Chcete, aby sa veci pohli SPPrávnym smerom?

Pomôžte zlepšiť svoje okolie. Podporte projekty v 4. ročníku programu SPPoločne!

Každý chce žiť šťastný a naplnený život, takže je prirodzené, že nám záleží na verejnom priestore a komunite okolo nás. Často máme pocit, že by sme aj radi prispeli k zlepšeniu, len to nevieme uchopiť za správny koniec.

Zoberte to do vlastných rúk

Vyberte si projekt na www.sppolocne.sk a dajte mu svoj hlas. Hlasovaním do 5. októbra môžete rozhodnúť o tom, ktorý zo 150-tich vybraných projektov získa finančný príspevok vo výške od 3000 do 6000 eur od SPP a Nadácie SPP. Medzi 30 najlepších projektov a mimoriadne zaujímavé projekty, t.j. bonusové, bude rozdelených celkovo až 200-tisíc eur. „Sme radi, že môžeme podporiť projekty, ktoré reálne zlepšujú Slovensko. To je hlavným cieľom programu SPPoločne,“ vysvetľuje Ondrej Šebesta, správca Nadácie SPP.

Rozhoduje každý jeden hlas

Neviete ako získať vyšší počet hlasov na vylepšenie verejného priestoru vo svojom okolí? Skúste sa inšpirovať zaujímavým príbehom malej obce Horné Semerovce z okresu Levice. Je pekným príkladom toho, ako zanietenosť ľudí dokáže zázraky. S počtom obyvateľov niečo vyše 600 dokázala pre svoj projekt získať takmer 3000 hlasov. Starosta obce Tomáš Pásztor vysvetľuje ako to dokázali. „Veľmi sme chceli vyhrať a preto sme pri projekte „Tradície a zvyklosti v našej obci“ oslovili aj ľudí z vedľajších obcí. Vyšlo nám to a teraz sa z Dožiniek a Vinobrania bude tešiť celý región.

Prejavte svoje nadšenie pre zmenu, nájdite si projekt blízky vašej komunite, okoliu či regiónu a podporte ho svojím hlasom. A môžete urobiť ešte viac. Skúste nájsť ďalších ľudí napríklad na spoločenských, kultúrnych či športových podujatiach, ktorí svojím hlasom podporia váš vybraný projekt. Prejavte svoju zanietenosť, potom sa vaším nadšením „nakaziť“ aj ľudia z vášho okolia, ktorí vášmu projektu s radosťou dajú svoj hlas.

SPPojte svoju energiu pomáhať s tou našou

Každý hlasujúci môže rozdeliť svoje tri hlasy medzi tri rôzne projekty, alebo ich môže dať len jednému, svojmu obľúbenému. Na západnom, strednom aj východnom Slovensku bude odmenených po 10 projektov, z toho 5 v každej kategórii. Ak chcete vo vašom regióne vylepšiť kultúru alebo veci súvisiace so športom, zamerajte sa na kategóriu „SPPoločne pre ľudí“. Chcete vo vašom regióne podporiť oblasť ekológie, či životného prostredia? Hlasujte za projekty v kategórii „SPPoločne pre domovinu“. Minulý rok získalo podporu takmer 40 projektov. Celkovo sa vďaka finančnej pomoci 840 000 eur programu SPPoločne zrealizovalo už 128 projektov. Tak neváhajte a hlasujte!

Do you need to unwind after a stressful week at work?

At Wellness Hotel Panorama **** all of your wellness needs will be meet and your expectations will be surpassed.

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.