Sobota, 20. apríl , 2019

Strana zelených Slovenska v nedeľu zablokovala Tesco

Kandidáti a sympatizanti strany v nedeľu zablokovali vchod do hypermarketu Tesco v bratislavskej Petržalke. Demonštrovali tým svoj protest proti otvoreným obchodom v nedeľu.

Kandidáti a sympatizanti strany v nedeľu zablokovali vchod do hypermarketu Tesco v bratislavskej Petržalke. Demonštrovali tým svoj protest proti otvoreným obchodom v nedeľu.

„Voľná nedeľa“ je jedným z hlavných programových bodov strany. Cieľom Strany zelených Slovenska je zavedenie voľnej nedele, kedy by mali byť obchody a nákupné centrá zatvorené, aby mali ľudia možnosť a čas venovať sa svojim deťom a rodinám.

Akcia, ktorá sa niesla pod heslami „Nedeľa patrí rodine“ a „Nakupovať sa dá aj v pondelok“, sa stretla s pozitívnymi ohlasmi, ako zo strany nakupujúcich, tak aj zo strany zamestnancov hypermarketu. Mnohí vyjadrovali predstaviteľom strany podporu a súhlas s ich postojom.

„Nedeľa by mala byť dňom, ktorý strávime oddychom, v prírode a so svojimi najbližšími, nie ďalším dňom v týždni, kedy sa vyberieme na nákupy. Napríklad Vianoce si pre nás stále zachovávajú svoje čaro, pretože je to čas, ktorý trávime v kruhu rodiny a návštevami príbuzných a priateľov. Rovnako by to malo byť aj v nedeľu. Kresťanské tradície k nám patrili a stále patria. Keď môže mať zatvorené obchody v nedeľu väčšina krajín západnej Európy, myslím si, že by nemal byť problém zaviesť rovnaký systém aj u nás“, povedala volebná líderka strany Natália Hanulíková.

Ďalšiu blokádu nákupných centier plánuje strana uskutočniť v nedeľu 14. februára o 14. hodine v hypermarkete Tesco na Zlatých Pieskoch v Bratislave a vo Zvolene.

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.