Becherovka Original zbiera prestížne ocenenia po celom svete

Medaily, ceny a špeciálne ocenenia sprevádzajú Becherovku Original už od zisku prvej medaily v roku 1871. Tento rok navyše vyhrala ďalšie dve medaily na medzinárodných súťažiach.

Becherovka Original, tradičný bylinný likér s viac ako 200 ročnou históriou, je okrem svojich priaznivcov uznávaný aj medzi odborníkmi - a to nielen na Slovensku či v Českej republike, ale tiež v zahraničí. Medaily, ceny a špeciálne ocenenia sprevádzajú Becherovku Original už od zisku prvej medaily v roku 1871. Tento rok navyše vyhrala ďalšie dve medaily na medzinárodných súťažiach –  zlatú z Nemecka a striebornú z USA.

Becherovka Original, značka, ktorá uznáva tradíciu a svedomitú prácu, používa výlučne  prírodné suroviny, vďaka čomu má  jedinečnú arómu a chuť. V tomto roku oslávila Becherovka úspech v dvoch súťažiach, na ktorých jej konkurovali stovky likérov a destilátov z celého sveta.

Na konci mája 2013 získala Becherovka Original zlatú medailu v sekcii likérov na 10. ročníku Medzinárodnej ISW Spirits Award v Nemecku. Likéry hodnotila porota zložená zo 40 odborníkov a zástupcov odvetví výroby alkoholu a bartenderingu. Becherovka Original uspela v konkurencii 600 značiek z 46 krajín.

Tradičný bylinný likér z Karlových Varov sa teší veľkej popularite aj v zámorí. Už v minulosti Becherovka Original získala viacero ocenení v USA a Kanade. Strieborná medaila z 13. ročníka San Francisco World Spirits Competition, kde Becherovka Original súperila s 1400 značkami alkoholických nápojov z celého sveta, len potvrdzuje jej obľúbenosť aj v týchto končinách.

Nadčasovú kvalitu a výnimočnosť Becherovky Original podčiarkuje aj skutočnosť, že likér zbieral rôzne ocenenia už od roku 1871. Zvláštne ocenenia a medaily z veľtrhu World v Paríži v roku 1900 či zlatá cena z výstavy destilátov vo Viedni v r. 1904 patria medzi historicky najvýznamnejšie. V roku 2002 bola Becherovka zaradená na zoznam českého kultúrneho dedičstva a v rokoch 2011 a 2012 sa dostala do cestovateľskej príručky Lonely Planet medzi TOP 10 alkoholických nápojov s mimoriadnym významom. Najnovšie ocenenia tak len potvrdzujú jej jedinečnosť, výnimočné vlastnosti a chuť a prispievajú k zvyšujúcej sa popularite medzi rastúcim počtom milovníkov kvalitných likérov po celom svete.

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.