Streda, 21. október, 2020 | Meniny má UršuľaKrížovkyKrížovky

Priemyselný park v Prievidzi: Na zelenej lúke pod zámkom

Ak chcete začať samostatne podnikať na zelenej lúke, priemyselný park v Prievidzi je správnou voľbou. V prostredí pod Bojnickým zámkom ponúkame pozemky, ktoré sú v 100% vlastníctve jedného vlastníka.

Ak chcete začať samostatne podnikať na zelenej lúke, priemyselný park v Prievidzi je správnou voľbou. V atraktívnom prostredí pod Bojnickým zámkom ponúkame pozemky, ktoré sú v 100% vlastníctve jedného vlastníka. To garantuje plynulé vybavenie všetkých záležitostí spojených s prevodom vlastníctva a súvisiacich s výstavbou.

Areál Priemyselnej zóny Prievidza Západ I bol otvorený v roku 2006 ako jeden z prvých priemyselných parkov na Slovensku. Je výborne pripravený na investovanie a rozvoj v oblasti priemyslu a podnikania na zelenej lúke. Na predaj, prípadne prenájom, je k dispozícii plocha 300 000 m² s prípojkami na všetky inžinierske siete a hlavnú komunikáciu.

Jednoznačný vlastnícky vzťah

Najväčšou výhodou prievidzského priemyselného parku je to, že pozemky v areáli vlastní jeden majiteľ - mesto Prievidza, zastúpené spoločnosťou Prievidza Invest. V prípade záujmu o kúpu alebo prenájom pozemku je preto zjednodušené zabezpečenie všetkých záležitostí súvisiacich s výstavbou a prevodom vlastníctva.

Kombinácia polohy parku v centre Slovenska s výhodami širšieho regiónu hornej Nitry ho zaraďuje medzi lokality s potenciálom rásť. V okruhu 1000 kilometrov od lokality môže investor osloviť 350 miliónov potenciálnych zákazníkov.

Okrem skolaudovanej infraštruktúry má investor v Prievidzi k dispozícii aj širokú škálu služieb. Areál je kompletne oplotený a zabezpečený kamerovým systémom, ktorý monitoruje mestská polícia. V administratívnej budove sú na prenájom pripravené kancelárie a konferenčné priestory. Bezproblémovému podnikaniu napomáha aj osvetlenie spoločných priestorov a údržba hlavných komunikácií.

Región s útlmom baníctva

„Zámerom nášho priemyselného parku je stať sa jedným z najlepších na Slovensku. V Prievidzi je atraktívne prostredie pre rozvoj moderného podnikania a výroby. V rámci kompetencií samosprávy sme pripravení poskytnúť investorom potrebnú súčinnosť,“ hovorí Katarína Macháčková, primátorka mesta Prievidza.

Po útlme baníctva región hornej Nitry je v regióne nezamestnanosť na úrovni približne 14 percent. „Na trhu práce v Prievidzi a jej blízkom okolí je kvalifikovaná pracovná sila, ktorá má široký potenciál pre rekvalifikáciu v rôznorodých priemyselných odvetviach. V hornonitrianskom regióne mali v minulosti tradíciu napríklad firmy s obuvníckym a elektrotechnickým priemyslom. Práve tieto odvetvia majú v Prievidzi výborné zázemie pre rozvoj,“ dodáva primátorka mesta.

V júli 2013 začína v Priemyselnej zóne Prievidza Západ I nepretržitú 24-hodinovú prevádzku firma RUBIG.SK. Firma sa zameriava na hutníctvo, pracovať v nej budú najmä kaliari a kováči. Firma RUBIG.SK má v pláne stavať aj ďalšie výrobné haly.

foto3-r661_res.jpg

500 metrov od letiska

Komunikačné spojenie zabezpečuje okrem cestnej infraštruktúry aj letecká doprava. Len 500 metrov od areálu sa nachádza letisko s nepravidelnou medzinárodnou prepravou. V blízkosti priemyselnej zóny sa nachádza aj železničná trať, pričom nákladná železničná stanica je vzdialená dva kilometre.

Priemyselný park v Prievidzi je dostupný prostredníctvom primeraných cestných dopravných spojení vrátane nových diaľnic a ciest 1. triedy. Areál možno obsluhovať prostredníctvom ciest 1. triedy, po ktorých sú spôsobilé jazdiť nákladné automobily a súpravy s dĺžkou do 20 metrov a celkovou nosnosťou do 40 ton. Napojenie parku na diaľničnú sieť je možné po 45-60 minútach jazdy a to buď východným smerom pri meste Žiar nad Hronom, na západe pri Trenčíne, alebo na severe pri Žiline.

V krátkodobom a strednodobom horizonte sú naplánované aj projekty strategického rozvoja cestnej infraštruktúry – obchvat mesta Prievidza a budovanie rýchlostnej komunikácie medzi Trenčínom a Novákmi.

S výhľadom na zámok

Horná Nitra má obrovský potenciál rozvoja aj v oblasti cestovného ruchu. Mesto Bojnice s nádherným zámkom, zoologickou záhradou a termálnymi kúpeľmi je už v súčasnosti jednou z najvyhľadávanejších turistických lokalít na Slovensku. V regióne sa stále rozvíjajú služby cestovného ruchu, v pláne sú aj viaceré nové atrakcie.

Ak plánujete investíciu na zelenej lúke, určite si príďte osobne pozrieť priemyselný park v Prievidzi. Nielen kvalita pripravených služieb, ale aj celková atmosféra s nádhernou siluetou okolitých kopcov a Bojnického zámku vás isto presvedčia, že podnikanie v priemyselnom parku v Prievidzi je pre vás tou najlepšou voľbou.

Kontakt:
Prievidza Invest, s.r.o.
Západná ul. 7
971 01 Prievidza
Slovensko

Tel.: 0902 916 780
e-mail: pdinvest.kobela@prievidza.sk

Technická špecifikácia infraštruktúry v Priemyselnej zóne Prievidza Západ I

Kapacita elektrickej energie - 9 MWh
Kapacita zemného plynu - 2 000 m3/h
Kapacita vodovodnej prípojky - 16 l/s
Kapacita požiarneho vodovodu - 20 l/s
Kapacita dažďovej kanalizácie - 70 l/s
Kapacita splaškovej kanalizácie - 10 l/s

Výhody Priemyselného parku v Prievidzi:

- jednoznačný vlastnícky vzťah k pozemkom – jeden majiteľ
- skolaudovaná kompletná infraštruktúra
- kamerový systém sledovania areálu napojený na mestskú políciu
- udržiavané spoločné plochy
- oplotenie celého areálu
- možnosť prenájmu kancelárií a priestorov na konferencie v administratívnej budove

foto2-r257_res.jpg

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Úprava osobného motorového vozidla

Zníženie podlahy v osobnom automobile je ideálnou úpravou pre prepravu telesne postihnutých osôb sediacich na invalidnom vozíku.

Bezbariérové vozidlo pre vozičkára Fiat Doblo

Important information for Brazilians living in Slovakia

Take action to receive information about the elections in Brazil and the Embassy of Brazil's activities.

Prečo sú dnes ryby také dôležité?

Vitamín D je pre ľudský organizmus prospešný na viacerých frontoch.