17 dobrovoľníckych projektov dostalo zelenú

Vďaka grantovému programu Pre 3 generácie si až 20 000 € rozdelilo 17 dobrovoľníckych projektov z celého Slovenka. Tie vybrala odborná porota z 230 žiadostí a umožnila tak realizáciu zaujímavých aktivít, ktoré prepoja a zblížia 3 generácie Slovákov.

Grantový program Poštovej banky je zameraný na podporu spolupráce a vzájomného zdieľania skúseností medzi troma generáciami – deťmi a mladými, ľuďmi v aktívnom veku a seniormi. Tohtoroční úspešní žiadatelia sú už známi. „V Poštovej banke sa riadime heslom Postaráme sa. Sme radi, že môžeme byť súčasťou dobrovoľníckych projektov, vďaka ktorým sa zlepší a spríjemní prostredie pre mnohých ľudí v komunitách po celom Slovensku,“ hovorí Lenka Lendacká, hovorkyňa Poštovej banky.

17 zaujímavých nápadov
V najbližších mesiacoch pribudnú na Slovensku nové a zaujímavé projekty, ako napríklad nový miniamfiteáter vo Svidníku, komunitná záhrada v Prešove či nová studňa pre vinárov v Golianove, aby mohli učiť svojich malých nasledovníkov tomuto krásnemu remeslu. Nielen tieto nápady však budú môcť dobrovoľníci zrealizovať vďaka grantovému projektu Nápad pre 3 generácie od Poštovej banky. O grant zažiadalo 230 projektov a finančnú podporu spolu vo výške 19 000 € získalo až 17 zaujímavých nápadov. Všetky sú zamerané na podporu spolupráce a vzájomného zdieľania skúseností medzi troma generáciami – deťmi a mladými, ľuďmi v aktívnom veku a seniormi.
„Každý jeden podporený projekt je dôkazom, že Slováci majú chuť pomáhať a spolupráca medzi generáciami je dôležitá a má svoju pridanú hodnotu. Úprimne sa tešíme na realizáciu týchto krásnych nápadov,“ dodáva Lendacká.

Zapojila sa aj verejnosť
Podporiť zaujímavý nápad svojim hlasom mohla aj verejnosť. Zo 17-tich podporených projektov v záverečnej fáze vybrala odborná porota 6 najlepších. O tom, ktorý z nich získal ďalších 1 000 eur bonus rozhodli svojim hlasom ľudia prostredníctvom webovej stránky Pre3generácie.sk. Tento extra finančný príspevok napokon vo verejnom hlasovaní dostal rockový muzikál Popoluška z Popradu.

6 najlepších
Podtatranská medzigeneračná solidarita – mladí, dospeláci aj tí starší z okolia Popradu spoja svoje sily a talent, aby pripravili netradičný rockový muzikál Popoluška. Výťažok z neho sa použije na podporu tých, ktorí sú odkázaní na pomoc domovov sociálnych služieb.

Komunitná záhrada v Prešove – starý školský sad sa vďaka podpore a dobrovoľníkom premení na príjemnú oázu pre všetky vekové kategórie a prispôsobená bude aj hendikepovaným občanom.

Studňa pri sv. Urbankovi – v Golianove si starší aj mladší vinári vytvoria studňu, aby mohli pokračovať v šľapajach svojich predkov a aj vďaka tomu si vylepšili polyfunkčný objekt vinárskeho dvora sv. Urbana, kde sa stretávajú všetky generácie

Medová stopa – deti zo základných škôl z okolia Nitry sa naučia od skúsených včelárov všetko o včielkach, výrobe medu priamo na farme Mašekov mlyn.

Tri groše – Kremničania si budú odovzdávať a získavať skúsenosti vďaka tvorivým dielňam, záhradkárčeniu, rodinným výletom a rôznym spoločným aktivitám spolu so seniormi z DDaSS v Kremnici.

Vietor vo vlasoch – dôchodcovia z Rače si budú môcť užiť čerstvý vzduch na cyklotrase vďaka nákladnému bicyklu a v spoločnosti mladých dobrovoľníkov si aktívne pripomenú, aké boli ich mladé časy.

Všetky podporené nápady z grantového programu Poštovej banky nájdete na stránke Pre3generacie.sk

Poštová banka pôsobí na slovenskom trhu už 23 rokov. S miliónom klientov patrí v oblasti retailu k najsilnejším bankám. Jej vlastnú sieť tvorí 44 pobočiek, 216 bankomatov a svoje služby poskytuje aj na viac ako 1 500 poštách po celom Slovensku. Jej klienti majú k dispozícii viac ako 7 000 miest na výber hotovosti. Štandardnú ponuku bankových produktov a služieb dopĺňajú poistné produkty, podielové fondy a dôchodkové sporenie v druhom pilieri.

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.