V Novom Ružinove predali za dva mesiace 70% bytov

Projekt Nový Ružinov má našliapnuté stať sa jedným z najlepšie sa predávajúcich projektov roka. Už dva mesiace po spustení predaja prekročil predaj jeho prvej fázy 70%...

Projekt Nový Ružinov vyrastajúci v lokalite medzi Rosnou a Bajkalskou ulicou má našliapnuté stať sa jedným z najlepšie sa predávajúcich projektov roka. Už dva mesiace po spustení predaja dosiahol predaj jeho prvej fázy 70 % a developer postupne pripravuje spustenie predaja ďalších bytov.

nový ružinov

Zdá sa, že developerská spoločnosť CZ Slovakia projektom Nový Ružinov presne trafila do potrieb ľudí hľadajúcich bývanie. Prvá fáza výstavby zahŕňajúca dve mestské vily so sedemdesiatkou bytov zaznamenala enormný záujem a v súčasnosti je voľných už len  necelých 30 % bytov. Už onedlho by k nim do predaja mali prísť ďalšie dve mestské vily. Hlavnými ťahákmi záujmu sú blízkosť centra, komplexná vybavenosť a priaznivé ceny.

Všetko poruke

V Novom Ružinove plánuje developer okrem bývania vybudovať aj pre priestory pre občiansku vybavenosť a administratívu. Súčasťou novej štvrte  by mal byť napríklad  aj supermarket,  materské centrum, prevádzky športovo-oddychového charakteru a  ďalšie prevádzky zabezpečujúce komfortný život obyvateľov. „Budujeme miesto, na ktorom bude radosť žiť. Je pre nás preto dôležité, aby obyvatelia Nového Ružinova mali poruke všetky potrebné služby,“ hovorí Juraj Juritka, investičný riaditeľ CZ Slovakia.

Blízko do mesta

Projekt je charakterizovaný výbornou dopravnou dostupnosťou. Vďaka priamemu napojeniu na Bajkalskú ulicu a diaľničný obchvat získajú obyvatelia rýchly prístup tak do centra, ako aj do ostatných častí Bratislavy. Navyše, v areáli  bude zriadená aj nová zastávka MHD, ktorá zabezpečí rýchlu dopravu do mesta aj bez využitia vlastného auta. Fanúšikov cesty do práce na bicykli poteší fakt, že priamo pri  Novom Ružinove začína cyklistická trasa. K novému Národnému divadlu či centru Eurovea sa ňou dostanete pohodlným tempom za 8 minút bez toho, aby ste museli vstúpiť na akúkoľvek frekventovanú cestu.

Blízko k športu

Cyklotrasa je napojená aj na hrádzu na ľavom brehu Dunaja, ktorá je obľúbenou lokalitou nielen pre cyklistov, ale aj korčuliarov a bežcov. Športové možnosti lokality však zahŕňajú viac než cyklistku. Obyvatelia Nového Ružinova budú mať poruke aj plavárne Vlčie Hrdlo, Pasienky či v hoteli Nivy, zimné štadióny Vladimíra Dzurillu a Ondreja Nepelu či viaceré verejne prístupné školské ihriská či atletické dráhy. Neďaleko situované Štrkovecké jazero či jazero Rohlík a dobre dostupné Zlaté piesky tiež ponúkajú množstvo príležitostí na rekreáciu a oddych.

nový ružinov

Zelená štvrť s jasnou budúcnosťou

Nový Ružinov bude zelený, a to tak v prenesenom význame, ako aj naozaj. Dôkladná izolácia a okná s izolačnými trojsklami zabezpečia nízke energetické nároky. V kombinácii s využitím blízkeho teplovodu tak bude vykurovanie nielen ekologické, ale aj ekonomické. Projekt však bude zelený aj vizuálne, veď množstvo stromov, trávy a  zelene v areáli výrazne prekračuje minimálne limity. „Chceme, aby sa v Novom Ružinove bývalo rovnako príjemne ako voľakedy v pôvodnej ružinovskej zástavbe, pre ktorú boli typické veľké zelené plochy. Tie za posledných 15 rokov trpeli zahusťovaním výstavby a ich čaro na mnohých miestach vyprchalo. My zeleň považujeme za jeden z kľúčových faktorov určujúcich kvalitu bývania a preto budú v Novom Ružinove zelené plochy výrazne väčšie, ako nám stanovuje územný plán,“ hovorí Juritka.

Developer navyše vypracoval urbanistickú štúdiu celej lokality, ku ktorej získal súhlasné stanoviská všetkých zainteresovaných orgánov. Už dnes je tak jasné, aký smerom sa bude v lokalite uberať jej ďalší rozvoj.

Predaj bytov v projekte Nový Ružinov exkluzívne zastrešuje realitná kancelária HERRYS.

Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať

​​​​​​​Rozhovor s nezávislou kandidátkou na primátorku mesta Košice, Alenou Bašistovou.

Bratislava dostane o rok nový mestský bulvár

Hlavné mesto SR Bratislava spolu s investorom HB Reavis pokračuje v revitalizácii ulice Mlynské nivy.

DEXIS SLOVAKIA má nového generálneho riaditeľa

Po zlúčení DELUX a SLS-TECHNACO, kde sa právnym nástupcom stala firma DEXIS SLOVAKIA, dochádza k výmene na strategickej pozícii.

Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať

Strávte hlavné sviatky roka netradične - namiesto zimy si oddýchnite v exotike.