Čo robiť pri poistnej udalosti v zahraničí?

Uzatvoriť si cestovné poistenie je jednoduché. Čo by ste mali urobiť, ak v zahraničí náhle ochoriete alebo utrpíte úraz?

Uzatvoriť si cestovné poistenie je jednoduché. Viete však, čo by ste mali urobiť, ak v zahraničí náhle ochoriete alebo utrpíte úraz?

Informujte sa pred vycestovaním

Na každú cestu do zahraničia sa dobre pripravte. Ak cestujete k moru, nezabudnite na potrebné lieky a opaľovacie krémy. Ak sú vašou voľbou hory, nepodceňte kvalitnú obuv a výstroj zodpovedajúcu terénu, v ktorom sa budete pohybovať. Sledujte tiež aktuálne informácie o počasí a bezpečnostnej situácii v cieľovej krajine. A, samozrejme, nezabudnite

na cestovné poistenie. Klienti Union poisťovne si okrem poistenia liečebných nákladov v zahraničí uzatvárajú najčastejšie poistenie všeobecnej zodpovednosti za škodu a poistenie batožiny. S ohľadom na účel cesty však odporúčame napríklad aj poistenie nákladov na technickú pomoc v prípade záchrannej akcie.

V zahraničí môžete využiť asistenčnú službu

Služby asistenčnej spoločnosti Union poisťovne sú vždy súčasťou poistenia liečebných nákladov v zahraničí a predstavujú pre poisteného klienta istotu, že mu kedykoľvek – 24 hodín denne a 365 dní v roku a kdekoľvek v zahraničí bude poskytnutá pomoc. Telefonický kontakt na asistenčnú spoločnosť nájdete poistnej zmluve aj na praktickej poistnej kartičke. Pri úraze, alebo ochorení operátori asistenčnej spoločnosti pomôžu poistenému s výberom vhodného zdravotníckeho zariadenia, zabezpečia prevoz do nemocnice a ošetrenie lekárom, dohodnú so zdravotníckym zariadením spôsob úhrady nákladov za poskytnutú liečbu a v prípade potreby zabezpečia prevoz poistenej osoby do vlasti.

Po návrate domov kontaktujte poisťovňu

V prípade, ak ste účty za ošetrenie hradili v hotovosti, po návrate zo zahraničia je potrebné nahlásiť poistnú udalosť Union poisťovni. Môžete tak urobiť vyplnením online formulára na webstránke www.union.sk, elektronicky alebo aj osobne na kontaktnom mieste. Pracovníci Union poisťovne vás budú následne kontaktovať a dohodnú s vami ďalší postup. Kliknite na www.union.sk a získajte viac informácií o cestovnom poistení.

Naše finančné družstvo - postoj člena vyjadrený básňou

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 7. vydanie.

Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk

Nová, rýchlejšia a prehľadnejšia.

Cestovateľské tipy, kde stráviť Veľkú noc

Využite voľno počas Veľkej noci a spoznávajte zaujímavé miesta po celom svete.

Chceme, aby mali naši zákazníci z nakupovania zážitok

Prehľadnosť predajne či rýchlosť vybavenia nákupu sú pre zákazníka veľmi dôležité, najmä pri malých každodenných nákupoch.