Školáci väčšinou obedujú, čo im pripravia v školskej jedálni. Včera sa ale karta obrátila a zo stravníkov sa stali šéfkuchári. V priestoroch školy varenia Radosť variť v Poluse dokázali, že s varechou im to ide na jednotku s hviezdičkou!
Škola varenia Radosť variť v Poluse v júni hostila nádejné slovenské kuchárske hviezdy. Vybrané základné školy z Bratislavy (Jeséniova, Za kasárňou, Jelenia) a okolia (Senec, Častá) sa zúčastnili nultého ročníka jedinečnej súťažno-zážitkovej gastronomickej akcie pod záštitou Školského úradu Bratislava Nové Mesto, aby si zmerali sily v tej najchutnejšej disciplíne – vo varení.
Dvojčlenné súťažné družstvá žiakov, v spolupráci so svojimi poradcami zo školských jedální, mali za úlohu priamo na mieste pripraviť kompletné trojchodové menu vrátane nepečeného dezertu. Súčasťou úlohy bola aj prezentácia jedál, takže dejisko súťaže pripomínalo voňavú i vizuálne pôsobivú galériu plnú kreatívnych jedlých diel.
Na úroveň navarených jedál dozerali študentky zo súkromnej hotelovej akadémie HOST na Riazanskej a o tom, že porota to skutočne nemala ľahké, svedčí aj výsledok súťaže – víťazom sa napokon stal každý. Pripravené špeciality totiž prekonali všetky očakávania a dokázali, že v triedach slovenských základných škôl driemu skryté kulinárske talenty. Tie nové sa v Poluse predstavia už o rok.