Medzinárodná konferencia Ošetrovateľstvo a zdravie

Pod záštitou rektora Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne doc. Ing. Jozefa Habánika, PhD....

Pod záštitou rektora Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne doc. Ing. Jozefa HabánikaPhD., a hlavného hygienika Slovenskej republiky prof. MUDr. Ivana Rovného, PhD., MPH sa v stredu 16. apríla 2014 konala medzinárodná vedecká konferencia s názvom Ošetrovateľstvo a zdravie VIII.

Na konferencii sa prezentovali vedecké práce v dvoch blokoch ošetrovateľstvo a zdravie s prednáškami napríklad: Status a význam geragogiky v aktívnom starnutí, Zdravotné uvedomenie a správanie sa obyvateľov SR v roku 2013, Ošetřovatelská diagnostika v podpoře zdraví, Súčasné trendy v diagnostike POCT, Vplyv zdravotného uvedomenia na konzumáciu potravín, Problematika Clostridium difficile v geriatrickom ošetrovateľstve, Globálna stratégia boja s chronickými neprenosnými ochoreniami v Európe a iné.

Medzinárodná konferencia sa konala v spolupráci s Fakultou zdravotníctva Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne, Úradom verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, Regionálnym úradom verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne, Trenčianskym samosprávnym krajom, Odborom zdravotníctva a humánnej farmácie, ÖGVP - Rakúskou spoločnosťou pre vaskulárne ošetrovateľstvo – Viedeň, 2. lékařskou fakultou a Ústavom ošetřovatelství Karlovy univerzity v Praze a Regionálnou komorou sestier a pôrodných asistentiek v Trenčíne.

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.

Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea

Košice sú o krok bližšie k vízii smart city vďaka aplikácii Sám v múzeu.

Slovensko spieva koledy

Týždenníky MY pripravujú druhé pokračovanie predvianočnej kampane v desiatkach mestách a obciach na Slovensku.