10. ročník medzinárodnej vedeckej študentskej konferencie

Na konferencii študenti v piatich sekciách prezentovali študentské vedecké práce z oblasti ekonomicko-spoločenskej, zdravotníctva, techniky, cestovného ruchu a politológie...

Dekan Fakulty sociálno-ekonomických vzťahov Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne doc. Mgr. Sergej Vojtovič, DrSc., dňa 6. mája 2014 slávnostne otvoril 10. ročník medzinárodnej vedeckej študentskej konferencie s názvom Universitas Trenchiniensis.

img7222-r736_res.jpg

Na konferencii študenti v piatich sekciách prezentovali študentské vedecké práce z oblasti ekonomicko-spoločenskej, zdravotníctva, techniky, cestovného ruchu a politológie. Súťažiaci študenti aj tento rok predstavili odborné práce, ktoré odbornej porote spôsobili ťažkosti pri jednoznačnom určení víťazov. Každá práca bola detailne spracovaná a mala svoju pridanú hodnotu v súťažnej oblasti. Najpočetnejšie zastúpenie študentov mala, podľa očakávania, Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne, ale konferencie sa zúčastnili aj študenti  univerzít  z Nitry a zo Žiliny.

img7216-r968_res.jpg

Medzi víťaznými prácami môžeme spomenúť súťažnú prácu Michala Garaja, ktorý vo svojej práci analyzoval výsledky a správanie občanov vo voľbách VUC 2013 na post predsedu samosprávneho kraja v Banskobystrickom kraji,  súťažnú prácu Kataríny Obuchovej, ktorá skúmala fázy požiaru a ich vplyv na bezpečnosť, súťažnú prácu  Janky Šefcovej na tému „Bakteriálna mikroflórna diagnostika“ alebo Ľudmily Kohútovej, ktorá spracovala brožúru podnikateľa. Medzi najzaujímavejšie súťažné práce bezpochyby patrí víťazná práca v sekcii cestovný ruch na tému „Beer tourism“, ktorej autorkou je Slavomíra Hasičová.

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.