Streda, 23. október, 2019 | Meniny má Alojzia

Strana zelených Slovenska v nedeľu zablokovala Tesco

Kandidáti a sympatizanti strany v nedeľu zablokovali vchod do hypermarketu Tesco v bratislavskej Petržalke. Demonštrovali tým svoj protest proti otvoreným obchodom v nedeľu.

Kandidáti a sympatizanti strany v nedeľu zablokovali vchod do hypermarketu Tesco v bratislavskej Petržalke. Demonštrovali tým svoj protest proti otvoreným obchodom v nedeľu.

„Voľná nedeľa“ je jedným z hlavných programových bodov strany. Cieľom Strany zelených Slovenska je zavedenie voľnej nedele, kedy by mali byť obchody a nákupné centrá zatvorené, aby mali ľudia možnosť a čas venovať sa svojim deťom a rodinám.

Akcia, ktorá sa niesla pod heslami „Nedeľa patrí rodine“ a „Nakupovať sa dá aj v pondelok“, sa stretla s pozitívnymi ohlasmi, ako zo strany nakupujúcich, tak aj zo strany zamestnancov hypermarketu. Mnohí vyjadrovali predstaviteľom strany podporu a súhlas s ich postojom.

„Nedeľa by mala byť dňom, ktorý strávime oddychom, v prírode a so svojimi najbližšími, nie ďalším dňom v týždni, kedy sa vyberieme na nákupy. Napríklad Vianoce si pre nás stále zachovávajú svoje čaro, pretože je to čas, ktorý trávime v kruhu rodiny a návštevami príbuzných a priateľov. Rovnako by to malo byť aj v nedeľu. Kresťanské tradície k nám patrili a stále patria. Keď môže mať zatvorené obchody v nedeľu väčšina krajín západnej Európy, myslím si, že by nemal byť problém zaviesť rovnaký systém aj u nás“, povedala volebná líderka strany Natália Hanulíková.

Ďalšiu blokádu nákupných centier plánuje strana uskutočniť v nedeľu 14. februára o 14. hodine v hypermarkete Tesco na Zlatých Pieskoch v Bratislave a vo Zvolene.

Eva Kováčová: Motivácia vzdelávať sa je spojená s nádejou

Opatrovateľské kurzy, cudzie jazyky, IT zručnosti, aj osobnostný rozvoj. To všetko sa chcú ľudia naučiť.

Grafickí dizajnéri ukázali, ako možno zmeniť charakter miesta

Spravili nový „mejkap“ jednej prevádzky, ale Centrum stále nefunguje ako celok.

Zabudni na prvoplánové kostýmy. Tu sa budeš skutočne báť

Nebavia ťa halloweenske párty? Kašli na ne. Neďaleko Bratislavy otvárajú Strašidelný dom pre silné žalúdky.