Piatok, 30. október, 2020 | Meniny má Simon, SimonaKrížovkyKrížovky

Stavebné sporenie je stále výhodné aj vďaka štátnej prémii

Snívate o novom a ešte krajšom bývaní? Neplánujete celý život bývať v malom 2-izbovom byte?

Snívate o novom a ešte krajšom bývaní? Neplánujete celý život bývať v malom 2-izbovom byte? Chcete si postaviť dom a hľadáte spôsob, ako si nasporiť na pozemok a neúverovať sa hneď na začiatku? Predtým než podpíšete hypotéku, prečítajte si o výhodách stavebného sporenia.

Stavebné sporenie je vhodné pre každého, kto chce pravidelne sporiť aj menšie čiastky a zároveň, si želá zhodnocovať svoje úspory zaujímavým úrokom, alebo má v pláne požiadať v budúcnosti o stavebný úver. Najväčším benefitom je garancia štátnej prémie. Vklady sa každoročne zhodnocujú o vopred stanovený úrok a o štátny príspevok. Maximálna hodnota štátnej prémie dosahuje v roku 2016 výšku 5 % z ročného vkladu, a to maximálne do výšky 66,39 €. V ČSOB Stavebnej sporiteľni je táto suma doplnená výhodným úročením vkladov, ako aj štátnej prémie, a to až do 1,8 % ročne.

Stavebné sporenie nie je viazané na domácnosť, ale na člena domácnosti. Využite preto možnosť získať viacero štátnych prémií naraz. Stačí mať uzatvorenú zmluvu na každého člena rodiny a nezabudnúť sporiť. Majte však na pamäti, že štátnou prémiou môže byť zvýhodnená len jedna zmluva viazaná na identické rodné číslo. V opačnom prípade by ste sa o možnosť získať štátnu prémiu obrali úplne.

Ďalším benefitom tohto typu sporenia je voľnosť mesačných vkladov. Pravidelnosť alebo nepravidelnosť platieb nemá vplyv na ich úročenie. Peniaze môžete na účet previesť kedykoľvek v priebehu roka a v akýchkoľvek čiastkach. Avšak, vďaka pravidelnému sporeniu máte v ČSOB Stavebnej sporiteľni možnosť získať stavebný úver so zvýhodnenými podmienkami.

Nakumulovanú sumu môžete po šiestich rokoch sporenia použiť na čokoľvek – bez ohľadu na to, či usporené peniaze použijete na zlepšenie bytovej situácie alebo na vytúženú cestu okolo sveta.

Ste rodič, ktorý myslí na budúcnosť svojich detí, na ich vzdelanie alebo celkovo lepší štart do dospelosti? Uzatvorte stavebné sporenie pre svoje deti. Pravidelným sporením im tak môžete nasporiť zaujímavú čiastku do budúcnosti, ktorú môžu využiť na nové bývanie, cestovanie alebo štúdium v zahraničí. Ako bonus v ČSOB Stavebnej sporiteľni dostanete zľavy z poplatku za uzatvorenie zmluvy pre deti aj dospelých. Využite tiež akciu a uzatvorte zmluvu stavebného sporenia pre deti do 6 rokov úplne bez poplatku. Viac informácií o akcii pre deti.

O stavebnom sporení a jeho výhodách.

cob-16-095-sporenie-490x370px-r842_res.jpg

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Koronakríza: Pomoc našej banky počas pandémie ocenili vo svete

Prestížny magazín Global Finance hodnotil banky za pomoc počas pandémie. Cenu za líderstvo v kríze získala Slovenská sporiteľňa.

Magazín SME Ženy už v predaji

Novembrové vydanie nájdete v stánkoch od 29. októbra 2020

SPS ukončí rok miliónovými investíciami

Takmer sedem miliónov eur predstavuje tohoročný kumulatívny objem investícií spoločnosti Slovak Parcel Service.