SPP–distribúcia zatiaľ zabezpečuje distribúciu plynu v celej SR

SPP – distribúcia zatiaľ zabezpečuje distribúciu plynu aj napriek zaplaveným plynárenským zariadeniam na celom Slovensku.

Prevádzkovateľ distribučnej plynárenskej siete SPP – distribúcia, a.s., z dôvodu záplav kvôli zaisteniu bezpečnosti svojej siete vo zvýšenej miere monitoruje svoje plynovody a plynárenské zariadenia, ktoré sa nachádzajú najmä v blízkosti rozvodnených riek. Najkritickejšia situácia je stále v Bratislave. Pracovníci Poruchovej služby SPP – distribúcia však počas uplynulej noci  zasahovali aj v okrese Rimavská Sobota.

V dôsledku rozvodneného Dunaja v Bratislave  má SPP - distribúcia zatopené svoje zariadenia v niektorých častiach mesta. Vďaka priebežným kontrolám spoločnosť vopred prijíma opatrenia, aby distribúcia plynu mohla pokračovať bez obmedzení.
Včera v noci pracovníci Poruchovej služby spoločnosti zasahovali v okrese Rimavská Sobota, kde je rozvodnený miestny potok Blh. Na mieste bola odpojená regulačná stanica od elektrickej energie. Aj v tomto prípade však distribúcia plynu pokračuje bez obmedzení.

Z informácií z monitorovacích centier spoločnosti vyplýva, že  voda zatiaľ bezprostredne neohrozuje plynovody ani ostatné plynárenské zariadenia.  SPP – distribúcia žiada verejnosť, aby o prípadných poškodeniach plynovodov, alebo prerušeniach distribúcie zemného plynu, tieto skutočnosti nahlásili na Poruchovú linku - plyn 0850 111 727, ktorá funguje v nepretržitej prevádzke 24-hodín denne vrátane víkendov.

Spoločnosť SPP – distribúcia, a.s., ako vlastník a prevádzkovateľ plynárenskej distribučnej siete touto cestou zároveň odporúča pred opustením svojho bydliska v prípade záplav vypnúť hlavný uzáver plynu a prerušiť tak distribúciu plynu do svojich odberných plynových zariadení. Ak počas záplav dôjde k zaplaveniu odberného plynového zariadenia, ktoré je vo vlastníctve odberateľa zemného plynu, upozorňujeme, že by mohlo dôjsť zároveň k poškodeniu takéhoto zariadenia. Spoločnosť SPP – distribúcia, a.s., preto odporúča odberateľom zemného plynu kvôli zaisteniu bezpečnej a spoľahlivej prevádzky svojich plynových zariadení, aby si dali vykonať odbornú kontrolu, resp. revíziu odberného plynového zariadenia vrátane všetkých plynových spotrebičov zodpovedným pracovníkom s odbornou spôsobilosťou pre odbor plynárenstva.

SPP - distribúcia, a.s. (www.spp-distribucia.sk) začala svoju činnosť 1. júla 2006 právnym odčlenením všetkých činností súvisiacich s distribúciou zemného plynu a distribučných aktív ako 100 % dcérska spoločnosť SPP (Slovenský plynárenský priemysel, a.s.). Spoločnosť zabezpečuje distribúciu zemného plynu pre viac ako 1,5 milióna odberateľov  na Slovensku.

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.