Piatok, 19. apríl , 2019

IMMOFINANZ rozširuje portfólio STOP SHOP na 66 retail parkov

Ôsmimi akvizíciami rozširuje IMMOFINANZ portfólio STOP SHOP na 66 retailových parkov.

Spoločnosť IMMOFINANZ akvizíciou ôsmich lokalít na Slovensku a v Maďarsku pokračuje v rozširovaní svojho úspešného portfólia retailových parkov STOP SHOP. Kúpna cena týchto nehnuteľností  je v celkovej výške cca 79.0 miliónov EUR. Tieto novozískané retailové parky majú obsadenosť na úrovni približne 98% a generujú ročný príjem z prenájmu vo výške cca 6.6 milióna EUR. Transakcie sa uzavrú v niekoľkých fázach, pravdepodobne do konca prvého štvrťroku 2017. Portfólio STOP SHOP spoločnosti IMMOFINANZ potom bude pozostávať zo 66 lokalít v siedmich krajinách s približne 449,000 m2 prenajímateľnej plochy a účtovnou hodnotou viac ako 600 miliónov EUR. Ďalšie miesta v Srbsku a Poľsku sú v súčasnej dobe v prípravnej fáze vývoja projektu.

„Tieto akvizície predstavujú vynikajúce prírastky pre naše STOP SHOP portfólio na Slovensku a v Maďarsku. Dobré lokality, úspešné prevádzky vo všetkých retailových parkoch, priaznivé miestne konkurenčné prostredie a overený, hodnotný mix nájomníkov hovoria v prospech týchto investičných príležitostí s atraktívnou cenou," vyjadril sa Oliver Schumy, CEO spoločnosti IMMOFINANZ. „Naším cieľom je v najbližších rokoch zvýšiť počet STOP SHOP prevádzok na viac ako 100, a to prostredníctvom našich vlastných developerských projektov, ako aj ďalších akvizícií."

Balíček nehnuteľností na Slovensku zahŕňa šesť retailových parkov v mestách Bardejov, Michalovce, Prievidza, Rožňava, Prešov a Bratislava-Rača. Predajcom je rakúska spoločnosť WM Invest GmbH.

„Týchto šesť nehnuteľností sa nachádza v dobre etablovaných retailových lokalitách a majú veľmi dobrú obsadenosť," vysvetľuje Michael Wakolbinger, generálny riaditeľ obchodných spoločností. Touto transakciou sa portfólio retailových parkov spoločnosti IMMOFINANZ na Slovensku rozšíri na 16 lokalít s prenajímateľnou plochou 112,000 m2.

Medzi ďalšie akvizície patria retailové parky v maďarských mestách Hatvan a Szolnok. Predajcom je spoločnosť Real 4 You Immobilien GmbH. V Maďarsku sa tým značka STOP SHOP rozrastie na 14 lokalít so 128,000 m2 prenajímateľnej plochy.

Každá z ôsmich získaných lokalít má prenajímateľnú plochu 7,000 m2 až 9,300 m2 a taktiež zaujímavý  mix nájomcov, ako sú Deichmann, Takko, JYSK a C&A, ktoré sú už v STOP SHOP prevádzkach dobre známe. Po uzavretí transakcií budú tieto prevádzky rebrandované, aby odrážali koncept prevádzok STOP SHOP.

Podrobnosti o STOP SHOP portfóliu

STOP SHOP je značka spoločnosti IMMOFINANZ označujúca retailové parky v strednej a východnej Európe. Ide o atraktívnych a praktických lokálnych dodávateľov so spádovou oblasťou pokrývajúcou  30,000 až 150,000 obyvateľov a širokou škálou produktov, ponúkajúcou dobrý pomer ceny a kvality. Vďaka efektívnemu dopravnému spojeniu a rozsiahlym možnostiam parkovania sú tieto lokality zamerané na cenovo „uvedomelých“ nakupujúcich, ktorí vyhľadávajú ľahko dostupné lokality.

STOP SHOP portfólio spoločnosti IMMOFINANZ zahŕňa, vrátane najnovších akvizícií, 66 retailových parkov v siedmich krajinách: Slovensko (16 STOP SHOP centier), Maďarsko (14 STOP SHOP centier), Rakúsko (11 STOP SHOP centier), Česká republika (10 STOP SHOP centier), Poľsko (6 STOP SHOP centier), Slovinsko (6 STOP SHOP centier) a Srbsko (3 STOP SHOP centrá).

O spoločnosti IMMOFINANZ

IMMOFINANZ je spoločnosť pôsobiaca v oblasti komerčných nehnuteľností, ktorej aktivity sa zameriavajú na segmenty retailu a kancelárií na ôsmych hlavných trhoch Európy: v Rakúsku, Nemecku, Českej republike, na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku, Poľsku a Moskve. Hlavné podnikateľské aktivity zahŕňajú správu a rozvoj nehnuteľností, pričom značky STOP SHOP (maloobchod), VIVO! (maloobchod) a myhive (kancelárie) tvoria silný bod záujmu týchto aktivít a symbolizujú kvalitu a servis. Hlavnými podnikateľskými aktivitami spoločnosti je však správa a rozvoj nehnuteľností. Portfólio nehnuteľností spoločnosti má hodnotu približne 5,4 miliardy EUR a zahŕňa viac ako 360 nehnuteľností. IMMOFINANZ je kótovaná na burzách vo Viedni (ATX index) a Varšave. Viac informácií nájdete na: http://www.immofinanz.com.

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.