Jeseň v Poluse zabaví a roztancuje malých, veľkých aj hravých

Pochytila vás jesenná melanchólia? V Poluse ju zo seba veľmi rýchlo strasiete! Október aj celý záver roka v obľúbenom bratislavskom nákupnom centre je už tradične nabitý rôznymi aktivitami.

Pochytila vás jesenná melanchólia? V Poluse ju zo seba veľmi rýchlo strasiete! Október aj celý záver roka v obľúbenom bratislavskom nákupnom centre je už tradične nabitý aktivitami, ktoré poučia, zabavia a poskytnú množstvo príležitostí na konštruktívne trávenie voľného času. Z bohatého a tematicky pestrého programu v priestoroch DIGIPOINTu si vyberie skutočne každý!

img0721-r409_res.jpg

Kurz Scratch začiatočník – programovanie pre mladších

Na programátorskom krúžku pre deti Learn2Code sa vaše ratolesti od 8 do 12 rokov naučia programovať hry v atraktívnom programovacom jazyku Scratch, ktorý pripomína skladanie stavebníc. Krúžok bude prebiehať po celý október a november vždy  v pondelok, utorok  a stredu v čase od 16:00 do 17:30. Laptop nosiť nemusíte, jedinou požiadavkou je základné ovládanie počítača a práce s myškou. Počas tohto školského roka na tento kurz nadviažu ďalšie 4 vzdelávacie moduly, v ktorých si deti prejdú tvorbou jednoduchých hier pre mobilné zariadenia, programovanie zložitejších hier a nakoniec aj robotov.

img0712-r990_res.jpg

Kurz Webdesigner – programovanie pre starších

Ste starší, no práca s počítačom, zvlášť Visual design  a Webdesign, je pre vás jedna veľká španielska dedina? V DIGIPOINTe máte možnosť zmeniť to. Dvakrát do týždňa, vždy v pondelok a stredu  od 18:00 do 21:00 ste vítaní na programátorských kurzoch pre začiatočníkov Learn2Code.

Kurz Webdesigner trvá 12 mesiacov a jeho cieľom je, aby si každý jeho absolvent vedel samostatne vytvoriť modernú webstránku. Kurz pozostáva z 3 modulov, prvý je HTML/CSS, čo je základom každej webstránky, druhý modul je zameraný na optimalizáciu webov pre mobilné zariadenia a v poslednom sa naučíte dodať stránkam dynamiku vďaka Javascriptu. Kurz je akreditovaný Ministerstvom školstva SR.

Veľká hráčska súťaž

Nadšenci Xboxov, hláste sa! Tušíme, že vás nie je málo, preto Polus vychádza v ústrety aj hráčom. Xbox piatky odštartovali už 25. septembra v čase od 16:00 do 19:00. Ak máte 15 a viac, zahrajte sa zadarmo hry v Xbox obývačke. V priebehu roka navyše Polus plánuje vytvoriť rebríček top hráčov a tých najlepších odmení vecnými cenami.

V rytme kubánskej salsy latino-74-r378_res.jpg

Polus nezabúda ani na nádejné tanečné talenty. Každý štvrtok od 17:00 sa DIGIPOINT zmení na tanečný parket. Dvojhodinové kurzy kubánskej salsy pre deti od 5 do 12 rokov bude viesť populárny tanečník Ayo Cruz, takže o skvelú zábavu bude postarané.

DIGIPOINT nájdete na prvom poschodí v Polus City Center v uličke medzi Foodcourtom a kinami. Bližšie informácie o programe a konkrétnych termínoch získate na www.polus.sk.

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.