Priateľský Deň otvorených dverí v SND už túto sobotu

Slovenské národné divadlo túto sobotu 13. septembra 2014 od 11.00 do 16.00 h pripravilo pre fanúšikov našej prvej scény Deň otvorených dverí s podtitulom „Stretni svojich divadelných priateľov“.

Slovenské národné divadlo túto sobotu 13. septembra 2014 od 11.00 do 16.00 h pripravilo pre fanúšikov našej prvej scény Deň otvorených dverí s podtitulom „Stretni svojich divadelných priateľov“. Dejiskom obľúbeného podujatia sa stane nielen nová budova SND na Pribinovej ulici, ale budú ním výnimočne aj Umelecko-dekoračné dielne SND na Mliekarenskej ulici, ktoré v jubilejnej 95. sezóne oslavujú 55 rokov uvedenia do prevádzky.

Diváci sa môžu tešiť na exkurzie zákulisím divadla. V novej budove SND budú môcť absolvovať prehliadky činoherným a operno-baletným okruhom, ktoré zahŕňajú hracie priestory, skúšobne, sklady, kostymérne, rekvizitárne, ale aj kanceláriu generálneho riaditeľa Slovenského národného divadla. Exkurzia v Umelecko-dekoračných dielňach SND je sprístupnená iba divákom, ktorých SND kontaktovalo po ich rezervácii.

Návštevníci majú aj tento rok skvelú príležitosť stretnúť svojich „divadelných priateľov“. Umožní im to autogramiáda hercov, operných spevákov i baletných tanečníkov. Divákom venuje svoje podpisy s venovaním bezmála šesťdesiat umelcov.

Ich profesii sa budú môcť priučiť aj deti, ktoré sa úspešne prihlásili na bezplatné umelecké workshopy s profesionálmi – herecký povedie člen Činohry SND František Kovár, spevácky bude mať v gescii popredná zbormajsterka Jana Rychlátanečný kurz zastrešia pedagógovia z Tanečného konzervatória Evy Jaczovej.

Atraktívny program ponúkne aj detská zóna. Na javisku vystúpi Bratislavské bábkové divadlo s predstaveniami Zaseknutá bundičkaPerníková chalúpka. Zahrajte sa s bábkami! nesie názov bábkového rýchlokurzu, ktorý pripravili Vladimír ObšilŠimon Fico. Veľkým lákadlom budú aj špeciály k činohernej rozprávke Ako sa Lomidrevo stal kráľom a k opernej novinke pre deti O čarovnej flaute a iných kúzlach s Martinom Vanekom. Najmladší návštevníci zároveň môžu vyhrať zaujímavé ceny v súťažiach s moderátorom Ludwigom Baginom.

Chýbať nebude ani maľovanie na tvár, skúšanie divadelných kostýmov, tvorivé dielne, „funny face foto“, vnímavé hračky a ďalšie atrakcie. Kompletný program diváci nájdu na internetovom portáli www.snd.sk. Deň otvorených dverí v SND bude monitorovať televízia TA3, ktorá televíznym divákom sprostredkuje atmosféru podujatia v živých vstupoch.

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.