Minister školstva na FiF UK v Bratislave

Minister školstva navštívil Filozofickú fakultu Univerzity Komenského v Bratislave a diskutoval s vedením fakulty i študentmi doktorandského štúdia o problémoch vysokoškolského vzdelávania

Dňa 29. 1. 2015 navštívil Filozofickú fakultu Univerzity Komenského v Bratislave Juraj Draxler, minister školstva, vedy, výskumu a športu, ktorý v poslednom období absolvoval pracovnú návštevu viacerých fakúlt Univerzity Komenského a aj Ekonomickej univerzity. Na stretnutí s vedením fakulty, na ktorom sa zúčastnil aj rektor Univerzity Komenského, profesor Karol Mičieta, sa zaujímal v prvom rade o zahraničné granty našej fakulty v rámci 7. rámcového programu EÚ. Dekan fakulty, prof. Jaroslav Šušol, ho informoval o dvoch v súčasnosti realizovaných projektoch, v ktorých je fakulta súčasťou konzorcia riešiteľov, ako aj o ďalších, ktoré si fakulta v rámci aktuálnych výziev podala.

Následne sa Juraj Draxler stretol s vyše sedemdesiatimi doktorandmi študujúcimi na Filozofickej fakulte (a na ústavoch Slovenskej akadémie vied) a v diskusii s nimi sa zaujímal o situáciu vo vzdelávaní, vede a výskume aj v celkovom akademickom prostredí, ktoré im fakulta na ich prácu poskytuje. Doktorandi ho upozornili na viaceré praktické problémy (napríklad uznávanie diplomov z Českej republiky). Niektorí sa vyjadrovali pomerne kriticky, naopak iní konštatovali, že medzi úrovňou vedy a vzdelávania na našej fakulte a zahraničnými pracoviskami, kde absolvovali študijné pobyty, nevidia zásadný rozdiel. Profesor Mičieta konštatoval v diskusii, že nevyhnutným predpokladom zlepšenia vysokého školstva je eliminácia vplyvu podpriemerných a priemerných vysokých škôl v procese rozdeľovania grantových prostriedkov a diferencované vnímanie vysokých škôl na Slovensku.

Minister Draxler konštatoval, že cieľom tohto a ďalších stretnutí je získať podnety priamo od študentov a zamestnancov fakulty, ktoré by mu umožnili pripraviť a aspoň čiastočne v priebehu najbližšieho roka prijať systematické opatrenia na zlepšenie fungovania vysokých škôl.

Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie

Zážitok je dobrý, mal by to zažiť každý.

Slovenské ovocie a zelenina - máme ich v obchodoch dostatok?

Slovenskí farmári naplno využívajú skvelé vlastnosti našej pôdy. Vďaka tomu nájdeme na pultoch čerstvú domácu zeleninu a ovocie.

Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch

Keš prestáva obchodníkom zarábať.

Autokamery Mio a navigace teď s 3letou záruční dobou

Tříletou garanci na autokamery a navigace Mio teď získají všichni, kteří si koupí jeden z produktů Mio do konce roku 2018