Správny maklér má všetkých päť P

Celý život sa medzi niekým rozhodujeme nielen v oblasti služieb. Vyberáme si bankárov, lekárov, kaderníkov či krajčírov. Na Slovensku nie je v posledných rokoch cudzím vyberať si svojho realitného

Celý život sa medzi niekým rozhodujeme nielen v oblasti služieb. Vyberáme si bankárov, lekárov, kaderníkov či krajčírov. Na Slovensku nie je v posledných rokoch cudzím vyberať si svojho realitného konzultanta. Podľa akých kritérií sa pri makléroch rozhodovať?

Pozná produkt

Od realitného makléra sa neočakáva, aby bol odborníkom v architektúre, elektroinštaláciách, staviteľstve, či právnických zmluvách. Vie predvídať úskalia spolupráce, a to je dôležité. Má prehľad na realitnom trhu, praktické skúsenosti a vie vždy správne poradiť.
Existujú makléri s extrémne bohatým portfóliom bytov, domov či pozemkov. V niektorých prípadoch  ich môže byť až neuveriteľných 100. Nehnuteľnosti, ktoré majú okrem nich v ponuke aj ďalšie realitné kancelárie, vidia zväčša prvýkrát s vami na obhliadke.  Ich úspešnosť predaja je približne 13%.
Naopak, exkluzívny predaj vyžaduje užšie portfólio, maximálne 20. Maklér nehnuteľnosť osobne navštívi, nafotí a podrobí dôkladnej analýze. Dokáže tak nehnuteľnosť predať rýchlejšie a za viac peňazí. Úspešnosť predaja sa v tomto prípade dokáže vyšplhať na úroveň 93 %.

ex-vs-neex-r394_res.jpg

Príjemné vystupovanie

Prvý dojem je najdôležitejší. S maklérom sa budete častejšie stretávať, preto by ste si mali sadnúť najmä ľudsky. V mnohých prípadoch sa z neznámych ľudí stanú priatelia. V našej kancelárii sa neraz stalo, že predávajúci pripravili na obhliadku čerstvé langoše, či čerešňový koláč.

Pracuje pod silným partnerom

Na realitnom trhu je z čoho vyberať. Nemyslíme len nehnuteľnosti, ale aj realitné kancelárie, sprostredkovatelia a makléri. Skôr, ako si vyberiete, prezrite si webovú stránku, fotografie, popisy k textom. Zaujímajte sa o marketing, kde všade sa bude vaša nehnuteľnosť inzerovať. Maklér pracujúci pod známou značkou si bude plniť svoje povinnosti poctivo.

cij-r273_res.jpgSpoločnosť HERRYS získala po štvrtýkrát ocenenie CIJ v kategórii The Best Local Real Estate Agency.

Plní sľuby

Nesľubuje nesplniteľné a splní len to, čo sa skutočne splniť dá. Na začiatku sa zdá, že všetko pôjde „ako po masle“. Neexistuje odpoveď nie, požiadavky sa dajú vybaviť a k uzavretiu obchodu vedie hladká cesta bez prekážok. Postupne sa sen začne rozplývať a  obchodný prípad sa stane komplikovanejším. Dochádza k reklamáciám a najhoršie z toho vyjdete vy. Oceňte na maklérovi jeho úprimnosť a korektnosť. V konečnom dôsledku zistíte, že je to kvalitatívna vlastnosť, ktorá z neho robí profesionála.

Prirodzene zvedavý

Vraví sa, že realitného makléra môže robiť každý. Stačí vlastniť fotoaparát, mobilný telefón a mať prístup k internetu. V tomto prípade dostanete obyčajnú službu.
Práve dôveryhodnosť nadobudnutá skúsenosťami a aktívny záujem o klienta sú cenné vlastnosti makléra. Nechajte sa počúvať, povedzte o vašich potrebách a snoch. Ste predsa v životnej situácii keď vstupujete do nového alebo opúšťate svoje zabehnuté prostredie – to si budete pamätať do konca života.

Nechajte profesionálov pracovať pre vás a vy šetrite svoj čas. Nezabúdajte pri tom, že aj maklér je len človek a má svoju rodinu, záľuby a voľný čas. :)

Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk

Nová iOS aplikácia SME.sk je rýchlejšia, prehľadnejšia a s množstvom vylepšení.

Cestovateľské tipy, kde stráviť Veľkú noc

Využite voľno počas Veľkej noci a spoznávajte zaujímavé miesta po celom svete.

Chceme, aby mali naši zákazníci z nakupovania zážitok

Prehľadnosť predajne či rýchlosť vybavenia nákupu sú pre zákazníka veľmi dôležité, najmä pri malých každodenných nákupoch.

Depresia. Kedy ju treba liečiť?

Prežívanie nepríjemných emócií poznáme všetci. Môžete však trpieť depresiou bez toho, aby ste si to uvedomili?