Piatok, 23. august, 2019 | Meniny má Filip

10. ročník medzinárodnej vedeckej študentskej konferencie

Na konferencii študenti v piatich sekciách prezentovali študentské vedecké práce z oblasti ekonomicko-spoločenskej, zdravotníctva, techniky, cestovného ruchu a politológie...

Dekan Fakulty sociálno-ekonomických vzťahov Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne doc. Mgr. Sergej Vojtovič, DrSc., dňa 6. mája 2014 slávnostne otvoril 10. ročník medzinárodnej vedeckej študentskej konferencie s názvom Universitas Trenchiniensis.

img7222-r736_res.jpg

Na konferencii študenti v piatich sekciách prezentovali študentské vedecké práce z oblasti ekonomicko-spoločenskej, zdravotníctva, techniky, cestovného ruchu a politológie. Súťažiaci študenti aj tento rok predstavili odborné práce, ktoré odbornej porote spôsobili ťažkosti pri jednoznačnom určení víťazov. Každá práca bola detailne spracovaná a mala svoju pridanú hodnotu v súťažnej oblasti. Najpočetnejšie zastúpenie študentov mala, podľa očakávania, Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne, ale konferencie sa zúčastnili aj študenti  univerzít  z Nitry a zo Žiliny.

img7216-r968_res.jpg

Medzi víťaznými prácami môžeme spomenúť súťažnú prácu Michala Garaja, ktorý vo svojej práci analyzoval výsledky a správanie občanov vo voľbách VUC 2013 na post predsedu samosprávneho kraja v Banskobystrickom kraji,  súťažnú prácu Kataríny Obuchovej, ktorá skúmala fázy požiaru a ich vplyv na bezpečnosť, súťažnú prácu  Janky Šefcovej na tému „Bakteriálna mikroflórna diagnostika“ alebo Ľudmily Kohútovej, ktorá spracovala brožúru podnikateľa. Medzi najzaujímavejšie súťažné práce bezpochyby patrí víťazná práca v sekcii cestovný ruch na tému „Beer tourism“, ktorej autorkou je Slavomíra Hasičová.

Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta

Nestihli ste ešte dovolenku? Vyberajte si z lákavých ponúk na konci sezóny.

Mimoriadny úspech na medzinárodnej súťaži v Číne

Slovenská technická univerzita v Bratislave opäť dokázala, že vie konkurovať univerzitám na svetovej úrovni.

Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami

Podľa psychológov patria spomienky na jedlo medzi tie najsilnejšie.