Ako vyzerá kvalitná novostavba

NOVOSTAVBY sú charakteristické použitím a zabudovaním nových moderných výrobkov, materiálov pri použití a aplikovaní tradičných a častejšie i nových a moderných systémov v stavebníctve. Klienti nakupujúci v novostavbách spoločne s trhom vytvárajú tlak na kvalitu bytov a nemenej na kvalitu celej budovy. Dizajn stavieb a bytov, ich prevedenie a ponúkaný užívateľský komfort smeruje v čase rádovo k vyššiemu a lepšiemu. Medzi dôležité a podstatné pri hodnotení novostavby možno označiť:

• - celkový vonkajší vzhľad
  • - osobný pocit z bývania a užívania bytu

Tieto dva hlavné faktory sú okrem samotného klienta a majiteľa bytu vnímané aj širokým spektrom ľudí, ktorí sa pohybujú v okolí, všimnú si architektúru, alebo sú priamo v byte na návšteve.

Aby novostavba a byt v nej dokázali naplniť očakávania klienta a zároveň mohla prekvapiť aj nadštandardom ktorý vedie kupovanú nehnuteľnosť z mora ponúk, je nevyhnuté venovať veľkú pozornosť detailom a starostlivo vyberať materiály. Keďže náročných a skúsených klientov na trhu pribúda, je jasné, že pre úspešný projekt novostavby v dnešnej dobe už nestačí ponúkať priemer, ale je priam žiaduce byť nadštandardný. Nadštandard na každodenne sledovaných a používaných častiach je, bol a vždy bude ocenený užívateľmi.

Za prvý užívateľský dojem z príchodu ku novostavbe možno označiť vnímanie VONKAJŠEJ OMIETKY, jej farby a stálosti farieb, ako i stav stavebných detailov, stykov a napojení na fasáde. Systém vonkajšej omietky je priamo prepojený so systémom zateplenia fasády a spolu vytvárajú tepelnú izoláciu novostavby. Nezvládnutie návrhu a výberu systému zateplenia, prípadne kombinácia nesystémových súčastí spôsobuje rôzne defekty fasády ako fľaky, plesne, zatečenie a špinenie omietky, praskliny, ba až opadávanie omietky. Takéto defekty nepôsobia profesionálne a znižujú štandard budovy. Aby sme sa vyhli takýmto problémom a dodržali vysoký štandard, nepostačuje len zvoliť kvalitnú omietku, treba zvoliť kvalitné systémové riešenie a definovať všetky použité prvky príslušenstva a materiály, aby bolo zabezpečené ich spolupôsobenie aj pri rôznych teplotách a to hlavne v dlhodobom horizonte. Z nášho regiónu patrí medzi špiku spoločnosť STO AG a jej výrobky, ktoré tvoria kompletný fasádny systém. Na projekt Rezidencia Jaskový rad bolo pre fasádu zvolené systémové riešenie od firmy STO, čo prispieva k celkovému komfortu a nadštandardu. Systém STO dovoľuje použiť aj náročné na spracovanie a prevedenie - tmavé odtiene farby i rôzne spôsoby povrchového prevedenia omietky. Pre zdôraznenie architektúry menovaného projektu, boli použité prvky negatívnych U drážok v miestach zmeny farebných omietok.

03juhovychod-r520_res.jpg

Celkový dojem z každého exteriéru projektu vždy dotvárajú samostatné prvky – OKNÁ. Pohoda bývania a užívania bytu v novostavbe je priamo závislá od navrhnutých priestorov a použitých materiálov a výrobkov v nich. Ako základné pocitové kritérium je tepelná pohoda a ticho v byte. Základný stavebný prvok ovplyvňujúci najväčšou mierou teplo aj ticho v byte je okno. Okná sa skloňujú vo väčšine prípadov nespokojnosti klientov, či pri starých alebo aj nových bytoch. Okno a jeho zabudovanie tvorí rovnako ako fasáda komplexný systém vyžadujúci použitie top materiálov a 100% kontrolu zabudovania počas výstavby. Okná a ich nedostatky môžu byť spôsobené jednak únavou materiálu z dôsledku dlhodobého používania a pôsobenia rôznych poveternostných vplyvov. Správne zvolené nosné časti okien, kovania, tesnenia a systém tepelno-izolačných komôr (aj dekompresných), sú podstatou správneho fungovania okna. Spoločne s kontrolou osadenia okna, kotvenia nosných rámov a uzatvorenia pracovných špár z interiéru aj exteriéru v zmysle princípov prepúšťania vodných pár smerom von a so zabránením prístupu vlhkosti z exteriéru, sú zárukou správneho fungovania okna. Ak ku tomu pridáme nadštandardný materiál hliníkového okna ktorý zabezpečí pevnosť aj dlhodobú tvarovú stálosť, získa novostavba tú najlepšiu ochranu proti teplotným zmenám a hluku. Pre dosiahnutie špičky medzi oknami developer v projekte Rezidencia Jaskový rad siahol po renomovanej a dizajnovej značke nemeckého výrobcu hliníkových okien - Schuco. Okná Schuco majú nadštandardnú tepelnú aj zvukovú izoláciu, ich systém tesnení kovaní a spojov je dlhodobo skúšaný a nastavený tak, aby poskytol maximálny úžitok pre užívateľa. Prerušený  tepelný most, thermo rámik zasklenia, dvojlamelové tesnenie zasklenia, sú samozrejmosťou. Celkový moderný a jednoduchý dizajn okien Schuco prispieva k zvýšeniu kvality interiéru aj exteriéru stavby.

Klienti s malými deťmi považujú prítomnosť detského ihriska za samozrejmosť. V projekte Rezidencia Jaskový rad boli zvolené ihriská najvyššej kvality pre maximálnu bezpečnosť detí - výrobcom je švédska firma HAGS, ktorá je najprestížnejšou značkou v tejto oblasti.

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.