Utorok, 23. apríl , 2019

Nadácia ocenila bakalárske práce študentov TF

Študenti Technickej fakulty SPU v Nitre sa prostredníctvom Nadácie Claas môžu zapájať do súťaží v oblasti poľnohospodárskej techniky či v kategóriách internacionalita, technické inovácie a technológie

Súčasné svetové zdroje a plochy poľnohospodársky využiteľnej pôdy sú ohraničené, je nanajvýš dôležité ich inteligentné a udržateľné obhospodarovanie. Význam pritom nemá len samotná poľnohospodárska technika, ale predovšetkým jej odborné a vedecké využívanie.

Na túto situáciu reagovala nemecká firma Claas vytvorením nadácie Claas Stiftung, ktorej cieľom je podpora budúceho vývoja poľnohospodárstva a poľnohospodárskej techniky prostredníctvom mladej generácie.  V programe partnerstva s Nadáciou Claas uspela aj Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre. Pre jej študentov sa tak otvorila cesta do súťaží o kvalitne vypracovanú a obhájenú bakalársku prácu v oblasti poľnohospodárskej techniky, ale aj v kategóriách internacionalita, technické inovácie a technológie. Tiež majú možnosť uchádzať sa o podporu na vzdelávanie aj formou osobitne vypracovaných projektov.

V kategórii ocenení Nadácie Claas Stiftung „International Student Prize“ za kvalitne spracované a obhájené bakalárske práce za rok 2015 získali ocenenie aj študenti Technickej fakulty SPU v Nitre: Bc. Patrik Kósa, Bc. Filip Štefunko a Bc. Marián Kišev.

1811-2015-21-r580_res.jpg

Za vzornú reprezentáciu a propagáciu fakulty v zahraničí poďakoval študentom na zasadnutí Vedeckej rady TF SPU aj  dekan Technickej fakulty prof. Ing. Zdenko Tkáč, PhD.

Bakalárske práce študentov Technickej fakulty ocenené Nadáciou Claas Stiftung v kategórii  International Student Prize 2015:

Patrik Kóša: Model pneumatického lisu riadeného PLC

Filip Štefunko: Zhodnotenie úrovne využívania techniky vo vybranom poľnohospodárskom podniku

Marián Kišev: Riadenie mobilného podvozku prostredníctvom bezdrôtovej siete
tf1-r807_res.jpg

Autori najlepších bakalárskych prác v sídle spoločnosti Claas v Harsewinkeli

Dokonalá záhrada? Nezabudnite na prísun vody.

Ako na zavlažovanie a prísun vlahy pre vaše rastlinky?

Tip na japonskú klimatizáciu s výhodnejšou elektrinou

Klimatizácie sa v poslednej dobe stali bežnou súčasťou slovenských domácností.

Tohtoročný Autosalon? Najväčšie SUV na svete aj lietajúce auto

Automobilová udalosť roka láka na viaceré NAJ. Organizátori sľubujú, že bude silnejší a štýlovejší než kedykoľvek predtým.

Women in business

Social & business event about all women in business, female professionals and entrepreneurs.