Škriatkovia opäť ukryli poklady

Škriatkovia aj tento rok ukryli na tých najzaujímavejších miestach bratislavského regiónu svoje poklady, ktoré sa môžu vydať hľadať celé rodiny.

„Našim primárnym cieľom je ukázať, že Bratislavská župa má čo ponúknuť v oblasti turistického ruchu, že má veľa miest, kam sa oplatí prísť s rodinou a deťmi, kde sa oplatí hľadať poklad, ktorý škriatkovia zakopali,“ povedal predseda BSK Pavol Frešo. Objavuj poklady Bratislavského regiónu je podľa neho jeden zo spôsobov, ako pritiahnuť ľudí do regiónu, ako spoznávať atrakcie a pútavé miesta.

Bratislavský samosprávny kraj spolu so svojou Krajskou organizáciou cestovného ruchu Bratislava Region Tourism pripravili pre rodiny v bratislavskej župe už druhý ročník hry „Objavuj poklady Bratislavského regiónu“. Na území župy skryli škriatkovia 300 pokladov, ktoré čakajú na svojich nálezcov. Hľadači pokladov nájdu na stránke www.objavujpoklady.sk každý pondelok 75 nových súradníc, podľa ktorých môžu poklad nájsť, pričom prvé súradnice boli známe už v sobotu 10. mája.

V zakopanom poklade nechali škriatkovia pre nálezcov informácie o mieste, na ktorom sa nachádzajú aj dôvody, ktoré ich viedli práve tam, presné pravidlá hry, výherný kupón aj s  postupom, ako sa dostať k výhre. V každom poklade je automatická výhra, ktorou je vstup na lezeckú stenu. Okrem tejto výhry sa však na výhernom kupóne nachádza aj kód, vďaka ktorému sa nálezcovia dozvedia, či získavajú ďalšiu okamžitú výhru, alebo sú zaradení do žrebovania o hlavné ceny. Tými sú tablety či rodinné wellness poukážky alebo priamo pobyt v jednom z hotelov vo Vysokých Tatrách.

„Náš kraj ponúka viac ako by sme si možno na prvý pohľad mysleli. Je tu množstvo prírodných, kultúrnych a historických dominánt, ktoré stojí za to vidieť a myslím si, že škriatkovia urobili obrovský kus práce, keď umiestnili svoje poklady práve tam,“ vyjadril sa k miestam, na ktorých treba hľadať poklady predseda Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism Ivo Nesrovnal.

Vyhodnotenie súťaže a žrebovanie cien si škriatkovia naplánovali na 7. júna do Sadu Janka Kráľa, kde bude práve prebiehať Farm Fest, na ktorom si môžu hľadači pochutnať na produktoch z regiónu a ich starší pomocníci napríklad aj na víne z malokarpatského regiónu.

poklady-r111_res.jpg

Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!

O2 ďakuje ľuďom, ktorí pre nás v Novembri 89 vybojovali slobodu.

4 mýty o minerálnej vlne, ktorým by ste nemali veriť

Nenechajte sa popliesť poverami či polopravdami o tepelnoizolačných materiáloch

Stavebná fakulta STU na dňoch kariérneho poradenstva

V priestoroch Múzea dopravy v Bratislave 19. októbra 2018

XXIII. Seminár I. Poliačka – Rozvoj cestnej infraštruktúry

XXIII. Seminár I. Poliačka s medzinárodnou účasťou – Rozvoj cestnej infraštruktúry.