Irina Badaeva viedla tréningy Baletu SND

Po návrate z januárového mimoriadne úspešného turné v Taliansku privítal Balet SND vzácneho hosťa - tanečnú pedagogičku Irinu Badaevu z Petrohradu.

Riaditeľ Baletu SND Jozef Dolinský nadviazal úzku spoluprácu s Baletnou akadémiou v Petrohrade. Niekoľko jej absolventov sa už stalo členmi baletného súboru SND. Ďalším významným aspektom tejto spolupráce je návšteva pedagogičky petrohradskej akadémie Iriny Badaevy v SND, ktorá sa počas dvoch týždňov venovala súboru na baletnej sále.

Baletný súbor ocenil veľké skúsenosti, ktoré mu odovzdala táto bývala skvelá sólistka Mariinského divadla. Irina Badaeva počas svojej aktívnej kariéry stvárnila sólové postavy prakticky vo všetkých klasických tituloch - Giselle, Labutie jazero, Spiaca krásavica, Luskáčik, Korzár a ďalšie a absolvovala tiež s ruskými aj zahraničnými spoločnosťami turné po svetových scénach. Irina Badaeva získala v roku 1997 Cenu Leonida Mjasina „za čistotu klasického tanca“. Čo je však zaujímavé - prísna ruská baletná kritika dala oceňovanému baletnému duu Irina Badaeva - Fethon Miozzi prívlastok „nádherná porcelánová dvojica“.

Spolupráca Baletu SND a Baletnej akadémie v Petrohrade bude v nasledujúcom období pokračovať konkrétnymi projektami.

Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať

Strávte hlavné sviatky roka netradične - namiesto zimy si oddýchnite v exotike.

Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC

V dňoch 11. a ž 14. septembra sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnila piata medzinárodná konferencia CSASC 2018

Cestárske kariérne dni 2018 na SvF

Takmer 30 stredoškolákov sa zúčastnilo Cestárskych kariérnych dní na pôde Stavebnej fakulty STU v Bratislave.

Najužitočnejšia appka

Uľahčí život všetkým rodičom i zábudlivcom