Aktívni študenti Trenčianskej univerzity zakladajú rádio

Do počtu slovenských univerzít s vlastným študentským rádiom sa pripája aj Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne.

Do počtu slovenských univerzít s vlastným študentským rádiom sa pripája aj Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne. Úlohou prvého študentského rádia na Považí bude kvalitne informovať študentov, pedagógov a širokú verejnosť o dianí na univerzite i mimo nej. Slávnostné spustenie rádia, na ktoré prispela i Nadácia SLSP, bude spoločne s otvorením nového, moderného študentského centra ďalším z dlhodobých projektov univerzity.

Rádio otvára svoje brány aktívnym študentom, ktorí majú záujem participovať na projekte, ktorým sa nemôže chváliť každá univerzita na Slovensku. Štruktúra študentského rádia bude veľmi podobná tým komerčným, avšak odlíši sa dôrazom na odborné informácie a edukáciu. Nebudú chýbať pravidelné spravodajské bloky, novinky zo sveta ekonomiky, politiky a techniky. Študenti majú možnosť zasadnúť do kresiel moderátorov, technikov a tvoriť vlastný obsah relácií. Poslucháči sa budú môcť tešiť na hudbu, ako aj na súťaže o hudobné, či vecné ceny. Priestory vyčlenené pre rádio dostali nový, moderný šat, spolu s priestormi vhodnými pre štúdium, či relax. Rádio momentálne funguje v testovacom móde, po spustení ostrého vysielania bude možné si ho naladiť na webovej lokalite radio.tnuni.sk. Kvalitné zázemie študentského rádia má potenciál dosiahnuť profesionálnu úroveň.

Bratislava dostane o rok nový mestský bulvár

Hlavné mesto SR Bratislava spolu s investorom HB Reavis pokračuje v revitalizácii ulice Mlynské nivy.

DEXIS SLOVAKIA má nového generálneho riaditeľa

Po zlúčení DELUX a SLS-TECHNACO, kde sa právnym nástupcom stala firma DEXIS SLOVAKIA, dochádza k výmene na strategickej pozícii.

Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať

Strávte hlavné sviatky roka netradične - namiesto zimy si oddýchnite v exotike.

Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC

V dňoch 11. a ž 14. septembra sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnila piata medzinárodná konferencia CSASC 2018