Godzone turné ponúka možnosť zažiť nezastaviteľnú lásku

Mladí kresťania sa opäť stretnú v rámci Godzone turné v halách po celom Slovensku,  aby sa spolu zabávali, radovali a modlili. Počas týždňa Cirkvi pre mládež od 17. do 22.novembra navštívi projekt Godzone so svojim evanjelizačným turné Poprad, Košice, Považskú Bystricu, Bratislavu a Banskú Bystricu. V Ružomberok bude vyvrcholenie turné v podobe národných modlitieb za Slovensko. Projekt Godzone vystúpi s originálnym mixom pôvodnej hudobnej, tanečnej, svetelnej a dramatickej produkcie, ktorý je prístupný všetkým zadarmo. Minuloročné turné pritiahlo do športových hál dokopy vyše 13 000 ľudí a organizátori očakávajú minimálne porovnateľnú návštevnosť aj v tomto roku.

V novembri sa uskutoční už šiesty ročník Godzone tour. Ide o evanjelizačné turné pod záštitou Združenia kresťanských spoločenstiev mládeže, Rady pre mládež a univerzity pri konferencii biskupov Slovenska, ktoré je svojimi rozmermi, prepracovanosťou  a dosahom výnimočné nie len na Slovensku, ale aj v stredoeurópskom kontexte. Zjednocuje mladých ľudí v celej krajine, z ktorých stovky sa ako dobrovoľníci podieľajú na jeho prípravách. Len v tíme, ktorí sa bude celý týždeň presúvať z mesta do mesta bude okolo 180 ľudí. „Robíme to opäť, pretože veríme, že v jednote je niečo veľmi špeciálne. Je potrebné sa stretávať, povzbudzovať sa navzájom a je potrebné ľudí každý rok niekam posúvať. Zároveň veríme v to, že Pán Boh nám ešte stále hovorí, že toto turné máme robiť  a že to je Jeho nástroj,“ hovorí riaditeľ projektu Godzone, Július Slovák.

„Ľudia v tomto svete potrebujú vidieť okolo seba usmiatych ľudí plných nádeje, radosti a pokoja, ktorí budú nezastaviteľní v láske a v prinášaní pokoja a nádeje.“

Tohtoročné turné nesie názov Generácia KIOBK – Nezastaviteľní. Tematicky nadväzuje na predchádzajúce ročníky a túži návštevníkom priniesť zas nový pohľad. „Nezastaviteľnosť je jedna z vlastností, ktorú nám sám Ježiš ukázal, keď išiel na kríž, padal pod ním, až na ňom napokon umrel, ale nezastavil sa v láske k nám a ja verím, že toto je naším poslaním. Ľudia v tomto svete potrebujú vidieť okolo seba usmiatych ľudí plných nádeje, radosti a pokoja, ktorí budú nezastaviteľní v láske a v prinášaní pokoja a nádeje,“ hovorí k téme Slovák.

Za tie roky, ako robíme tour vidíme nesmierne množstvo príbehov, ktoré nám vyrážajú dych.“

Motiváciou pre organizátorov nie sú financie, keďže projekt Godzone funguje z príspevkov dobrovoľných darcov a vstup na turné je zadarmo. Ich motiváciou sú ľudské príbehy, ktoré hovoria o radikálnych zmenách. Za tie roky, ako robíme tour vidíme nesmierne množstvo príbehov, ktoré nám vyrážajú dych. Vidíme mladých ľudí, ktorí hovoria o tom, ako sa vrátili v podstate naspäť k životu, pretože rozmýšľali o smrti v čase pred tým, ako prišli na turné a stretli sa s Tým, ktorý dáva život a preto ostali žiť. Vidíme rodiny, ktoré sa dali naspäť dokopy a ktoré žijú spolu ďalej. Vidíme ľudí, ktorí boli fyzicky alebo emočne uzdravení a ich životy sa menia,“ dodáva Slovák.

Tohtoročné turné bude výnimočné oproti predchádzajúcim, keď v Ružomberku nebude pokračovať štandardným programom ako v predchádzajúcich mestách, ale uskutoční sa tu takzvané celoslovenské Zvolanie. Svojim spôsobom ide o samostatné podujatie, ktoré je vyvrcholením celého turné. Jeho podstatou je zjednotiť sa a spoločne sa modliť za Slovensko.

Projekt Godzone vznikol ako reakcia na potrebu prinášať mladým ľuďom posolstvo evanjelia moderným a zrozumiteľným spôsobom. Realizačný tím projektu tvoria mladí ľudia z rôznych kútov Slovenska, z ktorých prevažnú väčšinu tvoria dobrovoľníci. Bližšie informácie o projekte sa nachádzajú na stránke www.godzone.sk

Na Vaše otázky rada odpovie:

Ivana Šalgová

Email: ivka.salgi@gmail.com

Mob: +421 902 417 514

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.