Stav distribučnej plynovej siete počas povodňovej situácie

Spoločnosť SPP – distribúcia, a.s., v dôsledku aktuálnej hrozby záplav zintenzívnila monitorovanie situácie v blízkosti riek so stúpajúcimi hladinami. Odborní pracovníci SPP - distribúcia intenzívne sledujú situáciu a sú pripravení zasiahnuť, kedykoľvek to bude potrebné. Prvé opatrenia už boli vykonané v Bratislave.

Podľa priebežných informácií z jednotlivých monitorovacích centier spoločnosti, ktoré sú umiestnené na celom Slovensku,  je zatiaľ najkritickejšia situácia v Bratislave. Na rieke Dunaj bol  vyhlásený už 3.stupeň povodňovej aktivity, pričom jeho hladina  rovnako ako aj hladina rieky Morava stúpajú ďalej. Z uvedeného dôvodu v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves pracovníci SPP – distribúcia už urobili opatrenia na zabezpečenie distribúcie plynu v tejto oblasti Bratislavy. Distribúcia plynu v hlavnom meste zatiaľ pokračuje bez obmedzení.  Spoločnosť je zároveň členom Krízového štábu hlavného mesta Bratislava, ktorý priebežne zasadá a vyhodnocuje situáciu.

Aj napriek hláseniam o lokálnych povodniach a zatopených domoch z iných oblastí Slovenska, voda zatiaľ bezprostredne neohrozuje plynovody ani ostatné plynárenské zariadenia. Všetky významné uzly distribučnej plynárenskej siete (regulačné stanice, prepúšťacie stanice, trasové uzávery, a pod.) sú nepretržite monitorované Slovenským plynárenským dispečingom.

SPP – distribúcia touto cestou vopred ďakuje verejnosti za informácie o prípadných poškodeniach plynovodov, alebo ak dôjde k prerušeniu distribúcie zemného plynu. Pre tieto účely spoločnosť prevádzkuje Poruchovú linku - plyn 0850 111 727, ktorá funguje v nepretržitej prevádzke 24-hodín denne vrátane víkendov.
Spoločnosť SPP – distribúcia, a.s., priebežne realizuje viacero opatrení na zvyšovanie bezpečnosti distribúcie zemného plynu, ktoré sú nad rámec povinnej legislatívy. Zatiaľ najväčšie škody na distribučnej plynárenskej sieti napáchali povodne v roku 2010. Dočasné prerušenie distribúcie plynu vtedy pocítilo približne 2000 domácností a 100 odberateľov z iných kategórií. Celkové škody na plynovodoch presiahli sumu vyše  2,5 milióna €.

SPP - distribúcia, a.s. (www.spp-distribucia.sk) začala svoju činnosť 1. júla 2006 právnym odčlenením všetkých činností súvisiacich s distribúciou zemného plynu a distribučných aktív ako 100 % dcérska spoločnosť SPP (Slovenský plynárenský priemysel, a.s.). Spoločnosť zabezpečuje distribúciu zemného plynu pre viac ako 1,5 milióna odberateľov  na Slovensku.

Košická Klinika detí a dorastu je opäť krajšia

Oddelenie pre najmenších vynovili za rekordných sedem dní.

Aká je skutočná pravda o Partners Group Sk?

Na fórach nájdete rôzne komentáre na adresu finančných sprostredkovateľov z Partners Group Sk. Ktoré sú a ktoré nie sú pravdivé?

Desať obľúbených multistop zájazdov do celého sveta

Sú poznávacie zájazdy vaša srdcovka? Zažite dva alebo tri počas jednej cesty.

Zdravý životný štýl - dá sa v dnešnej dobe udržať?

Zdravý životný štýl, krásne telo, svieža pokožka, žiadne vrásky a pevné zdravie. Je možné docieliť to aj v súčasnom rýchlom svete?