Téma dňa: Priemysel potrebuje logistiku

Zberná služba - import a export tovaru bez logistických obmedzení.

Súčasná ekonomická situácia je úplne iná ako pred pár rokmi. Treba rozmýšľať inak. Peniaze majú väčšiu hodnotu. V súčasnosti sa čoraz viac spoločností snaží sústrediť svoju pozornosť na aktivity, vďaka ktorým sú schopné dosiahnuť komparatívne výhody. Väčšina z nich siaha po outsourcingu služieb a na tie aktivity, ktoré nepovažujú za svoju hlavnú činnosť, si najímajú externých dodávateľov. V prípade priemyslu, logistika získava čoraz viac na dôležitosti.

V praxi to znamená, že spoločnosti pôsobiace v oblasti priemyslu a obchodu si mnohokrát zabezpečujú cez externého logistického dodávateľa zásobovanie či distribúciu svojich výrobkov a tovaru. Výsledkom je optimalizácia a zníženie ich nákladov, nárast produktivity, zefektívnenie činnosti, v neposlednom rade preprava tovaru s dôrazom na priaznivú cenu a rýchly prepravný čas.

Jednou zo spoločností, ktorá má ambíciu udávať trend a byť najlepšou referenciou v logistike priemyselných podnikov, s maximálnym ohľadom na životné prostredie, je logistický poskytovateľ GEFCO Slovakia. Slogan “Logistika pre výrobné podniky“ vyjadruje ambície skupiny GEFCO určovať svetové štandardy v priemyselnej logistike. Znalosti vysoko špecifických požiadaviek priemyslu sú vzácnym know-how GEFCO a predstavujú jeho hlavnú konkurenčnú výhodu. GEFCO sa taktiež zaradilo do elitnej skupiny poskytovateľov takzvanej zelenej logistiky.

Jedným z efektívnych riešení GEFCO zabezpečujúce spoľahlivé toky zásobovacieho, ako aj distribučného reťazca hotových výrobkov, je Zberná služba.

Klient platí iba za svoju zásielku, nie za celú kapacitu vozidla.

Princíp zbernej služby spočíva v konsolidovaní zásielok od viacerých klientov na zberné terminály. Je to efektívne riešenie, vďaka ktorému sú viaceré zásielky prepravované ako jeden náklad a preto je toto riešenie považované za cenovo najvýhodnejšie. Zberná služba ponúka viaceré riešenia „šité na mieru“ pre široké portfólio klientov, ktorí požadujú prepravu prevažne paletových zásielok do 2 000kg s maximálnou výškou do 2 m. Zákazník platí iba za svoju zásielku, nie za prázdne miesto, ktoré nevyužil.

„GEFCO Slovakia sa z hľadiska zbernej služby stáva stredoeurópskym miestom pre všetky zásielky z EU smerom na Rusko, Bielorusko a Ukrajinu. Denne sme v spojení s 35 krajinami a k dispozícii máme viac ako 140 uzlov a terminálov, navzájom prepojené s viac ako 20-timi pravidelnými dennými spojeniami v exportnom a v importnom smere. V rámci pravidelnej zbernej služby ponúkame klientom rozsiahlu škálu služieb s pridanou hodnotou, ako je napríklad dobierková služba (cash on delivery)  či sledovanie stavu zásielok (track & tracing). Naši zákazníci s určitosťou ocenia naše aktuálne cenové zvýhodnenie zbernej služby a bezpečnú prepravu ich tovaru do destinácií ako sú: Nemecko, Rakúsko, Poľsko, Česká republika, Maďarsko, Francúzsko a Rumunsko,“ uviedol Tomáš Rigó, Manažér pre zbernú službu, GEFCO Slovakia.

Dôležitú úlohu v rámci Slovenska zohrávajú logistické prevádzky v Trnave, v Žiline, vo Zvolene a v Kechneci, ktoré majú výhodnú polohu pre export aj import a zároveň sú zbernými centrami pre celé Slovensko. Prekládková hala v Trnave je vzdialená iba 1 km od diaľnice D1,  čo zabezpečuje výhodnú polohu pre export, resp. import z ČR, Poľska, Maďarska, Rakúska a Nemecka. Objednanie prepravy je veľmi jednoduché a rýchle prostredníctvom web aplikácie Webline s vyzdvihnutím tovaru nasledujúci pracovný deň pri obdržaní objednávky do 15:00 hodiny.

www.gefco.sk

Prihláste sa a vložte PR článok

Dekan ocenil študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva sa stretlo vedenie SvF STU v Bratislave s najlepšími študentmi.

Application of GDPR with respect to the size of the enterprise

The right form of personal data protection is to be drawn primarily from the point of view of the data subject.

Modern luxury next to the Blue Church

Although modern in architecture, Bezručova Residence preserves Bratislava´s rich history through luxurious and innovative living.

VW Tiguan Allspace: prvé sedemmiestne SUV od Volkswagnu

Z väčších rozmerov a dlhšieho rázvoru modelu Allspace ťaží celá posádka a aj batožinový priestor.