Prečo je v prezidentských voľbách dôležitý aj váš hlas?

Od prezidentských volieb nás delí týždeň. V sobotu 15. marca máme po štvrtýkrát možnosť rozhodnúť o tom, kto bude zastávať prezidentský úrad.

Prečo sú voľby dôležité?

Voľby sa konajú každých päť rokov. Mnohí považujú voľby za bezvýznamné, pretože prezident má obmedzené právomoci a prevažne reprezentatívnu funkciu. Napriek tomu, že prezident nemá takú veľkú moc ako vláda, nemali by sme byť k voľbám ľahostajní. Môže rozpustiť parlament, vymenovať vysokých štátnych funkcionárov, ale aj vyhlásiť referendum. Myslím si, že ani reprezentatívnu funkciu nemôžeme brať na ľahkú váhu. Všetci predsa chceme prezidenta, ktorý je silnou osobnosťou. Prezidenta, ktorého cieľom je chrániť záujmy štátu a jeho občanov. Prezidenta, ktorý je schopný vyjadrenia svojho názoru a má rétorické a argumentačné zručnosti. Tieto jeho vlastnosti dotvárajú obraz našej republiky v zahraničnej politike.

Sme spokojní s prezidentom, ktorý nemá reprezentačný charakter a v každom prejave robí množstvo chýb? Prezident má síce hlavne reprezentatívnu funkciu, no musíme si uvedomiť, že to vytvára obraz nielen o Slovensku, ale aj o nás, občanoch, ktorí sme si takého prezidenta zvolili. Chceme predsa aktívneho prezidenta.

Žiadam preto všetkých, aby ste išli voliť už v prvom kole prezidentských volieb. Posledné roky sme si v druhom kole vždy vyberali menšie zlo, preto je načase to zmeniť. Nebuďte ľahostajní k dianiu okolo vás a využite svoje občianske právo. Nenechajte za seba rozhodovať iných. Naši predkovia bojovali za právo rozhodovať demokraticky dlhé roky, preto nenechajte toto úsilie vyjsť nazmar. Nevzdávajte sa dobrovoľne možnosti vyjadriť sa k tomu, akého chcete prezidenta a nenechávajte zodpovednosť za zvolenie prezidenta na iných.

Venujte v sobotu 15. marca pár minút vpísaniu krížika ku hlasu vášho prezidentského kandidáta a rozhodnite o reprezentantovi Slovenska v domácej aj zahraničnej politike.

Tieto myšlienky podporuje aj starosta obce Jesenské.

(R )

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.

Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu

„Podporujem AlenuBašistovú, pretože som presvedčená, že svojimi skúsenosťami a vedomosťami, výrazne pomôže športu v Košiciach.“

Čo nemôžete zaregistrovať ako ochrannú známku?

Do registra ochranných známok si nemôžete prihlásiť primárne následovné označenia

Potrebujete ochrannú známku pre Váš produkt ?

Podnikateľom sa často stáva, že výborná služba alebo tovar sú odkopírované a vlastníkom spoločnosti.