Priemyselný park v Prievidzi: Na zelenej lúke pod zámkom

Ak chcete začať samostatne podnikať na zelenej lúke, priemyselný park v Prievidzi je správnou voľbou. V prostredí pod Bojnickým zámkom ponúkame pozemky, ktoré sú v 100% vlastníctve jedného vlastníka.

Ak chcete začať samostatne podnikať na zelenej lúke, priemyselný park v Prievidzi je správnou voľbou. V atraktívnom prostredí pod Bojnickým zámkom ponúkame pozemky, ktoré sú v 100% vlastníctve jedného vlastníka. To garantuje plynulé vybavenie všetkých záležitostí spojených s prevodom vlastníctva a súvisiacich s výstavbou.

Areál Priemyselnej zóny Prievidza Západ I bol otvorený v roku 2006 ako jeden z prvých priemyselných parkov na Slovensku. Je výborne pripravený na investovanie a rozvoj v oblasti priemyslu a podnikania na zelenej lúke. Na predaj, prípadne prenájom, je k dispozícii plocha 300 000 m² s prípojkami na všetky inžinierske siete a hlavnú komunikáciu.

Jednoznačný vlastnícky vzťah

Najväčšou výhodou prievidzského priemyselného parku je to, že pozemky v areáli vlastní jeden majiteľ - mesto Prievidza, zastúpené spoločnosťou Prievidza Invest. V prípade záujmu o kúpu alebo prenájom pozemku je preto zjednodušené zabezpečenie všetkých záležitostí súvisiacich s výstavbou a prevodom vlastníctva.

Kombinácia polohy parku v centre Slovenska s výhodami širšieho regiónu hornej Nitry ho zaraďuje medzi lokality s potenciálom rásť. V okruhu 1000 kilometrov od lokality môže investor osloviť 350 miliónov potenciálnych zákazníkov.

Okrem skolaudovanej infraštruktúry má investor v Prievidzi k dispozícii aj širokú škálu služieb. Areál je kompletne oplotený a zabezpečený kamerovým systémom, ktorý monitoruje mestská polícia. V administratívnej budove sú na prenájom pripravené kancelárie a konferenčné priestory. Bezproblémovému podnikaniu napomáha aj osvetlenie spoločných priestorov a údržba hlavných komunikácií.

Región s útlmom baníctva

„Zámerom nášho priemyselného parku je stať sa jedným z najlepších na Slovensku. V Prievidzi je atraktívne prostredie pre rozvoj moderného podnikania a výroby. V rámci kompetencií samosprávy sme pripravení poskytnúť investorom potrebnú súčinnosť,“ hovorí Katarína Macháčková, primátorka mesta Prievidza.

Po útlme baníctva región hornej Nitry je v regióne nezamestnanosť na úrovni približne 14 percent. „Na trhu práce v Prievidzi a jej blízkom okolí je kvalifikovaná pracovná sila, ktorá má široký potenciál pre rekvalifikáciu v rôznorodých priemyselných odvetviach. V hornonitrianskom regióne mali v minulosti tradíciu napríklad firmy s obuvníckym a elektrotechnickým priemyslom. Práve tieto odvetvia majú v Prievidzi výborné zázemie pre rozvoj,“ dodáva primátorka mesta.

V júli 2013 začína v Priemyselnej zóne Prievidza Západ I nepretržitú 24-hodinovú prevádzku firma RUBIG.SK. Firma sa zameriava na hutníctvo, pracovať v nej budú najmä kaliari a kováči. Firma RUBIG.SK má v pláne stavať aj ďalšie výrobné haly.

foto3-r661_res.jpg

500 metrov od letiska

Komunikačné spojenie zabezpečuje okrem cestnej infraštruktúry aj letecká doprava. Len 500 metrov od areálu sa nachádza letisko s nepravidelnou medzinárodnou prepravou. V blízkosti priemyselnej zóny sa nachádza aj železničná trať, pričom nákladná železničná stanica je vzdialená dva kilometre.

Priemyselný park v Prievidzi je dostupný prostredníctvom primeraných cestných dopravných spojení vrátane nových diaľnic a ciest 1. triedy. Areál možno obsluhovať prostredníctvom ciest 1. triedy, po ktorých sú spôsobilé jazdiť nákladné automobily a súpravy s dĺžkou do 20 metrov a celkovou nosnosťou do 40 ton. Napojenie parku na diaľničnú sieť je možné po 45-60 minútach jazdy a to buď východným smerom pri meste Žiar nad Hronom, na západe pri Trenčíne, alebo na severe pri Žiline.

V krátkodobom a strednodobom horizonte sú naplánované aj projekty strategického rozvoja cestnej infraštruktúry – obchvat mesta Prievidza a budovanie rýchlostnej komunikácie medzi Trenčínom a Novákmi.

S výhľadom na zámok

Horná Nitra má obrovský potenciál rozvoja aj v oblasti cestovného ruchu. Mesto Bojnice s nádherným zámkom, zoologickou záhradou a termálnymi kúpeľmi je už v súčasnosti jednou z najvyhľadávanejších turistických lokalít na Slovensku. V regióne sa stále rozvíjajú služby cestovného ruchu, v pláne sú aj viaceré nové atrakcie.

Ak plánujete investíciu na zelenej lúke, určite si príďte osobne pozrieť priemyselný park v Prievidzi. Nielen kvalita pripravených služieb, ale aj celková atmosféra s nádhernou siluetou okolitých kopcov a Bojnického zámku vás isto presvedčia, že podnikanie v priemyselnom parku v Prievidzi je pre vás tou najlepšou voľbou.

Kontakt:
Prievidza Invest, s.r.o.
Západná ul. 7
971 01 Prievidza
Slovensko

Tel.: 0902 916 780
e-mail: pdinvest.kobela@prievidza.sk

Technická špecifikácia infraštruktúry v Priemyselnej zóne Prievidza Západ I

Kapacita elektrickej energie - 9 MWh
Kapacita zemného plynu - 2 000 m3/h
Kapacita vodovodnej prípojky - 16 l/s
Kapacita požiarneho vodovodu - 20 l/s
Kapacita dažďovej kanalizácie - 70 l/s
Kapacita splaškovej kanalizácie - 10 l/s

Výhody Priemyselného parku v Prievidzi:

- jednoznačný vlastnícky vzťah k pozemkom – jeden majiteľ
- skolaudovaná kompletná infraštruktúra
- kamerový systém sledovania areálu napojený na mestskú políciu
- udržiavané spoločné plochy
- oplotenie celého areálu
- možnosť prenájmu kancelárií a priestorov na konferencie v administratívnej budove

foto2-r257_res.jpg

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu