. (SPP) (www.spp.sk) je energetická spoločnosť a spoľahlivý dodávateľ energií a služieb. SPP priamo nadväzuje na viac ako 150-ročnú tradíciu plynárenstva na Slovensku. Víziou spoločnosti je byť jednou z vedúcich energetických skupín v strednej a východnej Európe so silnou dôverou zákazníkov a obchodných partnerov. SPP poskytuje spoľahlivé a konkurencieschopné dodávky energií a s nimi spojené služby na Slovensku aj  na medzinárodných trhoch. Spoločnosť ponúka riešenia pri úspore energií a podporuje iniciatívy zamerané na trvalo udržateľný rozvoj. Akcionármi SPP sú Fond národného majetku SR: 51 %  a Slovak Gas Holding B.V. (Energetický a průmyslový holding, a.s.): 49 %.

Vynovená OMV v Košiciach ponúka príjemnú atmosféru i nové služby

Čerpačka na Moldavskej uspokojí aj náročných motoristov.

Nižšie náklady vo firme? Tri tipy, kde sa dá ušetriť

Pre každé ušetrené euro vo firme určite nájdete využitie, či už na bežný chod, alebo rast.

Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?

Opýtali sme sa na to mám Bekima, Sellasieho a Surovej dcérky.

Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?

Mnohými kritikmi je považovaný za najlepšieho slovenského spisovateľa. Rudolf Sloboda by v apríli oslávil 80 rokov.