Správny maklér má všetkých päť P

Celý život sa medzi niekým rozhodujeme nielen v oblasti služieb. Vyberáme si bankárov, lekárov, kaderníkov či krajčírov. Na Slovensku nie je v posledných rokoch cudzím vyberať si svojho realitného

Celý život sa medzi niekým rozhodujeme nielen v oblasti služieb. Vyberáme si bankárov, lekárov, kaderníkov či krajčírov. Na Slovensku nie je v posledných rokoch cudzím vyberať si svojho realitného konzultanta. Podľa akých kritérií sa pri makléroch rozhodovať?

Pozná produkt

Od realitného makléra sa neočakáva, aby bol odborníkom v architektúre, elektroinštaláciách, staviteľstve, či právnických zmluvách. Vie predvídať úskalia spolupráce, a to je dôležité. Má prehľad na realitnom trhu, praktické skúsenosti a vie vždy správne poradiť.
Existujú makléri s extrémne bohatým portfóliom bytov, domov či pozemkov. V niektorých prípadoch  ich môže byť až neuveriteľných 100. Nehnuteľnosti, ktoré majú okrem nich v ponuke aj ďalšie realitné kancelárie, vidia zväčša prvýkrát s vami na obhliadke.  Ich úspešnosť predaja je približne 13%.
Naopak, exkluzívny predaj vyžaduje užšie portfólio, maximálne 20. Maklér nehnuteľnosť osobne navštívi, nafotí a podrobí dôkladnej analýze. Dokáže tak nehnuteľnosť predať rýchlejšie a za viac peňazí. Úspešnosť predaja sa v tomto prípade dokáže vyšplhať na úroveň 93 %.

ex-vs-neex-r394_res.jpg

Príjemné vystupovanie

Prvý dojem je najdôležitejší. S maklérom sa budete častejšie stretávať, preto by ste si mali sadnúť najmä ľudsky. V mnohých prípadoch sa z neznámych ľudí stanú priatelia. V našej kancelárii sa neraz stalo, že predávajúci pripravili na obhliadku čerstvé langoše, či čerešňový koláč.

Pracuje pod silným partnerom

Na realitnom trhu je z čoho vyberať. Nemyslíme len nehnuteľnosti, ale aj realitné kancelárie, sprostredkovatelia a makléri. Skôr, ako si vyberiete, prezrite si webovú stránku, fotografie, popisy k textom. Zaujímajte sa o marketing, kde všade sa bude vaša nehnuteľnosť inzerovať. Maklér pracujúci pod známou značkou si bude plniť svoje povinnosti poctivo.

cij-r273_res.jpgSpoločnosť HERRYS získala po štvrtýkrát ocenenie CIJ v kategórii The Best Local Real Estate Agency.

Plní sľuby

Nesľubuje nesplniteľné a splní len to, čo sa skutočne splniť dá. Na začiatku sa zdá, že všetko pôjde „ako po masle“. Neexistuje odpoveď nie, požiadavky sa dajú vybaviť a k uzavretiu obchodu vedie hladká cesta bez prekážok. Postupne sa sen začne rozplývať a  obchodný prípad sa stane komplikovanejším. Dochádza k reklamáciám a najhoršie z toho vyjdete vy. Oceňte na maklérovi jeho úprimnosť a korektnosť. V konečnom dôsledku zistíte, že je to kvalitatívna vlastnosť, ktorá z neho robí profesionála.

Prirodzene zvedavý

Vraví sa, že realitného makléra môže robiť každý. Stačí vlastniť fotoaparát, mobilný telefón a mať prístup k internetu. V tomto prípade dostanete obyčajnú službu.
Práve dôveryhodnosť nadobudnutá skúsenosťami a aktívny záujem o klienta sú cenné vlastnosti makléra. Nechajte sa počúvať, povedzte o vašich potrebách a snoch. Ste predsa v životnej situácii keď vstupujete do nového alebo opúšťate svoje zabehnuté prostredie – to si budete pamätať do konca života.

Nechajte profesionálov pracovať pre vás a vy šetrite svoj čas. Nezabúdajte pri tom, že aj maklér je len človek a má svoju rodinu, záľuby a voľný čas. :)

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh

OMV ponúkne svojim zákazníkom chute známeho šéfkuchára

Na čerpacích staniciach OMV si teraz môžete vychutnať kvalitné a zdravé novinky.

OMV ponúkne zákazníkom chute známeho šéfkuchára Braňa Križana

Na čerpacích staniciach OMV Slovensko pribudne občerstvenie vytvorené Braňom Križanom.

Dovolenka s deťmi v Egypte a tipy na overené hotely

S dieťaťom do Egypta? Na čo myslieť pred cestou a tipy na hotely pre rodiny.