3 dôležité zásady, aby váš kávovar naozaj fungoval

Ako vyťažiť zo svojho kávovaru maximum, aby bola vaša káva každý deň vynikajúca.

Aj vy ste dostali na Vianoce pod stromček nový kávovar? V dnešnej dobe je stále väčšou samozrejmosťou mať doma, alebo v práci vlastný kávovar a môcť si tak pripraviť dobrú kávu kedykoľvek počas dňa. Aj keď je na trhu veľa druhov rozličných kávovarov, stále väčšiu popularitu získavajú, síce drahšie, ale pohodlné a elegantné plnoautomatické kávovary. Aj keď ide o moderné prístroje, ktoré majú plne automatické funkcie, tu je niekoľko zásad, vďaka ktorým zo svojho kávovaru dostanete maximum a vaša káva bude ešte chutnejšia.

cafepoint zrnková káva

1. kvalitná káva

Kvalitná káva je samozrejme rozhodujúca. Ak sme sa pre svoje potešenie z dobrej kávy odhodlali investovať stovky eur do kávovaru, bola by škoda nepoužívať dobrú kávu. Zásad, ako si vybrať dobrú kávu je viacero a záleží to samozrejme od vašej chute, no či už preferujete odrodové kávy, 100% Arabiku, alebo kvalitné talianske zmesi, uistite sa, že kávové zrná nie sú príliš spálené, sú rovnomerne veľké a po otvorení príjemne voňajú.

2. nastavenie kávovaru

Aj keď moderné kávovary majú veľa možností, ako si prispôsobiť výslednú chuť svojho obľúbeného nápoja a je dobré poznať ich, pravdepodobne najdôležitejší vplyv na chuť kávy má nastavenie mlynčeka. Ak si môžete zvoliť jemné, stredné, alebo hrubé mletie kávy, určite to vyskúšajte. Sami budete príjemne prekvapení z toho, koľko rozličných chutí vám môže tá istá káva ponúknuť a určite si vyberiete tú svoju.

cafepoint kávovar jura

3. čistenie

Áno, aj kávovar vyžaduje pravidelnú údržbu a netreba zanedbávať jeho čistenie. Pod čistením rozumieme predovšetkým starostlivosť o vnútro prístroja. Vodné filtre, čistiace prostriedky na odvápnenie a odmastenie nielen významne predlžujú životnosť kávovaru, ale majú naozaj výrazný vplyv na kvalitu a chuť vašej kávy.

Kvalitné kávy z celého sveta, kávovary a príslušenstvo nájdete v špecializovaných kávových obchodoch Cafepoint, alebo si ich môžete objednať v spoľahlivom a zákazníkmi overenom eshope.

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.