Bude ”Dědictví” Bolka Polívku neprekonateľné?

Súčasná realita je taká, že svoj majetok si treba chrániť. Preto aj Bohušova žena Vlastička, ktorá sa bála o svoju bezpečnosť, si objednáva bezpečnostné dvere na farmu podľa svojich náročných predstáv

”Dědictví 2 alebo kurvaseneříká” je dlho očakávaným pokračovaním kultovej komédie ”Kurvahošigutntag” spred 22 rokov.

Opäť sa medzi nás vracia dobrák Bohuš v podaní jedinečného Bolka Polívku. Na plátno sa  podarilo dostať všetky dobre známe postavy s výnimkou tých, ktorí sa už tejto príležitosti nedožili. Stretávame sa s verným priateľom Arnoštom (Arnošt Goldflam), Vlastičkou (Dagmar Havlová), právnikom (Miroslavom Donutil), Ivanou Chýlkovou, či Karlom Gottom. Všetci samozrejme o 20 rokov starší a skúsenejší, žijúci v súčasnom prostredí. Bohuš, podnikateľ a milionár,  si medzitým postavil ohromné sídlo – farmu obklopenú zoologickou zahradou.

Sám autor scenára, Bolek Polívka, priznáva veľkú časť autobiograficity, dedictvibolekpolivkaneprekonatelnescena6-r328_res.jpgskúseností z vlastného prežitého života, ktorú vložil na plátno. Preto aj natáčanie prebiehalo taktiež na jeho farme v Olšanoch pri Brne. A súčasná realita je taká, že svoj majetok si treba chrániť. Preto aj Bohušova žena Vlastička, ktorá sa bála o svoju bezpečnosť, si objednáva bezpečnostné dvere na farmu podľa svojich náročných predstáv. Kedže je dlhoročnou členkou olšanského speváckeho zboru ”Křepelky”, chce, aby ju dvere nielen chránili, ale aby křepelka sa stala trvalou viditeľnou súčasťou ich domova. Nájde firmu Adlo, ktorá jej dokáže splniť  predstavy. Životným a slovami Bohuša ”neprekonateľným” paradoxom sa však stane, že sa ich nedožije.

A tak sa Bohuš po smrti Vlastičky musí znova vrátiť k svojim koreňom  a po siedmych rokoch aj ku fľaške. Tým začína jeho veľká jazda, počas ktorej sa bláznivo zamiluje, takmer sa stane majiteľom zámku, skoro príde o vnuka a takmer uverí, že Vlastička ešte žije. Aby nakoniec, vďaka svojej dcére (Anne Polívková) a vernému priateľovi Arnoštovi sám našiel pokoj a seba samého. Sadá na koňa a dobrovoľne sa vracia do protialkoholickej liečebne.

Film natočil režisér Róbert Sedláček podľa scenára Bolka Polívku, za kamerou stál skvelý Michal Krejčí.dedictvibolekpolivkaneprekonatelnetocenie-r286_res.jpg

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.