Irina Badaeva viedla tréningy Baletu SND

Po návrate z januárového mimoriadne úspešného turné v Taliansku privítal Balet SND vzácneho hosťa - tanečnú pedagogičku Irinu Badaevu z Petrohradu.

Riaditeľ Baletu SND Jozef Dolinský nadviazal úzku spoluprácu s Baletnou akadémiou v Petrohrade. Niekoľko jej absolventov sa už stalo členmi baletného súboru SND. Ďalším významným aspektom tejto spolupráce je návšteva pedagogičky petrohradskej akadémie Iriny Badaevy v SND, ktorá sa počas dvoch týždňov venovala súboru na baletnej sále.

Baletný súbor ocenil veľké skúsenosti, ktoré mu odovzdala táto bývala skvelá sólistka Mariinského divadla. Irina Badaeva počas svojej aktívnej kariéry stvárnila sólové postavy prakticky vo všetkých klasických tituloch - Giselle, Labutie jazero, Spiaca krásavica, Luskáčik, Korzár a ďalšie a absolvovala tiež s ruskými aj zahraničnými spoločnosťami turné po svetových scénach. Irina Badaeva získala v roku 1997 Cenu Leonida Mjasina „za čistotu klasického tanca“. Čo je však zaujímavé - prísna ruská baletná kritika dala oceňovanému baletnému duu Irina Badaeva - Fethon Miozzi prívlastok „nádherná porcelánová dvojica“.

Spolupráca Baletu SND a Baletnej akadémie v Petrohrade bude v nasledujúcom období pokračovať konkrétnymi projektami.

Štátny tajomník envirorezortu: Na sucho musíme byť pripravení.

Predchádzanie je vždy lepšie a lacnejšie ako riešenie následkov.

Užívate konský kolagén a cítite sa ako antický hrdina?

Čoraz častejšie dostávame e-maily, v ktorých sa nás ľudia pýtajú či je naozaj konská kĺbová výživa vhodná aj pre ľudí.

Uncovering Artificial Intelligence in Slovakia

Artificial Intelligence is already delivering a real value for businesses.

Digitalizácia dokumentov firmám ušetrí nielen peniaze

Papierové dokumenty ovládajú nielen štátne úrady, ale i súkromné firmy, banky a iné inštitúcie.