Štvrtok, 25. apríl , 2019

Zhodnocujte úspory výhodnejšie ako pod matracom

kampandobresporenie1500x100072dpi-r800_res.jpgMožnosť výhodného úroku, plánovaný väčší nákup či obavy, z nepredvídanej finančnej núdze. Tieto tri faktory podľa prieskumu Poštovej banky najčastejšie motivujú klientov na Slovensku k tomu, aby si šetrili. Odkladanie si peňazí do banky je navyše bezpečnejšie, ako je šetrenie si pod matracom.

Klienti na Slovensku nechávajú svoje úspory často "ležať" na bežných účtoch v bankách. Pripravujú sa tým však o možnosť ich lepšieho úročenia.. Ak by si totiž vybrali správne sporenie, mohli by na úrokoch zarobiť výrazne viac.

Ako si teda vybrať Dobré sporenie ?

Základom je porovnať si ponúkané úrokové sadzby, ale aj podmienky ich získania.

Vopred si rozmyslite, koľko peňazí, ako často, resp. aké dlhé obdobie by ste si chceli sporiť. Ideálne je odkladať si každý mesiac aspoň 10 % svojho príjmu.

Overte si, či vám pravidelné sporenie prináša ďalšie výhody. Taktiež aj minimálnu a maximálnu výšku vkladov pri vybranom produkte.

Rozhodujte sa aj podľa dĺžky sporenia, t.j. kedy a za akých podmienok si v prípade potreby môžete vybrať svoje úspory.

Využite lepšie zhodnotenie úspor

Každý klient má však pri sporení si iné kritéria aj možnosti. Niektorí si chcú sporiť krátkodobo, iní dlhší čas. Niekto si sporí radšej pravidelne každý mesiac. A niekto si odloží peniaze vtedy, keď mu to z rozpočtu práve vychádza. Poštová banka preto ponúka hneď tri typy Dobrého sporenia už od 10 eur mesačne, aby vyšla v ústrety naozaj každému klientovi

Dobré sporenie Rezerva je určené na vytváranie krátkodobej rezervy, aby ste mali svoje peniaze vždy poruke. Zároveň pri aktívnom využívaní Dobrého účtu môžete pri zostatku do 5 000 eur získať dvojnásobný úrok. Sporiť si môžete aj dlhodobo, a to vďaka Dobrému sporeniu Istota s ročnou garantovanou sadzbou až do 2,5 % pri pravidelnom sporení. Pre klientov, ktorí hľadajú vyšší potenciál zhodnotenia svojich úspor, ponúka Prvá penzijná Poštovej banky Dobré sporenie Investícia. Tento produkt kombinuje sporenie a investovanie, pričom sám klient si určí koľko, v akom podielovom fonde a ako dlho si chce sporiť.

Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus

Už po šiestykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo Martinus.

Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur

Investície do kvalitných investičných projektov prostredníctvom korporátnych cenných papierov sú medzi investormi obľúbené.

Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave

V rámci tradície sa na Stavebnej fakulte STU konal už 19. ročník Športového dňa, kde sa stretli zamestnanci proti študentom.

Festival IXPO otvorí brány už tento piatok. Čo všetko prináša?

Na bratislavskom Tyršovom nábreží vyrástol obrovský stan, ktorý bude hostiť unikátny technologický festival.