Absolut štartuje spoluprácu s francúzskou návrhárkou Yiqing Yin

Absolut s potešením oznamuje kreatívnu spoluprácu s francúzskou návrhárkou haute couture Yiqing Yin.

Táto spolupráca je jedným z prvých krokov značky pod jej novým étosom Transform Today. Prostredníctvom neho Absolut vyzdvihne umelcov, ktorí dokážu ignorovať osud, prekračujú hranice a pretvárajú tak seba i svoje umelecké disciplíny.

„Sme fascinovaní inštinktívnym a odvážnym duchom tvorby Yiqing Yin. Je vychádzajúcou hviezdou, ktorá sa už odvážila vyprovokovať a doslova transformovať tradičný svet haute couture,“ hovorí Jonas Tåhlin, viceprezident pre globálny marketing spoločnosti Absolut. „Absolut vždy verila v transformatívnu silu umenia. Spolu s najinšpiratívnejšími umelcami sveta chceme teraz vyprovokovať ľudí k objaveniu svojho odvážneho tvorivého ducha, aby sa touto cestou dokázali oslobodiť od minulosti a sami pretvárať svoju budúcnosť.“

Yiqing Yin je návrhárka, ktorá tvorí a experimentuje vždy priamo na figuríne, inšpirovaná aktuálnym momentom. Je už držiteľkou niekoľkých uznaní z prostredia módneho priemyslu a minulý rok ju prestížna rada Haute Couture v Paríži zvolila za svojho nového hosťujúceho člena, čo je pre takú mladú návrhárku pozoruhodný a veľmi cenný úspech.

Počnúc dnešným dňom tak aj webové sídlo absolut.com predstavuje profil Yiqing Yin prostredníctvom exkluzívnych videí a ďalších audio-vizuálnych materiálov prezentujúcich jej prácu a pohľad na svet.

„Moja kreativita potrebuje byť stále konfrontovaná s novými a neznámymi teritóriami, z postele ma dostane len silná a zaujímavá výzva. A práve vtedy sa môže udiať aj transformácia, zmena. Ak mi niekto povie, že niečo nie je možné – vtedy si môžete byť istí, že to určite urobím," hovorí Yiqing Yin. „V tomto zmysle je pre mňa práve haute couture ideálnou oblasťou. Nie je to o módnej scéne. Je to pre mňa platforma, na ktorej môžem experimentovať, ktorá mi umožňuje urobiť niečo, čo predo mnou ešte nikto neurobil.“

Okrem spolupráce s Yiqing Yin Absolut tiež oznamuje kreatívnu spoluprácu s francúzskym hudobníkom a režisérom Woodkidom, americkým digitálnym umelcom Aaronom Koblinom a brazílskym tvorcom grafických románov Rafaelom Grampá. V novembri 2013 sa možnosť inšpiratívnej spolupráce rozšíri aj na globálne publikum - online a tiež v reálnom živote. Už začiatkom roka 2014 tak budú výsledky týchto transformatívnych umeleckých spoluprác ako zdroj inšpirácie prezentované celému svetu.

„Toto sú to pre Absolut naozaj vzrušujúce časy. Už 30 rokov – odkedy Andy Warhol navrhol našu prvú umeleckú reklamu – celosvetovo uznávaní umelci vytvárajú úžasné diela inšpirované našou kultovou fľašou. Spôsob spolupráce s týmito umelcami teraz posúvame na ďalšiu úroveň,“ hovorí Tåhlin. „Chceme robiť veci inak, s vyššími ambíciami. Budeme hrať aktívnejšiu úlohu pri podpore umeleckej transformácie a posúvaní kultúrnej scény. Zajtrajšok pre nás nie je daný. Je tým, čo z neho sami vytvoríte.“

Prvé video prezentujúce pohľad Yiqing Yin na transformáciu už dnes nájdete na www.youtube.com/absolut. Ďalšie informácie o nej, vrátane videí, fotografií a iného audiovizuálneho materiálu hľadajte na www.absolut.com.

Pre viac informácií o spolupráci s Woodkidom, Rafaelom Grampá a Aaronom Koblinom, ako aj o výrobkoch Absolut, prosím, rovnako navštívte oficiálne webové stránky www.absolut.com.

O UMELKYNI

YIQING YIN (27), FRANCÚZSKA MÓDNA NÁVRHÁRKA

Yiqing Yin je mladá, inovatívna módna návrhárka a umelkyňa s inštinktívnym, odvážnym duchom, ktorá vyzýva a mení tradičný svet haute couture. Tvorí a experimentuje vždy priamo na figuríne a na popud aktuálneho momentu.

V roku 2011 ju francúzsky Vogue zaradil medzi osem mladých dizajnérov, na ktorých tvorbu sa oplatí zamerať, za svoju prvú kolekciu vyhrala mimoriadne vyhľadávanú Cenu Andam. Prehliadky už mala v Musée Galliera v Paríži, v JOYCE v Pekingu a Hong Kongu, na Medzinárodnom bienále módy MoBa v Arnheme, a každú sezónu predstavuje svoju tvorbu v rámci týždňa módy haute couture v Paríži.

Návrhy Yiqing Yin provokujú a transfromujú svet haute couture. V minulom roku ju prestížna rada Haute Couture v Paríži zvolila za svojho nového hosťujúceho člena, čo je pre takú mladú návrhárku pozoruhodný a cenný úspech. Jej prvé módne umelecké dielo bolo predstavené počas oficiálneho Bienále v Benátkach 2013.

Talent - vzdelanie - úspech

Atraktívna Fakulta manažmentu na Prešovskej univerzite v Prešove a jej ponuka, v ktorej sa snúbi štúdium, vedecký výskum a prax.

Príbeh tradičného družstva - príbeh Iva Hlisnikovského

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 5. vydanie.

Fasáda hotela Danube sa nekolauduje, investor predložil návrhy

Rekonštrukcia hotela Danube je ukončená, kolauduje sa však len interiér.

Európske univerzity a podnikatelia spoločne

Riešiť problémy s klesajúcou životnou úrovňou, nezamestnanosťou a migráciou vo vidieckych regiónoch EÚ je cieľom projektu ERDI.