Štvrtok, 21. november, 2019 | Meniny má Elvíra

Dobrovoľníci z ESN pomáhajú zahraničným študentom SPU v Nitre

Na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite študuje takmer dvesto zahraničných študentov. S problémami bežného života v cudzej krajine im pomáhajú členovia organizácie Erasmus Student Network.

Na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre privítali v letnom semestri vyše tridsať zahraničných študentov, ktorí prišli na krátkodobé výmenné pobyty v rámci programu Erasmus+, Erasmus Mundus, CEEPUS alebo bilaterálnej spolupráce fakúlt.

Spolu s ďalšími 160 zahraničnými študentmi, ktorí v súčasnosti na SPU v Nitre študujú v rámci mobility alebo na riadnom štúdiu, prispievajú k vytvoreniu medzinárodnej atmosféry a multikultúrneho univerzitného prostredia.  Študenti pochádzajú z tridsiatich krajín sveta, napr. z Číny, Kazachstanu, Uzbekistanu, Kirgizska, Tadžikistanu, Filipín, Ghany, Nigérie, Peru, USA, Thajska a i.

Práve vzájomné spoznávanie kultúr, učenie sa tolerancii, otvorenosti, schopnosti komunikovať a spoločne riešiť problémy, považuje univerzita za dôležitú súčasť vysokoškolského vzdelávania  v dnešnej dobe globalizácie a multikulturalizmu. SPU preto podporuje mobility vlastných študentov do zahraničia, ako aj mobility prichádzajúcich študentov. Čoraz viac zahraničných študentov študuje na riadnom štúdiu, niektorí i v slovenskom jazyku.

Počas tzv. Orientačného týždňa, ktorý organizuje univerzita v spolupráci s  lokálnou sekciou študentskej dobrovoľníckej organizácie Erasmus Student Network (ESN), absolvovali nováčikovia viaceré informačné stretnutia a exkurzie. K vzájomnému spoznávaniu kultúr prispievajú okrem spolupráce v rámci školských projektov najmä neformálne aktivity.

Lokálna sekcia ESN SUA Nitra, jedna z prvých sekcií ESN na Slovensku, pôsobí na SPU v Nitre už od roku 2008. Jej členovia v rámci svojho voľného času pomáhajú zahraničným študentom s problémami bežného života v cudzej krajine a počas celého semestra pripravujú pre nich rôzne podujatia (napríklad tradičná Nation to Nation Evening zameraná na prezentáciu kultúry a jedál domovských krajín zahraničných študentov), ale aj výlety na zaujímavé miesta na Slovensku a v okolitých krajinách.

gabi-welcome-week-february-2016-r150_res.jpg

Dobrovoľníci z Erasmus Student Network pripravujú pre zahraničných študentov  SPU v Nitre výlety po zaujímavých miestach Slovenska. Na začiatku letného semestra navštívili spoločne Bystriansku jaskyňu.

CUPRA si podmanila parížske nebo

Prvá závodná trať postavená na streche v hlavnom meste Francúzska bola scénou pre novú výzvu značky CUPRA.

Zoznámte sa: Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

Slezská univerzita v Opavě

EkF TUKE – výzva pre tvoju budúcnosť

EkF TUKE je známa dôrazom na kvalitu vzdelávania, priateľské prostredie a orientáciou na cudzie jazyky.