Študenti FZKI boli úspešní v súťaži Pre vodu

Až dva študentské tímy Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva SPU v Nitre sa dostali do finále 2. ročníka súťaže PRE VODU.

Až dva študentské tímy Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre sa dostali do finále 2. ročníka súťaže PRE VODU,  ktorú vyhlásila nadácia Ekopolis. V rámci súťaže sa hľadali najlepšie riešenia pre rôzne oblasti na Slovensku, ktoré majú problém s vodou.

Tím našich študentiek FZKI - Niny Ondrušovej, Michaely Hollej a Lívie Kruliacovej (na snímke) so svojím návrhom záchrany mokrade neďaleko Spišskej Novej Vsi obsadili v celoslovenskom finále krásne druhé miesto. Tento tím bol zmiešaný krajinársko - architektonický, keďže dievčatá sú študentkami programu krajinné inžinierstvo a krajinná a záhradná architektúra. Aj to svedčí o výbornej súhre a vzájomnom dopĺňaní sa fakultných študijných programov.nina-ondrusova-michaela-holla-a-livia-kruliacova-r580_res.jpg

Druhým finálovým kolektívom bol tím v zložení Jakub Pagáč, Janka Striešková a Veronika Krušinová, ktorí vypracovali projekt protieróznej a protipovodňovej ochrane obce Sebedín - Bečov.

oba-fakultne-timy-spolu-s-ucitelom-do-jurikom-r297_res.jpg

Oba fakultné tímy so svojím pedagógom doc. Ľubošom Juríkom

Cieľom súťaže, ktorá štartovala minulý rok, je prispieť k zodpovednému a efektívnemu nakladaniu s vodou prostredníctvom opatrení šetrných k prírode. Súťaž má ambíciu prepojiť nadaných mladých ľudí s tými, ktorí hľadajú inšpirácie a riešenia a ktorí chcú riešiť konkrétne problémy s vodou v svojich mestách a obciach. Sme radi, že práve takýchto mladých nadaných študentov na FZKI máme.hodnotenie-projektu-porotou-r275_res.jpg

Hodnotenie projektu porotou

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu