Absolut spúšťa kreatívnu spoluprácu s Woodkidom

V nadväznosti na svoju dlhoročnú tradíciu práce s poprednými umelcami a hudobníkmi Absolut s potešením oznamuje štart tvorivej spolupráce s francúzskym hudobníkom, ilustrátorom, umelcom Woodkidom.

Spolupráca značky s Woodkidom je prvým krokom pod jej novým étosom Transform Today. Prostredníctvom neho Absolut vyzdvihne umelcov, ktorí dokážu ignorovať osud, prekračujú hranice a pretvárajú tak seba i svoje umelecké disciplíny.

„Fascinuje nás Woodkidova schopnosť neustále opúšťať svoju zónu komfortu a skúmať všetky možnosti toho, kým sa môže stať. Neustále sa mení z ilustrátora na dizajnéra, režiséra, hudobníka," hovorí Jonas Tåhlin, viceprezident pre globálny marketing spoločnosti Absolut, dodávajúc: „Absolut vždy verila v transformatívnu silu umenia. Spoločne s Woodkidom teraz chceme inšpirovať aj ostatných ľudí k objaveniu svojho odvážneho tvorivého ducha, aby sa touto cestou dokázali oslobodiť od minulosti a pretvárali svoju budúcnosť.“

Počnúc dnešným dňom tak webové sídlo absolut.com predstavuje Woodkidov profil prostredníctvom exkluzívnych videí a ďalších audio-vizuálnych materiálov prezentujúcich jeho prácu a pohľad na svet.

„Som človek, ktorý sa začne veľmi ľahko nudiť, neustále sa preto snažím vyvíjať. Transformácia však nepopiera to, kým ste boli predtým - je to o tom, byť niečo viac, niečo nové a niečo lepšie," hovorí Woodkid. „Existujú milióny vecí, ktoré som stále nevyskúšal a tak rád by som ich preskúmal. Uvidíme, kam sa odtiaľto posuniem najbližšie.“

Okrem spolupráce s Woodkidom Absolut oznamuje aj kreatívnu spoluprácu s americkým digitálnym umelcom Aaronom Koblinom, brazílskym tvorcom grafických románov Rafaelom Grampá a francúzskou návrhárkou haute couture Yiqing Yin. V novembri 2013 sa možnosť inšpiratívnej spolupráce rozšíri aj na globálne publikum - online a tiež v reálnom živote. Už začiatkom roka 2014 tak budú výsledky týchto transformatívnych umeleckých spoluprác ako zdroj inšpirácie prezentované celému svetu.

„Toto sú to pre Absolut naozaj vzrušujúce časy. Už 30 rokov – odkedy Andy Warhol navrhol našu prvú umeleckú reklamu – celosvetovo uznávaní umelci vytvárajú úžasné diela inšpirované našou kultovou fľašou. Spôsob spolupráce s týmito umelcami teraz posúvame na ďalšiu úroveň,“ hovorí Tåhlin. „Chceme robiť veci inak, s vyššími ambíciami. Budeme hrať aktívnejšiu úlohu pri podpore umeleckej transformácie a posúvaní kultúrnej scény. Zajtrajšok pre nás nie je daný. Je tým, čo si sami vytvoríte.“

Prvé video prezentujúce Woodkidov pohľad na transformáciu už dnes nájdete na www.youtube.com/absolut. Ďalšie informácie o ňom, vrátane videí, fotografií a iného audiovizuálneho materiálu hľadajte na www.absolut.com.

Pre viac informácií o spolupráci s Aaronom Koblinom, Rafaelom Grampá a Yiqing Yin, ako aj o výrobkoch Absolut, prosím, rovnako navštívte oficiálne webové stránky www.absolut.com.

O UMELCOVI

WOODKID (30), FRANCÚZSKY REŽISÉR / UMELEC / HUDOBNÍK

Woodkid je globálny hudobný a vizuálny projekt vedený Yoannom Lemoinom, francúzskym ilustrátorom, grafickým dizajnérom, režisérom hudobných videí a hudobníkom. V roku 2012 získal na odovzdávaní cien MVPA v Los Angeles cenu Najlepší režisér roka a bol nominovaný aj na 6 MTV Video Music Awards za videá pre Lanu Del Rey, Drakea a Rihannu. Hudobné video, ktoré režíroval pre svoju vlastnú skladbu „Run Boy Run“ bolo nominované na najlepšie hudobné video na Grammy Awards 2013. Jeho nový album „The Golden Age“ vyšiel v marci 2013.

Woodkid neustále mení a posúva hranice kreativity naprieč rôznymi médiami, jeho odvážny duch a unikátna vízia formujú a ovplyvňujú populárnu kultúru súčasnosti.

Zastrašovanie od majiteľov hotela Danube nehoráznosťou!

Poslanec mesta M. Borguľa je pripravený platiť proti nim právnikov.

Naše finančné družstvo - postoj člena vyjadrený básňou

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 7. vydanie.

Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk

Nová, rýchlejšia a prehľadnejšia.

Cestovateľské tipy, kde stráviť Veľkú noc

Využite voľno počas Veľkej noci a spoznávajte zaujímavé miesta po celom svete.