Strana zelených Slovenska v nedeľu zablokovala Tesco

Kandidáti a sympatizanti strany v nedeľu zablokovali vchod do hypermarketu Tesco v bratislavskej Petržalke. Demonštrovali tým svoj protest proti otvoreným obchodom v nedeľu.

Kandidáti a sympatizanti strany v nedeľu zablokovali vchod do hypermarketu Tesco v bratislavskej Petržalke. Demonštrovali tým svoj protest proti otvoreným obchodom v nedeľu.

„Voľná nedeľa“ je jedným z hlavných programových bodov strany. Cieľom Strany zelených Slovenska je zavedenie voľnej nedele, kedy by mali byť obchody a nákupné centrá zatvorené, aby mali ľudia možnosť a čas venovať sa svojim deťom a rodinám.

Akcia, ktorá sa niesla pod heslami „Nedeľa patrí rodine“ a „Nakupovať sa dá aj v pondelok“, sa stretla s pozitívnymi ohlasmi, ako zo strany nakupujúcich, tak aj zo strany zamestnancov hypermarketu. Mnohí vyjadrovali predstaviteľom strany podporu a súhlas s ich postojom.

„Nedeľa by mala byť dňom, ktorý strávime oddychom, v prírode a so svojimi najbližšími, nie ďalším dňom v týždni, kedy sa vyberieme na nákupy. Napríklad Vianoce si pre nás stále zachovávajú svoje čaro, pretože je to čas, ktorý trávime v kruhu rodiny a návštevami príbuzných a priateľov. Rovnako by to malo byť aj v nedeľu. Kresťanské tradície k nám patrili a stále patria. Keď môže mať zatvorené obchody v nedeľu väčšina krajín západnej Európy, myslím si, že by nemal byť problém zaviesť rovnaký systém aj u nás“, povedala volebná líderka strany Natália Hanulíková.

Ďalšiu blokádu nákupných centier plánuje strana uskutočniť v nedeľu 14. februára o 14. hodine v hypermarkete Tesco na Zlatých Pieskoch v Bratislave a vo Zvolene.

Moderný hotel, kde sa cítite ako doma

Obľúbený štvorhviezdičkový Hotel Impozant vo Valčianskej doline prešiel v tomto roku rozsiahlou rekonštrukciou.

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.