Štvrtok, 18. apríl , 2019

Byt v Bratislave? Toto sú najobľúbenejšie lokality!

Bratislava, 19. august 2015 - Neexistuje dobrá alebo zlá štvrť na bývanie. Single, študent, zaľúbený párik, mladá rodina alebo senior? Životná situácia určuje priority pri výbere miesta pre váš život. Preto, ak sa rozhodnete niekde usadiť, venujte pozornosť tomu, aká atmosféra v lokalite vládne. Z našich bohatých skúsenosti vyberáme lokality, v ktorých sa ľudia cítia príjemne.

1. HORSKÝ PARK A MILOVNÍCI LESA

Horský park tvorí v súčasnosti najväčšiu parkovú plochu mesta. Viacročné duby a buky tvorili pôvodnú klenbu v roku 1868 a neskôr boli vysadené ďalšie lesné porasty. Ich historickú hodnotu si obyvatelia cenia, Nadácia Horský park zrenovovala Horáreň a vyvíja aktivity na ochranu parku. Ak si vyberiete lokalitu pri Horskom parku, budete mať blízko do historického centra, aj na diaľničný obchvat.

horskypark3-r416_res.jpg

2. LUŽNÉ LESY PETRŽALKY PRE ŠPORTOVCOV

Zeleň sa v Engerau, ako sa Petržalka v minulosti nazývala, nenachádza len v parkoch, je neodlučiteľnou súčasťou obytných štvrtí. Široké trávniky, kvetinové záhony a detské ihriská pozitívne vplývajú na dojem obyvateľa. Lužné lesy sú filtrom znečisteného vzduchu Petržalky a dôležitým rekreačným miestom pre obyvateľov. Ak ste aktívni športovci,oceníte neďalekú petržalskú hrádzu a v lete sa príjemne schladíte v jazere Draždiak. Vaše deti budú mať na skok školské zariadenia, športoviská, vy obchody a k tomu dostatok čerstvého vzduchu.

petrzalka-2-r722_res.jpg

3. OKOLIE ŠTRKOVCA A POKOJNÉ PRECHÁDZKY PRI JAZERE

Areál netradičných športov, areál základnej školy a zároveň pokojné prostredie vytvára z oblasti pri Štrkovci miesto nielen pre rodiny s deťmi, ale aj starších občanov. Ak sa rozhodujete nad touto časťou Ružinova, urobte si čas na prechádzku, ak máte deti oceníte dostatok detských ihrísk.

strkovec-r730_res.jpg

4. STARÁ ČASŤ DÚBRAVKY PRE MILOVNÍKOV KULTÚRY A TRADÍCIÍ

Dúbravka má bohatú históriu a  kultúrne pamiatky, ktoré sa zachovali dodnes. Kedysi bola poľnohospodárskou samostatnou dedinou, zameranou na poľnohospodárstvo, najmä vinice. Obývali ju Chorváti, v súčasnosti má atmosféru záhoráckej dediny.

800px-horanskastudna-r390_res.jpg

5. RAČA A VINÁRSKI NADŠENCI

Rača je podobne ako stará časť Dúbravky plná historických pamiatok a neutíchajúcich kultúrnych podujatí. Z Rače pochádza niekoľko úspešných slovenských vinárov. Vinice neslúžia len na produkciu vínnej révy, ale aj na príjemné prechádzky v prostredí Malých Karpát.

raca-r420_res.jpg

Spoločnosť HERRYS pre vás pripravuje aktuálny prehľad z diania na bratislavskom realitnom trhu. Vďaka niekoľkoročným skúsenostiam zastrešuje predajné, právne a marketingové služby v jednom.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.

Grilovacia sezóna je zahájená!

Grilovanie je jednou z tých oddychových aktivít na záhrade. Aké sú rady, tipy a triky na tento rok? Dá sa grilovať aj bez dymu?