Výstava v Galérii SPP – Lea Fekete & Norbert Šmondrk „L&N“

Dizajnérka Lea Fekete a architekt Norbert Šmondrk zajtra predstavia svoje umelecké diela v Galérii SPP. Výstava potrvá do 3. júna 2013.

„Dizajnérku Leu Fekete a architekta Norberta Šmondrka, výrazné osobnosti uznávané aj za hranicami  slovenského kultúrneho prostredia, spája nielen dlhoročné priateľstvo, ale i filozoficky blízke zameranie tvorivého programu. Obidvaja vnímajú a ponímajú svoje aktivity v širších súvislostiach. Lea predstavuje komplementárny prístup k tvorbe odevu, šperku a textilnej tvorby, Norbert snahu o domyslenú komplexnosť a jednotný rukopis  architektonického priestoru v celku i v detaile,“ približuje tvorbu obidvoch autorov kurátorka výstavy, Xénia Lettrichová.

Galéria SPP bola otvorená v roku 2000 na Drevenej ulici v Bratislave. Od roku 2009 sídli na Mlynských nivách v priestoroch SPP. Za uplynulú dekádu sa v nej uskutočnilo viac ako 100 výstav popredných domácich a zahraničných umelcov vo výtvarnom umení, sochárstve, skle, keramike, či textile. Medzi najúspešnejšie výstavy patrila výstava Andyho Warhola, Rudolfa Filu, či Jozefa Jankoviča. Galéria SPP na ulici Mlynské nivy 44/c je otvorená denne pondelok až piatok (okrem víkendu) od 11.00 do 17.00 h.

Slovenský plynárenský priemysel, a.s. (SPP) (www.spp.sk) je energetická spoločnosť a spoľahlivý dodávateľ energií a služieb. SPP priamo nadväzuje na viac ako 150-ročnú tradíciu plynárenstva na Slovensku. Víziou spoločnosti je byť jednou z vedúcich energetických skupín v strednej a východnej Európe so silnou dôverou zákazníkov a obchodných partnerov. SPP poskytuje spoľahlivé a konkurencieschopné dodávky energií a s nimi spojené služby na Slovensku aj  na medzinárodných trhoch. Spoločnosť ponúka riešenia pri úspore energií a podporuje iniciatívy zamerané na trvalo udržateľný rozvoj. Akcionármi SPP sú Fond národného majetku SR: 51 %  a Slovak Gas Holding B.V. (Energetický a průmyslový holding, a.s.): 49 %.

Vlani sme si vyberali z vyše pol milióna inzerovaných áut

Oproti ostatným krajinám Vyšehradskej štvorky boli u nás vozidlá najmladšie, no aj raz tak drahé

V centre našej pozornosti sú zákazníci. Už 50 rokov

„Nikdy som to neoľutoval,“ povedal o svojej životnej dráhe Josef Schwarz, ktorý v roku 1930 založil predchodcu dnešného Kauflandu

Začiatok roka patrí dani z nehnuteľností

Povinnosť má každý, kto v roku 2017 predal alebo nadobudol nehnuteľnosť.

Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných

Ak neviete, či chcete štýlové alebo praktické auto, hatchback alebo SUV, či dokonca ktorú farbu si vybrať, skúste T-Roc.