Piatok, 26. apríl , 2019

3 dôležité zásady, aby váš kávovar naozaj fungoval

Ako vyťažiť zo svojho kávovaru maximum, aby bola vaša káva každý deň vynikajúca.

Aj vy ste dostali na Vianoce pod stromček nový kávovar? V dnešnej dobe je stále väčšou samozrejmosťou mať doma, alebo v práci vlastný kávovar a môcť si tak pripraviť dobrú kávu kedykoľvek počas dňa. Aj keď je na trhu veľa druhov rozličných kávovarov, stále väčšiu popularitu získavajú, síce drahšie, ale pohodlné a elegantné plnoautomatické kávovary. Aj keď ide o moderné prístroje, ktoré majú plne automatické funkcie, tu je niekoľko zásad, vďaka ktorým zo svojho kávovaru dostanete maximum a vaša káva bude ešte chutnejšia.

cafepoint zrnková káva

1. kvalitná káva

Kvalitná káva je samozrejme rozhodujúca. Ak sme sa pre svoje potešenie z dobrej kávy odhodlali investovať stovky eur do kávovaru, bola by škoda nepoužívať dobrú kávu. Zásad, ako si vybrať dobrú kávu je viacero a záleží to samozrejme od vašej chute, no či už preferujete odrodové kávy, 100% Arabiku, alebo kvalitné talianske zmesi, uistite sa, že kávové zrná nie sú príliš spálené, sú rovnomerne veľké a po otvorení príjemne voňajú.

2. nastavenie kávovaru

Aj keď moderné kávovary majú veľa možností, ako si prispôsobiť výslednú chuť svojho obľúbeného nápoja a je dobré poznať ich, pravdepodobne najdôležitejší vplyv na chuť kávy má nastavenie mlynčeka. Ak si môžete zvoliť jemné, stredné, alebo hrubé mletie kávy, určite to vyskúšajte. Sami budete príjemne prekvapení z toho, koľko rozličných chutí vám môže tá istá káva ponúknuť a určite si vyberiete tú svoju.

cafepoint kávovar jura

3. čistenie

Áno, aj kávovar vyžaduje pravidelnú údržbu a netreba zanedbávať jeho čistenie. Pod čistením rozumieme predovšetkým starostlivosť o vnútro prístroja. Vodné filtre, čistiace prostriedky na odvápnenie a odmastenie nielen významne predlžujú životnosť kávovaru, ale majú naozaj výrazný vplyv na kvalitu a chuť vašej kávy.

Kvalitné kávy z celého sveta, kávovary a príslušenstvo nájdete v špecializovaných kávových obchodoch Cafepoint, alebo si ich môžete objednať v spoľahlivom a zákazníkmi overenom eshope.

Tipy od sprievodkyne: Ako si užiť dovolenku na nádhernej Ischii?

Hodinky odložte, čas tu nikomu nič nehovorí, hovorí sprievodkyňa.

Arca Brokerage House mala úspešný rok 2018

Obchodník s cennými papiermi Arca Brokerage House pokračoval v roku 2018 s výrazným rastom aktív pod svojou správou.

5 funkcií ČSOB SmartBankingu, ktoré vám ušetria čas

ČSOB svoje mobilné bankovníctvo zdokonaľuje už 9 rokov.

Enviro deň v Košiciach prinesie zábavu aj osvetu

Planétu máme len jednu a čím skôr ju začneme chrániť, tým lepšie.