SME

Varenie je radosť, dokázali to aj žiaci na súťaži v Poluse

Školáci väčšinou obedujú, čo im pripravia v školskej jedálni. Včera sa ale karta obrátila a zo stravníkov sa stali šéfkuchári. V priestoroch školy varenia Radosť variť v Poluse to žiaci dokázali.

Školáci väčšinou obedujú, čo im pripravia v školskej jedálni. Včera sa ale karta obrátila a zo stravníkov sa stali šéfkuchári. V priestoroch školy varenia Radosť variť v Poluse dokázali, že s varechou im to ide na jednotku s hviezdičkou!spolocna-r342_res.jpg

Škola varenia Radosť variť v Poluse  v júni hostila nádejné slovenské kuchárske hviezdy. Vybrané základné školy z Bratislavy (Jeséniova, Za kasárňou, Jelenia) a okolia (Senec, Častá) sa zúčastnili nultého ročníka jedinečnej súťažno-zážitkovej gastronomickej akcie pod záštitou Školského úradu Bratislava Nové Mesto, aby si zmerali sily v tej najchutnejšej disciplíne – vo varení.

Dvojčlenné súťažné družstvá žiakov, v spolupráci so svojimi poradcami zo školských jedální, mali za úlohu priamo na mieste pripraviť kompletné trojchodové menu vrátane nepečeného dezertu. Súčasťou úlohy bola aj prezentácia jedál, takže dejisko súťaže pripomínalo voňavú i vizuálne pôsobivú galériu plnú kreatívnych jedlých diel.varenie-a-tv-r484_res.jpg

Na úroveň navarených jedál dozerali študentky zo súkromnej hotelovej akadémie HOST na Riazanskej a o tom, že porota to skutočne nemala ľahké, svedčí aj výsledok súťaže – víťazom sa napokon stal každý. Pripravené špeciality totiž prekonali všetky očakávania a dokázali, že v triedach slovenských základných škôl driemu skryté kulinárske talenty. Tie nové sa v Poluse predstavia už o rok.  

v-skole-r855_res.jpgstudenti-varia-3-r271_res.jpggratulacie2-r572_res.jpg

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu
  2. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  3. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  4. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  7. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  8. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  1. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  2. E-recept, evolúcia v zdravotnej starostlivosti
  3. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  4. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  5. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  6. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  8. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 29 818
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 17 415
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 543
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 906
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 254
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 077
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 834
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 780
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Vydajte do oblasti s rozprávkovým nádychom, kde sú príbehy vyryté do kameňa.


INZERCIA 2 h

Elektronický predpis liekov predstavuje významný krok v oblasti digitalizácie zdravotníctva.


INZERCIA 2 h

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 13 h
SkryťZatvoriť reklamu