Polus odkrýva fascinujúci svet vláčikov

Bratislavskí železniční modelári mieria do Polusu a vy sa môžete tešiť na najakčnejšiu „hodinu dejepisu“, akú ste kedy zažili!

Bratislavskí železniční modelári mieria do Polusu a vy sa môžete tešiť na najakčnejšiu „hodinu dejepisu“,  akú ste kedy zažili!

Vlaky sú niečo ako dopravná superstar. Na jednej zo škandinávskych televíznych staníc dokonca nájdete program, ktorého celým obsahom je priamy prenos z cesty vlakom, tak veľmi sú ľudia týmto dopravným prostriedkom unesení. U nás sa o oprašovanie železničných archívov a zašlej slávy starých  vozňov stará Klub železničných modelárov Bratislava. Za svoju 50-ročnú existenciu majú jeho členovia na konte úspechy zo slovenských i medzinárodných súťaží a výstav, a množstvo do detailov prepracovaných modelov.  Aktuálne si ich diela môžete pozrieť v Polus City Center na prvom poschodí na Madison Avenue od 1. do 28.5. 2016.

foto-vlacik-r396_res.jpg

Modely vláčikov z rokov 1934 až 1975 uvidíte nielen staticky vystavené, ale aj v pohybe. Každý májový víkend sa Polus premení na provizórnu železničnú trať, keď sa kolesá vláčikov roztočia a modely sa vydajú po dráhe. Kto sa nechá zvábiť netradičným koníčkom, v Poluse bude mať možnosť dozvedieť sa, čo všetko modelovanie vyžaduje a dokonca si zložiť vlastný papierový model železničnej budovy alebo vláčikové puzzle. Nadšenci z Klubu železničných modelárov Bratislava vám budú cez víkendy k dispozícii, či už s pomocou pri stavaní alebo s odpoveďami na vaše zvedavé otázky o histórii vlakov na Slovensku. logo-zelezniciari-r485_res.jpg

Chcelo by to ešte fotku na pamiatku? Polus myslel aj na to. Mobilné fotoštúdio s originálnou fotostenou a rekvizity v podobe železničiarskeho saka, čiapky a placačky z vás za okamih spravia vlakového výpravcu.  foto-vlacik-2-r958_res.jpg

Veľké vláčikové finále čakajte v sobotu a v nedeľu 28. mája, kedy zároveň prebehne aj oslava Medzinárodného dňa detí s pestrým programom a vyhodnotením súťaže o 2x celodenný výlet tematickým vláčikom pre celú rodinu. Akciu bude moderovať Andrea Kiráľová-Somorovská, zaspieva vám muzikálový herec Erik Peťovský a pridá sa k nemu speváčka a zabávačka Mia.

Viac informácií o výstave a o podmienkach súťaže nájdete na www.polus.sk a na www.facebook.com/poluscitycenter

logo-albatros-page-001-r417_res.jpg

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.