SME

Uverejňujte tlačové správy na sme.sk

Christoph Henkel: Hosť má rád svojho barmana

V rámci ABSOLUT ABROAD, vymenil Nemec Christoph Henkel svoj domovský bar Shepheards v Kolíne nad Rýnom na dva týždne za nitriansky podnik Zahir a bratislavské Ufo.

V rámci ABSOLUT ABROAD, prvého európskeho výmenného programu pre barmanov, vymenil Nemec Christoph Henkel svoj domovský bar Shepheards v Kolíne nad Rýnom na dva týždne za nitriansky podnik Zahir a bratislavské Ufo. Aké dojmy si od nás odnáša?

1)      Pomohol Vám pobyt v slovenskom bare spoznať bartending z inej strany? Aké poznatky, nové skúsenosti alebo vychytávky si od nás beriete domov?

Áno, Absolut Abroad bol zaujímavý spôsob ako spoznať niečo nové. Bol to pre mňa zážitok pracovať v novej krajine a vidieť, ako tu ľuďom chutia moje drinky, ako sa im páči môj štýl. Tiež som so záujmom sledoval domácich barmanov, aké ingrediencie používajú, aké spôsoby miešania používajú, aký majú štýl. Naučil som sa tu niekoľko zaujímavých receptov na drinky, ale aj nové spôsoby servírovania.

2)      Líši sa slovenská barová scéna od tej Nemeckej? Je u nás niečo inak, vo vzťahu k pozícii barmana, k zákazníkom a podobne?

Dúfam, že týmto výrokom niekoho nenahnevám, no myslím si, že je veľká škoda, že barová scéna na Slovensku v posledných štyroch-piatich rokoch trošku upadá. Veľa dobrých barmanov od vás odchádza do zahraničia, pretože tam zarobia za svoju kvalitnú prácu viac. Slovenskí zákazníci často chcú najmä lacné drinky, nechcú v bare minúť veľa peňazí. Pre barmanov je preto problematické presadiť sa tu kvalitným pitím, ťažké zaviesť kultúru kvalitných drinkov. Na druhej strane aj tu som videl, že pokiaľ je barman dobrým hostiteľom, vzniká medzi ním a hosťom vzťah. Hosť má rád svojho barmana, prichádza za ním ako za partnerom, priateľom, a ak  je spokojný, vracia sa.

3)      Vyskúšali ste si Nitru a Bratislavu?, doma ste v Kolíne. Ako by ste tieto tri miesta porovnali?

Kolín je samozrejme neporovnateľne väčší, a tak je tam viac možností - viac barov, viac konkurencie, ale aj viac zákazníkov. Nitra je v porovnaní s tým veľmi malé  mestečko. Páčilo sa mi však, že aj tu do baru prichádzala pestrá vzorka ľudí, boli tam aj študenti, bolo to pestré.

4)      Bolo niečo, čo vám tu v porovnaní s Nemeckom chýbalo? Čo ste sa rozhodli v rámci workshopu naučiť slovenských barmanov?

Sústredil som sa na niektoré zaujímavé spôsoby servírovania nápojov. Zdôraznil som však, že je dôležité sústrediť sa predovšetkým na drink ako taký, na jeho kvalitu, nielen na zdobenie a prezentáciu drinku. Prezentoval som názor, že barman musí byť v prvom rade hostiteľ, zákazník to musí z neho cíti. Barman má byť ten, kto urobí prvý krok. Nemal by čakať na zákazníka, kým začne, kým si objedná, ale aktívne sa o neho zaujímať. O to, aké má predstavy, chute, čo by si želal. Dôležité je vedieť napríklad nerozhodnému zákazníkovi odporučiť drink.

5)      Čo slovenskí kolegovia? Nadviazali ste nové kontakty, na ktorých bude možné aj ďalej stavať?

Všetci boli ku mne veľmi milí, chodili sme spolu von, hrali futbal. S ľuďmi, s ktorými som sa tu spoznal, sme sa spriatelili na Facebooku, takže určite budeme v kontakte aj naďalej. Určite si budeme písať a vzájomne sa inšpirovať. Keď bude príležitosť, verím, že sa zas uvidíme.

6)      Prezradíte nám recept na svoj obľúbený drink?

 Je to môj tajný drink na štýl klasického fizzu, obohatený o niekoľko netradičných ingrediencií – základ je  gin a tonic, ale pridáva sa do toho aj vaječný bielok, kardamón, a likér z fuchsie.

 

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  2. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  3. ČSOB Bratislava Marathon s rešpektom k nevidiacim a slabozrakým
  4. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest
  5. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta
  6. Aké výsledky prinášajú investície do modernizácie laboratórií?
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  1. Musí veda odpovedať na všetky naše otázky?
  2. Neuveríte, že ste v Poľsku. V tomto meste viac cítiť Škandináviu
  3. Na Južnej triede pribudne nový mestotvorný projekt
  4. Prichádzajú investičné príležitosti s víziou aj výnosom
  5. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  6. EQUILIBRIO v Nivy Tower: S výhľadom a víziou
  7. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  8. ČSOB Bratislava Marathon s rešpektom k nevidiacim a slabozrakým
  1. Neuveríte, že ste v Poľsku. V tomto meste viac cítiť Škandináviu 17 833
  2. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta 13 631
  3. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 7 528
  4. ČSOB Bratislava Marathon s rešpektom k nevidiacim a slabozrakým 3 191
  5. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 3 113
  6. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest 2 838
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 2 752
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva? 1 728
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Knižná novinka Obyčajný hviezdny prach je dojímavý príbeh plný nádeje.


INZERCIA 5 h

Historicky sa viac otváralo severu. Dodnes nesie jeho vizuálnu i mentálnu stopu.


INZERCIA 18. apr

Polyfunkčný dom na Južnej triede prinesie Košičanom aj malé námestie a moderný mestský priestor.


17. apr
Ilustračný obrázok výnimočných priestorov z Nivy Tower

Bratislava, marec 2025 - EQUILIBRIO sa etablovalo ako stabilný a hodnotovo ukotvený partner na realitnom trhu.


17. apr
SkryťZatvoriť reklamu