Do prvých ročníkov škôl v pôsobnosti kraja nastúpi 3487 žiakov

V porovnaní s minulým rokom je to nárast o takmer 300 žiakov.

Do prvých ročníkov stredných škôl, ktoré sú v pôsobnosti Bratislavského kraja, je pre školský rok 2014/2015 zapísaných 3487 žiakov. V porovnaní s minulým rokom je to nárast o takmer 300 žiakov.

„Od nového školského roka otvoríme aj nové študijné a učebné odbory, ktoré skvalitnia ponuku našich škôl. Vychádzali sme pritom z požiadaviek potrieb praxe ale aj záujmu uchádzačov. Pribudnú napríklad odbory obchodný pracovník, propagačné výtvarníctvo, reštaurátorstvo či športový manažment,“ priblížil bratislavský župan Pavol Frešo.

Najväčší záujem žiakov končiacich základné školy bol už tradične o gymnáziá - o bilingválne štúdium na Gymnáziu na Pankúchovej v Bratislave a o Gymnázium J. Papánka na Vazovovej. Spomedzi odborov bol najväčší záujem o odbory hotelová akadémia, elektrotechnika, obchodná akadémia, hudobno-dramatické umenie, masmediálne štúdiá, propagačné výtvarníctvo, úžitková fotografia, asistent výživy, farmaceutický laborant či zubný asistent.

Bratislavský samosprávny kraj dlhodobo aktívne spolupracuje s partnerskými firmami a zamestnávateľmi – napr. spoločnosti LIDL a DM drogérie. Výsledkom tejto spolupráce je otvorenie samostatnej triedy v SOŠ obchodu a služieb S. Jurkoviča na Sklenárovej, kde si pripravujú  svojich budúcich zamestnancov. Obe spoločnosti ponúkajú zazmluvneným žiakom rôzne benefity, ako aj spoluúčasť na financovaní školy a podporu pri propagácii školy.

BSK má v zriaďovateľskej pôsobnosti 57 škôl, z toho je 39 stredných odborných škôl. Udržať školy a pritiahnuť študentov sa snaží cez rôzne atraktívne učebné odbory, okrem toho vytvára centrá odborného vzdelávania a prípravy, poskytuje rekvalifikačné kurzy a pomáha školám pri ich prezentovaní sa a študentom pri výbere školy.

9156125745eb77e370e4z-r304_res.jpg

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.