Čo robiť pri poistnej udalosti v zahraničí?

Uzatvoriť si cestovné poistenie je jednoduché. Čo by ste mali urobiť, ak v zahraničí náhle ochoriete alebo utrpíte úraz?

Uzatvoriť si cestovné poistenie je jednoduché. Viete však, čo by ste mali urobiť, ak v zahraničí náhle ochoriete alebo utrpíte úraz?

Informujte sa pred vycestovaním

Na každú cestu do zahraničia sa dobre pripravte. Ak cestujete k moru, nezabudnite na potrebné lieky a opaľovacie krémy. Ak sú vašou voľbou hory, nepodceňte kvalitnú obuv a výstroj zodpovedajúcu terénu, v ktorom sa budete pohybovať. Sledujte tiež aktuálne informácie o počasí a bezpečnostnej situácii v cieľovej krajine. A, samozrejme, nezabudnite

na cestovné poistenie. Klienti Union poisťovne si okrem poistenia liečebných nákladov v zahraničí uzatvárajú najčastejšie poistenie všeobecnej zodpovednosti za škodu a poistenie batožiny. S ohľadom na účel cesty však odporúčame napríklad aj poistenie nákladov na technickú pomoc v prípade záchrannej akcie.

V zahraničí môžete využiť asistenčnú službu

Služby asistenčnej spoločnosti Union poisťovne sú vždy súčasťou poistenia liečebných nákladov v zahraničí a predstavujú pre poisteného klienta istotu, že mu kedykoľvek – 24 hodín denne a 365 dní v roku a kdekoľvek v zahraničí bude poskytnutá pomoc. Telefonický kontakt na asistenčnú spoločnosť nájdete poistnej zmluve aj na praktickej poistnej kartičke. Pri úraze, alebo ochorení operátori asistenčnej spoločnosti pomôžu poistenému s výberom vhodného zdravotníckeho zariadenia, zabezpečia prevoz do nemocnice a ošetrenie lekárom, dohodnú so zdravotníckym zariadením spôsob úhrady nákladov za poskytnutú liečbu a v prípade potreby zabezpečia prevoz poistenej osoby do vlasti.

Po návrate domov kontaktujte poisťovňu

V prípade, ak ste účty za ošetrenie hradili v hotovosti, po návrate zo zahraničia je potrebné nahlásiť poistnú udalosť Union poisťovni. Môžete tak urobiť vyplnením online formulára na webstránke www.union.sk, elektronicky alebo aj osobne na kontaktnom mieste. Pracovníci Union poisťovne vás budú následne kontaktovať a dohodnú s vami ďalší postup. Kliknite na www.union.sk a získajte viac informácií o cestovnom poistení.

V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli

Stanicu sme chceli zrekonštruovať za milión korún, stálo to desať.

Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s

Používajú kvalitné mäso?

322 m2 a mesto ako na dlani. Bratislava má atypický penthouse

Najväčší z bytov projektu Jarabinky Grande láka náročných záujemcov nielen svojou grandióznosťou, ale aj unikátnosťou priestoru.

Dva rekordy na druhý pokus

Druhé narodeniny PSK Arény sa budú niesť v znamení pokusu o slovenský rekord.