Piatok, 18. október, 2019 | Meniny má Lukáš

17 dobrovoľníckych projektov dostalo zelenú

Vďaka grantovému programu Pre 3 generácie si až 20 000 € rozdelilo 17 dobrovoľníckych projektov z celého Slovenka. Tie vybrala odborná porota z 230 žiadostí a umožnila tak realizáciu zaujímavých aktivít, ktoré prepoja a zblížia 3 generácie Slovákov.

Grantový program Poštovej banky je zameraný na podporu spolupráce a vzájomného zdieľania skúseností medzi troma generáciami – deťmi a mladými, ľuďmi v aktívnom veku a seniormi. Tohtoroční úspešní žiadatelia sú už známi. „V Poštovej banke sa riadime heslom Postaráme sa. Sme radi, že môžeme byť súčasťou dobrovoľníckych projektov, vďaka ktorým sa zlepší a spríjemní prostredie pre mnohých ľudí v komunitách po celom Slovensku,“ hovorí Lenka Lendacká, hovorkyňa Poštovej banky.

17 zaujímavých nápadov
V najbližších mesiacoch pribudnú na Slovensku nové a zaujímavé projekty, ako napríklad nový miniamfiteáter vo Svidníku, komunitná záhrada v Prešove či nová studňa pre vinárov v Golianove, aby mohli učiť svojich malých nasledovníkov tomuto krásnemu remeslu. Nielen tieto nápady však budú môcť dobrovoľníci zrealizovať vďaka grantovému projektu Nápad pre 3 generácie od Poštovej banky. O grant zažiadalo 230 projektov a finančnú podporu spolu vo výške 19 000 € získalo až 17 zaujímavých nápadov. Všetky sú zamerané na podporu spolupráce a vzájomného zdieľania skúseností medzi troma generáciami – deťmi a mladými, ľuďmi v aktívnom veku a seniormi.
„Každý jeden podporený projekt je dôkazom, že Slováci majú chuť pomáhať a spolupráca medzi generáciami je dôležitá a má svoju pridanú hodnotu. Úprimne sa tešíme na realizáciu týchto krásnych nápadov,“ dodáva Lendacká.

Zapojila sa aj verejnosť
Podporiť zaujímavý nápad svojim hlasom mohla aj verejnosť. Zo 17-tich podporených projektov v záverečnej fáze vybrala odborná porota 6 najlepších. O tom, ktorý z nich získal ďalších 1 000 eur bonus rozhodli svojim hlasom ľudia prostredníctvom webovej stránky Pre3generácie.sk. Tento extra finančný príspevok napokon vo verejnom hlasovaní dostal rockový muzikál Popoluška z Popradu.

6 najlepších
Podtatranská medzigeneračná solidarita – mladí, dospeláci aj tí starší z okolia Popradu spoja svoje sily a talent, aby pripravili netradičný rockový muzikál Popoluška. Výťažok z neho sa použije na podporu tých, ktorí sú odkázaní na pomoc domovov sociálnych služieb.

Komunitná záhrada v Prešove – starý školský sad sa vďaka podpore a dobrovoľníkom premení na príjemnú oázu pre všetky vekové kategórie a prispôsobená bude aj hendikepovaným občanom.

Studňa pri sv. Urbankovi – v Golianove si starší aj mladší vinári vytvoria studňu, aby mohli pokračovať v šľapajach svojich predkov a aj vďaka tomu si vylepšili polyfunkčný objekt vinárskeho dvora sv. Urbana, kde sa stretávajú všetky generácie

Medová stopa – deti zo základných škôl z okolia Nitry sa naučia od skúsených včelárov všetko o včielkach, výrobe medu priamo na farme Mašekov mlyn.

Tri groše – Kremničania si budú odovzdávať a získavať skúsenosti vďaka tvorivým dielňam, záhradkárčeniu, rodinným výletom a rôznym spoločným aktivitám spolu so seniormi z DDaSS v Kremnici.

Vietor vo vlasoch – dôchodcovia z Rače si budú môcť užiť čerstvý vzduch na cyklotrase vďaka nákladnému bicyklu a v spoločnosti mladých dobrovoľníkov si aktívne pripomenú, aké boli ich mladé časy.

Všetky podporené nápady z grantového programu Poštovej banky nájdete na stránke Pre3generacie.sk

Poštová banka pôsobí na slovenskom trhu už 23 rokov. S miliónom klientov patrí v oblasti retailu k najsilnejším bankám. Jej vlastnú sieť tvorí 44 pobočiek, 216 bankomatov a svoje služby poskytuje aj na viac ako 1 500 poštách po celom Slovensku. Jej klienti majú k dispozícii viac ako 7 000 miest na výber hotovosti. Štandardnú ponuku bankových produktov a služieb dopĺňajú poistné produkty, podielové fondy a dôchodkové sporenie v druhom pilieri.

Firma BONATO oddlžila svojich klientov v sume 100 000 000 Eur

Spoločnosť, ktorá pomáha ľuďom s dlhmi.

Ako manažovať 16 miliónov dielov denne?

Nová Riadiaca Veža bude v reálnom čase manažovať polohu vyše 16 miliónov dielov

Karibik: Dokonalý oddych v špičkových hoteloch

Nielen palmy, pláže a slnko vás čakajú v Karibiku, ale aj relax v top hoteloch.