Udelenie čestných titulov Doctor honoris causa

Vedecká rada Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne spoločne s Vedeckou radou Fakulty priemyselných technológií a Vedeckou radou Fakulty špeciálnej techniky udelila na svojom...

Vedecká rada Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne spoločne s Vedeckou radou Fakulty priemyselných technológií a Vedeckou radou Fakulty špeciálnej techniky udelila na svojom slávnostnom zasadnutí, vo štvrtok 10. apríla 2014, čestný titul Doctor honoris causa Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne dvom významným vedcom a vysokoškolským pedagógom prof. Ing. Eugenovi Jónovi, DrSc. a prof. Ing. Vojtěchovi Hrubému, CSc.

Ocenila tým zásluhy prof. Jónu za celoživotné dielo v oblasti anorganických materiálov a technológií a prof. Hrubého za jeho celoživotné dielo v oblasti špeciálnej strojárskej techniky a strojárskych technológií a materiálov. Obaja čestní doktori svojou profesionálnou prácou v uvedených oblastiach prispeli významnou mierou k rozvoju našej Alma Mater, predovšetkým jej dvoch fakúlt, na ktorých pôsobia dodnes.

Na slávnostnom zasadnutí sa okrem rektora, doc. Ing. Jozefa Habánika, PhD., vedenia univerzity a fakúlt, zúčastnili aj rektori a zástupcovia slovenských a českých univerzít a vysokých škôl, členovia vedeckej rady univerzity a vedeckých rád fakúlt, predstavitelia priemyslu trenčianskeho regiónu, kolegovia a študenti.

Podnikanie a významné ukazovatele v roku 2019

Významné ukazovatele v roku 2019 pre zdaniteľné osoby a platcov DPH,právnické osoby, spoločnosti s ručením obmedzeným a iné.

Smartfóny Samsung Galaxy S priniesli množstvo inovácií

Samsung Galaxy S v roku 2010 predznamenal nástup nových technologických riešení.

eKasa prichádza na Slovensko

Od 1. apríla vstúpi do platnosti nová povinnosť pre podnikateľov vo forme eKasy s online pripojením do systému finančnej správy.

Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu

Nechajte sa prekvapiť dušou a atmosférou hlavných miest Estónska a Lotyšska.