Absolut štartuje spoluprácu s francúzskou návrhárkou Yiqing Yin

Absolut s potešením oznamuje kreatívnu spoluprácu s francúzskou návrhárkou haute couture Yiqing Yin.

Táto spolupráca je jedným z prvých krokov značky pod jej novým étosom Transform Today. Prostredníctvom neho Absolut vyzdvihne umelcov, ktorí dokážu ignorovať osud, prekračujú hranice a pretvárajú tak seba i svoje umelecké disciplíny.

„Sme fascinovaní inštinktívnym a odvážnym duchom tvorby Yiqing Yin. Je vychádzajúcou hviezdou, ktorá sa už odvážila vyprovokovať a doslova transformovať tradičný svet haute couture,“ hovorí Jonas Tåhlin, viceprezident pre globálny marketing spoločnosti Absolut. „Absolut vždy verila v transformatívnu silu umenia. Spolu s najinšpiratívnejšími umelcami sveta chceme teraz vyprovokovať ľudí k objaveniu svojho odvážneho tvorivého ducha, aby sa touto cestou dokázali oslobodiť od minulosti a sami pretvárať svoju budúcnosť.“

Yiqing Yin je návrhárka, ktorá tvorí a experimentuje vždy priamo na figuríne, inšpirovaná aktuálnym momentom. Je už držiteľkou niekoľkých uznaní z prostredia módneho priemyslu a minulý rok ju prestížna rada Haute Couture v Paríži zvolila za svojho nového hosťujúceho člena, čo je pre takú mladú návrhárku pozoruhodný a veľmi cenný úspech.

Počnúc dnešným dňom tak aj webové sídlo absolut.com predstavuje profil Yiqing Yin prostredníctvom exkluzívnych videí a ďalších audio-vizuálnych materiálov prezentujúcich jej prácu a pohľad na svet.

„Moja kreativita potrebuje byť stále konfrontovaná s novými a neznámymi teritóriami, z postele ma dostane len silná a zaujímavá výzva. A práve vtedy sa môže udiať aj transformácia, zmena. Ak mi niekto povie, že niečo nie je možné – vtedy si môžete byť istí, že to určite urobím," hovorí Yiqing Yin. „V tomto zmysle je pre mňa práve haute couture ideálnou oblasťou. Nie je to o módnej scéne. Je to pre mňa platforma, na ktorej môžem experimentovať, ktorá mi umožňuje urobiť niečo, čo predo mnou ešte nikto neurobil.“

Okrem spolupráce s Yiqing Yin Absolut tiež oznamuje kreatívnu spoluprácu s francúzskym hudobníkom a režisérom Woodkidom, americkým digitálnym umelcom Aaronom Koblinom a brazílskym tvorcom grafických románov Rafaelom Grampá. V novembri 2013 sa možnosť inšpiratívnej spolupráce rozšíri aj na globálne publikum - online a tiež v reálnom živote. Už začiatkom roka 2014 tak budú výsledky týchto transformatívnych umeleckých spoluprác ako zdroj inšpirácie prezentované celému svetu.

„Toto sú to pre Absolut naozaj vzrušujúce časy. Už 30 rokov – odkedy Andy Warhol navrhol našu prvú umeleckú reklamu – celosvetovo uznávaní umelci vytvárajú úžasné diela inšpirované našou kultovou fľašou. Spôsob spolupráce s týmito umelcami teraz posúvame na ďalšiu úroveň,“ hovorí Tåhlin. „Chceme robiť veci inak, s vyššími ambíciami. Budeme hrať aktívnejšiu úlohu pri podpore umeleckej transformácie a posúvaní kultúrnej scény. Zajtrajšok pre nás nie je daný. Je tým, čo z neho sami vytvoríte.“

Prvé video prezentujúce pohľad Yiqing Yin na transformáciu už dnes nájdete na www.youtube.com/absolut. Ďalšie informácie o nej, vrátane videí, fotografií a iného audiovizuálneho materiálu hľadajte na www.absolut.com.

Pre viac informácií o spolupráci s Woodkidom, Rafaelom Grampá a Aaronom Koblinom, ako aj o výrobkoch Absolut, prosím, rovnako navštívte oficiálne webové stránky www.absolut.com.

O UMELKYNI

YIQING YIN (27), FRANCÚZSKA MÓDNA NÁVRHÁRKA

Yiqing Yin je mladá, inovatívna módna návrhárka a umelkyňa s inštinktívnym, odvážnym duchom, ktorá vyzýva a mení tradičný svet haute couture. Tvorí a experimentuje vždy priamo na figuríne a na popud aktuálneho momentu.

V roku 2011 ju francúzsky Vogue zaradil medzi osem mladých dizajnérov, na ktorých tvorbu sa oplatí zamerať, za svoju prvú kolekciu vyhrala mimoriadne vyhľadávanú Cenu Andam. Prehliadky už mala v Musée Galliera v Paríži, v JOYCE v Pekingu a Hong Kongu, na Medzinárodnom bienále módy MoBa v Arnheme, a každú sezónu predstavuje svoju tvorbu v rámci týždňa módy haute couture v Paríži.

Návrhy Yiqing Yin provokujú a transfromujú svet haute couture. V minulom roku ju prestížna rada Haute Couture v Paríži zvolila za svojho nového hosťujúceho člena, čo je pre takú mladú návrhárku pozoruhodný a cenný úspech. Jej prvé módne umelecké dielo bolo predstavené počas oficiálneho Bienále v Benátkach 2013.

Nezabudnite na sporenie na dôchodok! Ušetríte na daniach

Ak si sporíte na dôchodok v DDS, každý rok môžete ušetriť v daňovom priznaní.

Nestíhate nakupovať darčeky?

Darujte svojim najbližším Ročné predplatné SME.sk

Riešenie kolízií áut - exkluzivní autokamera MiVue 766 WiFi

Mio MiVue 766 Wifi zaznamená jízdu senzorem Sony a s GPS, upozorní na nehody, má dotykový displej, upozornění na radary ad. funkce

Venujte na Vianoce darček plný informácií!

Darujte svojim najbližším hodnotné informácie po celý rok s predplatným SME.sk