Zbavte sa mykózy: Pýšte sa krásnymi a zdravými nechtami

Spoločné sprchy, telocvične a bazény predstavujú pre nohy hotovú pohromu. Vlhké tmavé prostredie je dokonalým rodiskom mykózy.

Infekcia nechtov je nebezpečná!

Onychomykóza je plesňová infekcia nechtov. Toto pomerne časté ochorenie sa šíri z človeka na človeka priamym kontaktom alebo prostredníctvom kobercov, ponožiek, topánok, pančúch,... Nepríjemnú infekciu spoznáte bielou, žltou až hnedou, zelenou a dokonca i červenou farbou nechtu. Pokiaľ necht nebude ošetrený, môže dôjsť k jeho bolestivému odlupovaniu po šupinách, až k úplnému oddeleniu od prsta. Dôležitá je prevencia, v prípade napadnutia hubou dôkladná liečba, inak sa môže rozšíriť na ďalšie nechty.

Prevencia

Dbajte na prevenciu. Do verejných bazénov, spŕch a šatní noste vždy bazénovú obuv alebo sandále. Počas dňa sa pokúste udržiavať vaše nohy v suchu nosením priedušnej obuvi a ponožiek, ktoré absorbujú pot. Ponožky si pravidelne vymieňajte, a to hlavne v teplom počasí. Liečba infekcie môže trvať dlhú dobu. Snažte sa zabrániť jej ďalšiemu šíreniu.

2nohy2490xna-r626_res.jpg

Ako na ňu?

Vhodnou kúrou na nechtovú mykózu je Fungal Nail Treatment od značky Scholl. Kúra obsahuje 5 pilníkov na jednou použitie a roztok pre ošetrenie, ktorý je zložený z  kyseliny citrónovej, izopropylalkoholu, benzoánu sodného, močoviny, glycerínu a pantenolu. Produkt u postihnutého nechtu vytvára znížením pH hodnoty nepriaznivé prostredie pre rast a šírenie húb. Použitie kúry pozostáva z niekoľkých krokov. Pilníkom Fungal Nail Treatment od značky Scholl ošetrite jedenkrát týždenne povrch nechtu. Po použití pilník zahoďte. Naneste tekutinu na postihnutý necht jedenkrát denne. Ošetrenie opakujte po dobu 3 týždňov.  V rámci druhého kroku naneste tekutinu na postihnutý necht jedenkrát týždenne po dobu 9 mesiacov alebo pokiaľ necht už nebude mať neprirodzené zafarbenie.  Na konci liečebnej fázy sa zníži  neprirodzené sfarbenie nechtu a nový necht už nebude vykazovať žiadne príznaky narušenia.

1nohy490xna-r678_res.jpg

Viac informácií o produkte nájdete na našej stránke www.schollsk.sk

2obrazok150x100-r423_res.jpg

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.