Irina Badaeva viedla tréningy Baletu SND

Po návrate z januárového mimoriadne úspešného turné v Taliansku privítal Balet SND vzácneho hosťa - tanečnú pedagogičku Irinu Badaevu z Petrohradu.

Riaditeľ Baletu SND Jozef Dolinský nadviazal úzku spoluprácu s Baletnou akadémiou v Petrohrade. Niekoľko jej absolventov sa už stalo členmi baletného súboru SND. Ďalším významným aspektom tejto spolupráce je návšteva pedagogičky petrohradskej akadémie Iriny Badaevy v SND, ktorá sa počas dvoch týždňov venovala súboru na baletnej sále.

Baletný súbor ocenil veľké skúsenosti, ktoré mu odovzdala táto bývala skvelá sólistka Mariinského divadla. Irina Badaeva počas svojej aktívnej kariéry stvárnila sólové postavy prakticky vo všetkých klasických tituloch - Giselle, Labutie jazero, Spiaca krásavica, Luskáčik, Korzár a ďalšie a absolvovala tiež s ruskými aj zahraničnými spoločnosťami turné po svetových scénach. Irina Badaeva získala v roku 1997 Cenu Leonida Mjasina „za čistotu klasického tanca“. Čo je však zaujímavé - prísna ruská baletná kritika dala oceňovanému baletnému duu Irina Badaeva - Fethon Miozzi prívlastok „nádherná porcelánová dvojica“.

Spolupráca Baletu SND a Baletnej akadémie v Petrohrade bude v nasledujúcom období pokračovať konkrétnymi projektami.

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.

Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea

Košice sú o krok bližšie k vízii smart city vďaka aplikácii Sám v múzeu.

Slovensko spieva koledy

Týždenníky MY pripravujú druhé pokračovanie predvianočnej kampane v desiatkach mestách a obciach na Slovensku.