Pondelok, 18. november, 2019 | Meniny má Eugen

Výzvy pre manažment prírodných zdrojov a spoločnosť

Fakulta ekonomiky a manažmentu SPU v Nitre pripravuje konferenciu Medzinárodné vedecké dni 2016, na ktorej vystúpia významní odborníci v oblasti hospodárstva a manažmentu prírodných zdrojov.

Fakulta ekonomiky a manažmentu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, Vyšehradská asociácia univerzít, Klub poľnohospodárskych odborníkov pri SPU v Nitre, Asociácia poľnohospodárskych ekonómov na Slovensku organizujú 19. – 20. mája 2016 konferenciu Medzinárodné vedecké dni 2016 – Hodnotový reťazec v agropotravinárstve: Výzvy pre manažment prírodných zdrojov a spoločnosť.

V rámci plenárneho zasadnutia 19. mája vystúpia významní domáci i zahraniční odborníci zaoberajúci sa otázkami hospodárstva a manažmentu v  spojení s konkrétnymi problémami v rámci reťazca potravinárstva a manažmentu prírodných zdrojov: David Sedik – zástupca z FAO, Dr. Bayu Krisnamurthi – predseda Indonézskeho združenia poľnohospodárskych ekonómov, Dr. John Westra a Dr. John Russin z AgCenter Louisiana State University, Petr Blížkovský, z Generálneho sekretariáta Rady Európskej únie v Bruseli, Ing. Matej Hudec, vedúci poľnohospodárskeho úseku Stáleho zastúpenia SR pri EÚ a mnoho ďalších.

Cieľom konferencie bude prezentovať výsledky vedeckovýskumných aktivít pred odbornou spoločnosťou poľnohospodárskych ekonómov a zároveň vytvoriť priestor pre formálne i neformálne stretnutie jej účastníkov. Významní zahraniční i domáci hostia sú deklarovaním rozvinutej medzinárodnej spolupráce fakulty, ktorá si svojimi aktivitami upevňuje úlohu dôveryhodného a zodpovedného partnera nielen v akademickom prostredí ale aj oblasti spolupráce predovšetkým s poľnohospodárskym podnikateľským prostredím. Podrobný program konferencie: http://spu.fem.uniag.sk/mvd2016/index.php?lang=sk.

foto13-r818_res.jpg

Fakulta ekonomiky a manažmentu SPU v Nitre zaujíma popredné miesto medzi ekonomickými fakultami na Slovensku. V komplexnej akreditácii vysokých škôl Slovenska v roku 2015 získala hodnotenie A- a už niekoľko rokov je druhou najlepšou fakultou s ekonomickým zameraním na Slovensku (podľa hodnotenia ARRA 2013, 2014). Jej poslaním je vychovávať jazykovo schopných odborníkov v oblasti ekonomiky a hospodárskej politiky, manažmentu, vnútorného a medzinárodného obchodu a marketingu,  účtovníctva a financií, kvantitatívnych metód, informatiky a environmentálnej ekonomiky a manažmentu.

Fakulta realizuje výučbu na bakalárskom, inžinierskom a doktorandskom stupni v nasledujúcich akreditovaných študijných programoch:

Bakalárske štúdium

ekonomika podniku, manažment podniku, medzinárodné podnikanie s agrárnymi komoditami, International Business with Agrarian Comodities (výučba v AJ), obchodné podnikanie, účtovníctvo, kvantitatívne metódy v ekonómii, environmentálna ekonomika a manažment

Inžinierske štúdium

ekonomika podniku, Business Economics (študijný program dvojitých diplomov), manažment podniku, agrárny obchod a marketing, agrarian Trade and Marketing (študijný program dvojitých diplomov),  kvantitatívne metódy v ekonómii, International Economics and Development (výučba v AJ)

Doktorandské štúdium

ekonomika a manažment poľnohospodárstva a potravinárstva, ekonomika a manažment podniku, agrárny obchod a marketing, Economics and Management of Agrisector (výučba v AJ), Business Economics and Management (výučba v AJ), Agrarian Marketing and Trade (výučba v AJ)

Tatras guide: A fresh take on the stunning soul of Slovakia

This brand new, pocket-sized guide includes a mountain load of information.

Changes to the Public Procurement Law – Take Two

Changes in life and law hardly ever stop.

Rýchly úver sa dá získať aj bez zložitých zmlúv

Náhlu potrebu peňazí môžete vyriešiť rýchlo a jednoducho.