Don Giovanni v SND s Kocánom, Kurucovou a Plachetkom

zvučné operné mená Štefan Kocán, Jana Kurucová a Adam Plachetka sú zárukou kvalitných umeleckých výkonov, na ktoré sa fajnšmekri klasickej hudby môžu tešiť vo výnimočnom predstavení opery Don Giovanni

Zvučné operné mená Štefan Kocán, Jana KurucováAdam Plachetka sú zárukou kvalitných umeleckých výkonov, na ktoré sa fajnšmekri klasickej hudby môžu tešiť v nedeľu 5. októbra 2014 o 17.00 hv sobotu 8. novembra o 19.00 h na javisku historickej budovy Slovenského národného divadla. Hviezdne trio čaká pred bratislavským publikom spoločná premiéra v Mozartovej opere Don Giovanni v réžii Jozefa Bednárika.

Hlavnej úlohy roztopašníka Dona Giovanniho sa zhostí po prvýkrát v Opere SND stály člen Wiener Staatsoper Adam Plachetka. Mladému českému barytonistovi bude v príbehu opery slúžiť svetoznámy slovenský basista Štefan Kocán, ktorý svoj hlas prepožičia postave Leporella. Po ich boku sa na našu prvú opernú scénu vráti sólistka Deutsche Oper Berlin – slovenská mezzosopranistka Jana Kurucová ako Donna Elvira.

Vstupenky na výnimočné predstavenie opery Don Giovanni pod taktovkou hudobného riaditeľa Opery SND Friedricha Haidera si diváci môžu zakúpiť v pokladniciach SND, na predajnom mieste v OC Eurovea a on-line z pohodlia domova prostredníctvom internetového portálu www.snd.sk.

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.