Intenzívne pleťové krémy pre krásnu pokožku v každom veku

Už dávno nie je pre ženy tajomstvom, že pokožka vyžaduje v každom vekovom období rozdielnu kozmetickú starostlivosť. S pribúdajúcimi rokmi sa jej zloženie mení, vytráca sa prirodzená vlhkosť a spomaľu

Už dávno nie je pre ženy tajomstvom, že pokožka vyžaduje v každom vekovom období rozdielnu kozmetickú starostlivosť. S pribúdajúcimi rokmi sa jej zloženie mení, vytráca sa prirodzená vlhkosť a spomaľuje sa produkcia kolagénu. To tiež zapríčiňuje zmeny v štruktúre pleti, zníženú elasticitu  a pevnosť kontúr tváre. Jedná sa o prirodzený proces starnutia, ktorému sa síce nevyhneme, no môžeme ho výrazne spomaliť. Stačí, ak dodáme pleti to, čo práve potrebuje.

Obnoviť bunky po tridsiatke

Vedecké štúdie hovoria o tridsiatke ako o najlepšom životnom období žien. Užívate si svoj život naplno a poznáte svoje silné stránky i slabosti. Ako ste si však určite všimli, na vašej tvári sa začali objavovať prvé známky starnutia. Zlá správa je, že odteraz bude tento jav čoraz nekompromisnejší. Tá dobrá – môžete ho veľmi účinne spomaliť. Po tridsiatke vaša pleť dozrieva, ale nie je ešte zrelá, na čo by ste mali prihliadať pri výbere správnej kozmetickej starostlivosti. Je kontraproduktívne zbytočne ju zaťažovať hutným výživným krémom. Dermatologička, MUDr. Stanka Bartošová radí: „Po tridsiatke stavte na kombináciu účinných vitamínov. Vitamín A sa postará o obnovu tkanív a spevnenie pleti, zatiaľ čo vitamín E účinne spomaľuje starnutie buniek a chráni pleť pred voľnými radikálmi.“

Náš tip: Doliva olivový intenzívny krém LIGHT  11,95€/50ml – zlepšuje proces obnovy buniek a vyhladzuje pleť.doliva intenzívny krem light.jpg

Hydratovať a rozjasniť po štyridsiatke

Po štyridsiatke máte v mnohých veciach, ktoré sa týkajú vašich životných postojov a rozhodnutí jasno. Prestali ste na sebe zbytočne riešiť to, čo aj tak nezmeníte a to vás nesmierne oslobodzuje.    „V tomto veku pozorujeme najmä prehlbovanie mimických vrások. Žiarivosť a prirodzená vlhkosť pleti sa znižuje,“ prezrádza MUDr. Bartošová, „zvyknú sa tiež objaviť prvé pigmentové škvrny či nerovnosti zafarbenia pleti,“ dodáva. Stavte na kombináciu vitamínov A a E s prírodnými hydratačnými zložkami, akými sú panenský olivový olej, či bambucké maslo. Ochranu pred vznikom pigmentových škvŕn zabezpečujú účinné izoflavóny. „Vďaka izoflavónom je pleť chránená pred nepriaznivými účinkami UV žiarenia. Stimulujú tiež rast nových kolagénových vlákien, pleť rozjasňujú a potláčajú už vzniknuté pigmentové škvrny,“  vysvetľuje MUDr. Bartošová.

Naš tip: Doliva intenzívny pleťový krém EXKLUSIV 19,95€/50ml, ktorý vďaka obsahu intenzívnych látok, olivového oleja a formuly Derm-A-Flavón zlepšuje štruktúru pokožky a zmierňuje vrásky.doliva intenzivny krem exklusiv.jpg

Dôkladne vyživiť po päťdesiatke

Obdobie produktívneho veku žien sa dnes oproti minulosti predlžuje. Dnešné päťdesiatničky ešte zďaleka svojím životným štýlom a výzorom nepripomínajú niekdajšie babičky na dôchodku. Ako si udržať svieži vzhľad pleti aj v tomto období života? Dermatologička, MUDr. Stanka Bartošová hovorí: „Po päťdesiatom roku života je nesmierne dôležitá výživa pokožky, ktorá sa s pribúdajúcim vekom stenčuje, stáva sa senzitívnejšou a tým aj náchylnejšou na infekcie a zápaly. Siahnite po prírodných zložkách, ktoré ju zbytočne nepodráždia a pleť sa stane odolnejšou.“ Okrem dôležitých „vitamínov mladosti“, A a E, ošetrujúceho pantenolu a účinných hydratačných zložiek - olivového oleja a bambuckého masla, je veľmi cennou zložkou aj prírodný včelí vosk. „Včelí vosk má výrazné liečivé   a protizápalové účinky,“ prezrádza dermatologička. „Vďaka svojim schopnostiam pomáha predchádzať vysúšaniu pleti a posilňuje jej štruktúru,“  dodáva na záver.

Náš tip: Doliva olivový intenzívny krém s vitamínom E 9,95€/50ml, ktorý vďaka obsahu panenského olivového oleja obohateného o retinol a vitamin E podporuje regeneráciu a obnovu veľmi suchej pokožky, chráni ju pred vysúšaním.doliva intenzivny krem + vitamin a, e.jpg

Spoločnosť Naturprodukt bola založená v roku 1993. Jej najväčším dodávateľom je firma Dr. Theiss Naturwaren, ktorá vyrába prípravky na báze extraktov liečivých bylín a kozmetiku s obsahom jedinečných látok získaných z rastlín. V sortimente nájdeme fytofarmaká, doplnky výživy, prípravky na starostlivosť o pokožku a vlasy, ako aj špeciálnu lekárenskú kozmetiku. Viac informácií o spoločnosti a produktoch sa dozviete na www.naturprodukt.sk

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.

Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea

Košice sú o krok bližšie k vízii smart city vďaka aplikácii Sám v múzeu.

Slovensko spieva koledy

Týždenníky MY pripravujú druhé pokračovanie predvianočnej kampane v desiatkach mestách a obciach na Slovensku.

Workshop Inštitútu Ronalda Coasa na EU v Bratislave

V týždni od 10. – 14. decembra 2018 sa v Aule EU v Bratislave koná Ronald Coase Institute Workshop o inštitucionálnej ekonómii.