Príčiny bolesti kĺbov

Príčiny bolesti kĺbov. Naše telo má niekoľko stoviek kĺbov a kostných spojení. Pri toľkých kĺboch sa vyskytuje aj veľa príčin bolesti. Dá sa im predísť?

Mladí starci?

Možno ešte nemáte ani štyridsať rokov a každé ráno cítite, že ťažko vstávate z postele. Možno nad tým mávnete rukou, veď ešte nepatríte do generácie svojich rodičov, však? Možno si dáte tabletku proti bolesti a idete do práce. Chyba! Najvyšší čas, aby ste začali načúvať signálom svojho tela.

Ochorenia a bolesti kĺbov poznajú čoraz mladší ľudia. Nie je to len “výsadou” seniorov. Zlé držanie tela, sedavé zamestnanie, precenenie vlastných kapacít pri športových aktivitách, nevhodná skladba jedálnička aj nadváha – všetky tieto prehrešky sa podpíšu na vašich kĺboch.

Kto maže, ten “jede”!

Úlohou kĺbov je zabezpečiť pohyb. Iba vďaka nim dokážeme chodiť, vziať veci do rúk, najesť sa alebo bicyklovať. Pri každom pohybe sa kĺby premazávajú synoviálnou tekutinou, ktorú si vytvára naše telo.

Synovia znižuje trenie a zároveň vyživuje chrupavky. Dôležitou zložkou je kyselina hyalurónová, ktorú spolu s kolagénom obsahuje HYALFIT. Viete, akú úlohu zohráva kolagén? Je jednou z hlavných zložiek kĺbov, väzov a chrupaviek. Zodpovedá za ich pružnosť, pevnosť a regeneráciu. Množstvo kolagénu s vekom postupne klesá, starnutie postihuje všetky bunky. HYALFIT sa tak postará nielen o vaše kĺby, väzivá a šľachy, sprostredkovane aj o krásne vlasy, nechty a pokožku.

Opotrebovanie, zápaly, úrazy

Nepodceňujte bolesť, je to signál vášho tela, že niečo nie je v poriadku. Ak bolesti pretrvávajú dlhšie, vyhľadajte odborného lekára. Najčastejším ochorením kĺbov v mladšom veku sú nielen pracovné a športové úrazy, ale aj opotrebovanie kĺbov (artróza). Liečba poškodenej chrupavky, šliach a väzov si vyžadujú disciplínu, trpezlivosť a veľa času.

Prevencia v tomto prípade nie je iba často opakovaným slovom. Šport, vyvážená strava a tobolka HYALFITU zabezpečia potrebnú dávku starostlivosti pre kĺby. Kolagén a kyselina hyalurónová, vitamín C pre pevné kosti a väzivá, chondroitín sulfát pre stavbu chrupaviek aj protizápalový účinok kadidlovníka pílovitého (boswellia serrata) – HYALFIT poskytuje špeciálnu kombináciu výživy pre vaše kĺby. Užívajte si pohyb bez bolesti!

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.