Do ankety Slovenka roka 2017 je nominovaná aj Adriana Kolesárová

Do ankety Slovenka roka 2017 je nominovaná aj Adriana Kolesárová, prodekanka pre vedu a výskum na Fakulte biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre.

Týždenník Slovenka v spolupráci s RTVS a Slovenským národným divadlom 15. februára predstavením nominantiek odštartovali už 9. ročník čitateľskej ankety Slovenka roka. Záštitu nad týmto ročníkom ankety prevzal prezident SR A. Kiska, adeptky na titul Slovenka roka 2017 vyberala nominačná komisia pod vedením ministra kultúry SR M. Maďariča.

Úspešné Slovenky sú nominované v ôsmich kategóriách: Biznis a manažment, Umenie a kultúra, Médiá a komunikácia, Veda a výskum, Vzdelávanie a podpora mladých talentov, Zdravotníctvo, Šport a Charita. Okrem toho komisia aj tento rok udelí titul Absolútna Slovenka roka a Mimoriadne ocenenie za celoživotný prínos pre Slovensko.

Doc. Adriana Kolesárová zo Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre je nominovaná v kategórii Veda a výskum. Je významnou predstaviteľkou mladej generácie slovenskej vedy. Pracuje v oblasti biotechnológií pri poznávaní mechanizmov účinku biologicky aktívnych látok ovplyvňujúcich reprodukčné funkcie. Je autorkou a spoluautorkou viac ako 370 publikácií, riešila 24 domácich a medzinárodných projektov. Podieľala sa na formovaní Národnej platformy AgroBioFood Nitra pre výskum a vývoj v oblasti potravín a biotechnológií.

O víťazkách v jednotlivých kategóriách rozhodnú čitatelia týždenníka Slovenka, diváci a poslucháči RTVS formou SMS hlasovania, kupónov a prostredníctvom internetového hlasovania na stránkach www.slovenkaroka.sk a www.zenskyweb.sk.

Ktoré úspešné Slovenky získajú ocenenie v jednotlivých kategóriách sa dozvieme 4. júna  v priamom prenose RTVS z historickej budovy SND.                                                              kolesarova-slovenka-roka-r819_res.jpg

Do ankety je nominovaná aj prodekanka Fakulty biotechnológie a potravinárstva doc. Adriana Kolesárová

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu