Absolut oznamuje spoluprácu s brazílskym umelcom Rafaelom Grampá

V nadväznosti na svoju dlhoročnú tradíciu práce s poprednými umelcami Absolut s potešením oznamuje kreatívnu spoluprácu s brazílskym tvorcom grafických románov Rafaelom Grampá.

Táto spolupráca je jedným z prvých krokov značky pod jej novým étosom Transform Today. Prostredníctvom neho Absolut vyzdvihne umelcov, ktorí dokážu ignorovať osud, prekračujú hranice a pretvárajú tak seba i svoje umelecké disciplíny.

„Tvorbu Rafaela Grampá sledujeme už nejaký čas a veľmi nás teší nová spolupráca s týmto progresívnym umelcom. Grafický dizajn Rafael transformuje svojím špecifickým vnímaním každej vytváranej stránky ako choreografie, nielen ako jednoducho vyrozprávaného príbehu,” hovorí Jonas Tåhlin, viceprezident pre globálny marketing spoločnosti Absolut. „Absolut vždy verila v transformatívnu silu umenia. Spolu s najinšpiratívnejšími umelcami sveta chceme teraz vyprovokovať ľudí k objaveniu svojho odvážneho tvorivého ducha, aby sa touto cestou dokázali oslobodiť od minulosti a sami pretvárať svoju budúcnosť.“

Počnúc dnešným dňom tak aj webové sídlo absolut.com predstavuje profil Rafaela Grampá prostredníctvom exkluzívnych videí a ďalších audio-vizuálnych materiálov prezentujúcich jeho prácu a pohľad na svet.

„V čase, keď som sa rozhodol stať sa tvorcom grafických románov, pracoval som ako riaditeľ animácie v naozaj skvelom animátorskom štúdiu. Bola to pre mňa vynikajúca príležitosť, no pracoval som v prospech sna iného človeka, nie v prospech splnenia toho svojho. Preto som sa rozhodol odísť a stať sa, kým som vždy chcel byť,” hovorí Rafael Grampá. „Často spochybňujem krásu, i to, čo sa všeobecne považuje za škaredé. To je dôvod, prečo som umelec. Aby som prinútil ľudí spochybňovať vžité pravdy, a nakoniec aj samých seba a spôsob, akým sa pozerajú na svet.”

Okrem spolupráce s Rafaelom Grampá Absolut oznamuje aj kreatívnu spoluprácu s francúzskym hudobníkom a režisérom Woodkidom, americkým digitálnym umelcom Aaronom Koblinom a francúzskou návrhárkou haute couture Yiqing Yin. V novembri 2013 sa možnosť inšpiratívnej spolupráce rozšíri aj na globálne publikum - online a tiež v reálnom živote. Už začiatkom roka 2014 tak budú výsledky týchto transformatívnych umeleckých spoluprác ako zdroj inšpirácie prezentované celému svetu.

„Toto sú to pre Absolut naozaj vzrušujúce časy. Už 30 rokov – odkedy Andy Warhol navrhol našu prvú umeleckú reklamu – celosvetovo uznávaní umelci vytvárajú úžasné diela inšpirované našou kultovou fľašou. Spôsob spolupráce s týmito umelcami teraz posúvame na ďalšiu úroveň,“ hovorí Tåhlin. „Chceme robiť veci inak, s vyššími ambíciami. Budeme hrať aktívnejšiu úlohu pri podpore umeleckej transformácie a posúvaní kultúrnej scény. Zajtrajšok pre nás nie je daný. Je tým, čo z neho sami vytvoríte.“

Prvé video prezentujúce pohľad Rafaela Grampá na transformáciu už dnes nájdete na www.youtube.com/absolut. Ďalšie informácie o ňom, vrátane videí, fotografií a iného audiovizuálneho materiálu hľadajte na www.absolut.com.

Pre viac informácií o spolupráci s Woodkidom, Aaronom Koblinom a Yiqing Yin, ako aj o výrobkoch Absolut, prosím, rovnako navštívte oficiálne webové stránky www.absolut.com.

O UMELCOVI

RAFAEL GRAMPÁ (35), BRAZÍLIA

Rafael Grampá je brazílsky tvorca grafických románov a spisovateľ. Úžasnými perokresbami, ohromujúcimi farbami a fantastickými detailmi Grampá dáva všetkému, čo vytvára, jedinečnú pečať vlastného štýlu. Od redizajnu komiksového Daredevila až po pohľad na súčasného Batmana, jeho netradičný štýl práce s atramentom sa postaral o to, že sa stal aj prvým Brazílčanom, ktorého požiadali o vytvorenie komiksu pre hrdinu Wolverina.

V roku 2008 Grampá získal ocenenie Eisner za spoluprácu na nezávislej antológii „5”, v tom istom roku vydal aj svoje prvé sólové dielo - nezávislé grafické majstrovské dielo s názvom „Mesmo Delivery”, a vyhral dve ocenenia HQ MIX, ocenenie Brazílsky Eisner za kategóriu Najlepší umelec a Najlepší grafický román.

Grampá vníma každú vytváranú stránku ako choreografiu, nielen ako jednoduché vyrozprávanie príbehu. Ovplyvnený Tarantinom a Peckinpahom, pri pretváraní každej stránky grafického románu na umelecké dielo vnáša do svojich skíc rock and rollový feeling.

Prihláste sa a vložte PR článok

Eilat: Slnko, teplo a zábava

Izraelské letovisko pri Červenom mori láka Slovákov za teplom počas celého roka.

Ku kuchynskej linke dostanete obývačku či vstavané skrine za 50%

2M Interier začínala ako malá rodinná firma s výrobou kancelárskeho nábytku.

Exkurzia študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Exkurzia sa konala v rámci predmetu Progresívne stavebné materiály a konštrukcie.

Prichádza Black Friday, jazdenku môžete mať so zľavou 2000 eur

Najväčší predajca ojazdených automobilov pripravil od piatku do nedele tohtoročné najvýraznejšie zníženie cien áut