SPP–distribúcia zatiaľ zabezpečuje distribúciu plynu v celej SR

SPP – distribúcia zatiaľ zabezpečuje distribúciu plynu aj napriek zaplaveným plynárenským zariadeniam na celom Slovensku.

Prevádzkovateľ distribučnej plynárenskej siete SPP – distribúcia, a.s., z dôvodu záplav kvôli zaisteniu bezpečnosti svojej siete vo zvýšenej miere monitoruje svoje plynovody a plynárenské zariadenia, ktoré sa nachádzajú najmä v blízkosti rozvodnených riek. Najkritickejšia situácia je stále v Bratislave. Pracovníci Poruchovej služby SPP – distribúcia však počas uplynulej noci  zasahovali aj v okrese Rimavská Sobota.

V dôsledku rozvodneného Dunaja v Bratislave  má SPP - distribúcia zatopené svoje zariadenia v niektorých častiach mesta. Vďaka priebežným kontrolám spoločnosť vopred prijíma opatrenia, aby distribúcia plynu mohla pokračovať bez obmedzení.
Včera v noci pracovníci Poruchovej služby spoločnosti zasahovali v okrese Rimavská Sobota, kde je rozvodnený miestny potok Blh. Na mieste bola odpojená regulačná stanica od elektrickej energie. Aj v tomto prípade však distribúcia plynu pokračuje bez obmedzení.

Z informácií z monitorovacích centier spoločnosti vyplýva, že  voda zatiaľ bezprostredne neohrozuje plynovody ani ostatné plynárenské zariadenia.  SPP – distribúcia žiada verejnosť, aby o prípadných poškodeniach plynovodov, alebo prerušeniach distribúcie zemného plynu, tieto skutočnosti nahlásili na Poruchovú linku - plyn 0850 111 727, ktorá funguje v nepretržitej prevádzke 24-hodín denne vrátane víkendov.

Spoločnosť SPP – distribúcia, a.s., ako vlastník a prevádzkovateľ plynárenskej distribučnej siete touto cestou zároveň odporúča pred opustením svojho bydliska v prípade záplav vypnúť hlavný uzáver plynu a prerušiť tak distribúciu plynu do svojich odberných plynových zariadení. Ak počas záplav dôjde k zaplaveniu odberného plynového zariadenia, ktoré je vo vlastníctve odberateľa zemného plynu, upozorňujeme, že by mohlo dôjsť zároveň k poškodeniu takéhoto zariadenia. Spoločnosť SPP – distribúcia, a.s., preto odporúča odberateľom zemného plynu kvôli zaisteniu bezpečnej a spoľahlivej prevádzky svojich plynových zariadení, aby si dali vykonať odbornú kontrolu, resp. revíziu odberného plynového zariadenia vrátane všetkých plynových spotrebičov zodpovedným pracovníkom s odbornou spôsobilosťou pre odbor plynárenstva.

SPP - distribúcia, a.s. (www.spp-distribucia.sk) začala svoju činnosť 1. júla 2006 právnym odčlenením všetkých činností súvisiacich s distribúciou zemného plynu a distribučných aktív ako 100 % dcérska spoločnosť SPP (Slovenský plynárenský priemysel, a.s.). Spoločnosť zabezpečuje distribúciu zemného plynu pre viac ako 1,5 milióna odberateľov  na Slovensku.

V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli

Stanicu sme chceli zrekonštruovať za milión korún, stálo to desať.

Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s

Používajú kvalitné mäso?

322 m2 a mesto ako na dlani. Bratislava má atypický penthouse

Najväčší z bytov projektu Jarabinky Grande láka náročných záujemcov nielen svojou grandióznosťou, ale aj unikátnosťou priestoru.

Dva rekordy na druhý pokus

Druhé narodeniny PSK Arény sa budú niesť v znamení pokusu o slovenský rekord.