Čo robiť pri poistnej udalosti v zahraničí?

Uzatvoriť si cestovné poistenie je jednoduché. Čo by ste mali urobiť, ak v zahraničí náhle ochoriete alebo utrpíte úraz?

Uzatvoriť si cestovné poistenie je jednoduché. Viete však, čo by ste mali urobiť, ak v zahraničí náhle ochoriete alebo utrpíte úraz?

Informujte sa pred vycestovaním

Na každú cestu do zahraničia sa dobre pripravte. Ak cestujete k moru, nezabudnite na potrebné lieky a opaľovacie krémy. Ak sú vašou voľbou hory, nepodceňte kvalitnú obuv a výstroj zodpovedajúcu terénu, v ktorom sa budete pohybovať. Sledujte tiež aktuálne informácie o počasí a bezpečnostnej situácii v cieľovej krajine. A, samozrejme, nezabudnite

na cestovné poistenie. Klienti Union poisťovne si okrem poistenia liečebných nákladov v zahraničí uzatvárajú najčastejšie poistenie všeobecnej zodpovednosti za škodu a poistenie batožiny. S ohľadom na účel cesty však odporúčame napríklad aj poistenie nákladov na technickú pomoc v prípade záchrannej akcie.

V zahraničí môžete využiť asistenčnú službu

Služby asistenčnej spoločnosti Union poisťovne sú vždy súčasťou poistenia liečebných nákladov v zahraničí a predstavujú pre poisteného klienta istotu, že mu kedykoľvek – 24 hodín denne a 365 dní v roku a kdekoľvek v zahraničí bude poskytnutá pomoc. Telefonický kontakt na asistenčnú spoločnosť nájdete poistnej zmluve aj na praktickej poistnej kartičke. Pri úraze, alebo ochorení operátori asistenčnej spoločnosti pomôžu poistenému s výberom vhodného zdravotníckeho zariadenia, zabezpečia prevoz do nemocnice a ošetrenie lekárom, dohodnú so zdravotníckym zariadením spôsob úhrady nákladov za poskytnutú liečbu a v prípade potreby zabezpečia prevoz poistenej osoby do vlasti.

Po návrate domov kontaktujte poisťovňu

V prípade, ak ste účty za ošetrenie hradili v hotovosti, po návrate zo zahraničia je potrebné nahlásiť poistnú udalosť Union poisťovni. Môžete tak urobiť vyplnením online formulára na webstránke www.union.sk, elektronicky alebo aj osobne na kontaktnom mieste. Pracovníci Union poisťovne vás budú následne kontaktovať a dohodnú s vami ďalší postup. Kliknite na www.union.sk a získajte viac informácií o cestovnom poistení.

Ako dlho trvá vybavenie hypotéky? Zopár dní, ale aj pár týždňov

NBS vydala nariadenie, ktoré upravuje poskytovanie hypoték nad 90 % a 80 % hodnoty zabezpečenia. Platiť začína 1. 7. 2018.

Všetko, čo rodiny milujú

Ponuka rodinných dovoleniek v Burgenlande

Trpký darček od vlády: prichádza nová 8 % daň z poistiek

Vláda chce od ľudí zinkasovať 60 miliónov navyše.

Bratislava má najmodernejšiu linku na triedenie surovín

V Bratislave včera predstavili novú automatizovanú separačnú linku, ktorá využíva celosvetovo najvyspelejšie technológie.