Slovensko-mexické partnerstvo v poľnohospodárskom vzdelávaní

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre a mexická Universidad Autónoma Chapingo budú spolupracovať vo vzdelávaní.

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre a mexická Universidad Autónoma Chapingo budú spolupracovať vo vzdelávaní.

Zmluvu o spolupráci oboch inštitúcií podpísal 27. februára v Mexiku rektor SPU v Nitre prof. Peter Bielik a rektor UACH Dr. Sergio Barrales Domínguez v prítomnosti vedúcich predstaviteľov mexickej univerzity a veľvyslankyne SR v Mexiku Aleny Gažúrovej.

mexiko-1-r670_res.jpg

Zmluva o spolupráci bola podpísaná na pôde Akademického senátu UACH v Mexiku

Projekt EULALinks SENSE: European Union – Latin America Academic Links (Erasmus Mundus, 2014-0874/001-001) koordinovaný Humboldtovou univerzitou v Berlíne, Nemecko, ktorého lokálnou koordinátorkou za SPU v Nitre je dekanka Fakulty ekonomiky a manažmentu prof. Elena Horská a CVVP FEM, vytvoril priestor nielen pre recipročné mobility študentov všetkých stupňov štúdia, postdoktorandov i akademických zamestnancov, ale aj pre nové partnerstvá. Veľkým prínosom hodnotiaceho stretnutia v marci 2016 bol záujem a návrh intenzívnejšej spolupráce s predstaviteľmi Universidad del Magdalena v Kolumbii a Universidad Autónoma Chapingo v Mexiku. Bilaterálna zmluva s kolumbijskou univerzitou bola podpísaná na jeseň 2016.

Slávnostnému podpisu zmluvy s mexickou univerzitou predchádzalo oficiálne stretnutie delegácií oboch univerzít, prezentácia SPU v Nitre a diskusia o možných oblastiach širšej spolupráce. Súčasťou programu bola prehliadka Národného poľnohospodárskeho múzea, Výskumného centra Laboratorios Nacionales Conacyt, ktoré je svojou štruktúrou veľmi podobné  Výskumnému centru AgroBioTech SPU v Nitre.mexiko-3-r333_res.jpg

V priestoroch Výskumného centra Laboratorios Nacionales Conacyt

UACH otvára zaujímavý priestor pre získanie nových skúseností a partnerstiev medzi študentmi, pedagógmi i výskumníkmi v španielsky hovoriacej krajine. Prvé mobility by sa mali uskutočniť už v budúcom akademickom roku.

Viete, kto stojí za udalosťami Novembra 89?

Tým, ktorí nám vybojovali slobodu, sa ešte nik nepoďakoval. O2 to chce zmeniť.

ČSOB: Najlepšou ochranou proti hackerom sú vzdelaní klienti

Už druhý rok spolupracuje ČSOB s agentúrou TRIAD Advertising na edukatívnom projekte Digitálna inteligencia.

V Nemocnici Košice-Šaca pomohla bariatria prvým dvom pacientom

Chirurgická klinika v Šaci rozšírila portfólio chirurgických výkonov o bariatrické operácie.

Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity

Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity Vadyma Hetmana