Streda, 23. október, 2019 | Meniny má Alojzia

Irina Badaeva viedla tréningy Baletu SND

Po návrate z januárového mimoriadne úspešného turné v Taliansku privítal Balet SND vzácneho hosťa - tanečnú pedagogičku Irinu Badaevu z Petrohradu.

Riaditeľ Baletu SND Jozef Dolinský nadviazal úzku spoluprácu s Baletnou akadémiou v Petrohrade. Niekoľko jej absolventov sa už stalo členmi baletného súboru SND. Ďalším významným aspektom tejto spolupráce je návšteva pedagogičky petrohradskej akadémie Iriny Badaevy v SND, ktorá sa počas dvoch týždňov venovala súboru na baletnej sále.

Baletný súbor ocenil veľké skúsenosti, ktoré mu odovzdala táto bývala skvelá sólistka Mariinského divadla. Irina Badaeva počas svojej aktívnej kariéry stvárnila sólové postavy prakticky vo všetkých klasických tituloch - Giselle, Labutie jazero, Spiaca krásavica, Luskáčik, Korzár a ďalšie a absolvovala tiež s ruskými aj zahraničnými spoločnosťami turné po svetových scénach. Irina Badaeva získala v roku 1997 Cenu Leonida Mjasina „za čistotu klasického tanca“. Čo je však zaujímavé - prísna ruská baletná kritika dala oceňovanému baletnému duu Irina Badaeva - Fethon Miozzi prívlastok „nádherná porcelánová dvojica“.

Spolupráca Baletu SND a Baletnej akadémie v Petrohrade bude v nasledujúcom období pokračovať konkrétnymi projektami.

Eva Kováčová: Motivácia vzdelávať sa je spojená s nádejou

Opatrovateľské kurzy, cudzie jazyky, IT zručnosti, aj osobnostný rozvoj. To všetko sa chcú ľudia naučiť.

Grafickí dizajnéri ukázali, ako možno zmeniť charakter miesta

Spravili nový „mejkap“ jednej prevádzky, ale Centrum stále nefunguje ako celok.

Zabudni na prvoplánové kostýmy. Tu sa budeš skutočne báť

Nebavia ťa halloweenske párty? Kašli na ne. Neďaleko Bratislavy otvárajú Strašidelný dom pre silné žalúdky.