Pripravte svoje auto na dovolenku len za 4,99 eur

Profesionálny autoservis - Alexander Servis v Bojniciach ponúka pre stálych aj nových zákazníkov možnosť skontrolovať si auto pred dovolenkou za akciovú cenu 4,99€.

Nedostatočná starostlivosť o auto môže mať trpký  dopad na priebeh dovolenky

Zostať stáť na chorvátskej diaľnici s poruchou auta je asi najväčšia hrozba pre slovenského dovolenkára. Kým v minulosti ste na škodovke opravili väčšinu problémov na mieste, dnešné moderné auto už pomaly ani neotvoríte. Pred dlhšou jazdou na dovolenku odborníci z Alexander Servisu odporúčajú preveriť technický stav vášho vozidla, akcia platí pre všetky značky vozidiel. Je dôležité si uvedomiť, že priemerná dopravná vzdialenosť na Slovensku je asi 200 km, pričom pri dovolenkovej ceste do zahraničia prejdete viac ako 1000 km, vozidlo je počas cesty zaťažené viac ako obvykle preto je potrebné venovať jeho stavu zvýšenú pozornosť. Ak sa blíži interval výmeny oleja, radšej dajme olej vymeniť skôr ako po termíne. „Mnohé moderné automobily majú elektronickú kontrolu výmeny oleja a môže sa stať, že keď prekročíte kilometrovú hranicu výmeny oleja o povolenú toleranciu, elektronika motor zastaví a s autom sa nepohnete.“, radí Alexander Antol, majiteľ autoservisu Alexander Servis.

Brzdy – základ bezpečnej jazdy.

O tom že sú brzdy základom bezpečnej jazdy, niet pochýb. V Alexander Servise vám skontrolujeme aj dátum poslednej výmeny brzdovej kvapaliny, ktorá sa vykonáva každých 24 mesiacov. V našom autoservise vám dokážeme skontrolovať bod varu brzdovej kvapaliny pomocou špeciálneho testeru. Optická kontrola stavu obloženia a hadíc brzdového systému staršieho vozidla dopredu odhalí prípadné problémy. Závada na brzdovom systéme je najnebezpečnejšia.

Svetlá – správne nastavenie je dôležité.

Správne nastavenie svetiel znamená dobrý výhľad na cestu a pohodu pre protiidúcich vodičov. Oslepovanie je nepríjemné a nebezpečné. Pri starších vozidlách treba skontrolovať funkciu výškového nastavovania svetiel. Problém mávajú napríklad najmä Favority a Felicie. Pri návšteve Alexander Servisu vám skontrolujeme stav nastavenia sklonu predných svetlometov. Nesprávny sklon predných svetlometov alebo nefunkčné nastavenie sklonu svetlometov môže mať za následok nedostatočné osvetlenie vozovky, prípadne oslňovanie oproti idúcich vozidiel.

Olej – nepodceňujte včasnú výmenu

Pri niekoľkohodinovej jazde v horúčave je motor poriadne namáhaný a pre bezpečnú prevádzku, dobré mazanie i chladenie potrebuje dostatok oleja. Ak do pravidelného intervalu výmeny oleja zostáva približne 2000 kilometrov, netreba riskovať a vymeniť olej ešte pred dovolenkou. Odporúčame si zakúpiť aj 1 liter oleja na dolievanie, ktorý majú v Alexander Servise za dobrú cenu.

Pneumatiky – veľa áut jazdí s podhustenými pneumatikami

.Nesprávne nahustené pneumatiky zhoršujú priľnavosť k vozovke, predlžujú brzdnú dráhu, znižujú životnosť, zvyšujú pravdepodobnosť defektu a spotrebu PHM. V okolitých krajinách zákon vyžaduje podstatne hlbší dezén na pneumatikách než na Slovensku (1,6 mm). Treba skontrolovať aj stav rezervného kolesa, ktoré často nebýva v poriadku.

Motor a klimatizácia

Ak sa vám nezdá chod motora, upozornite na to našich technikov, zle nastavený motor spotrebuje aj o 20 – 25% viac paliva. Pozornosť treba venovať aj častiam motora, pre ktoré sú vopred určené pravidelné ontroly alebo výmeny. Pred každou dovolenkou odporúčame kontrolu klimatizácie, kedže ide väčšinou o trate dlhé aj tisíc kilometrov je nutné sa venovať aj kvalite vnútorného vzduchu.

Nepodceňujte technický stav Vášho vozidla. „ Bez ohľadu na leto a dovolenky, je dobré si dať auto skontrolovať aspoň raz ročne. „ dopĺňa Alexander Antol, majiteľ Alexander Servisu v Bojniciach. Neváhajte a objednajte sa na prehliadku ešte dnes, na tel. č. 0903 804 909, prípadne nás môžete kontaktovať aj emailom na alexanderservis@alexanderservis.sk. Alexander Servis nájdete v Bojniciach, časť Rybníčky .

Zdravý životný štýl - dá sa v dnešnej dobe udržať?

Zdravý životný štýl, krásne telo, svieža pokožka, žiadne vrásky a pevné zdravie. Je možné docieliť to aj v súčasnom rýchlom svete?

Firmy, pri ktorých sa nemusíte obávať dvojakej kvality potravín

Značka nie je všetko. Rozhoduje chuť.

Klima efekt bez klimatizácie

Budovy utesňujeme stále viac a viac. Ale aké to má pre nás následky?

S novou optikou máte v Poprade rýchlosť a kvalitu zaručenú

Reč nie je o predajni s okuliarmi, ale technológii, s ktorou môžete naplno využívať všetky prednosti super rýchleho internetu.