Projekt ECAP má za sebou prvú etapu úspešného riešenia

Medzinárodný projekt ECAP má za sebou prvú etapu úspešného riešenia.

Medzinárodný projekt ECAP má za sebou prvú etapu úspešného riešenia.ecaplogofinalfcb-r439_res.jpg

Projekt ECAP´(Enhancing Competencies of Central Asian Universities in  Agricultural Policy focused on Environmental Protection & Land Management) rieši Fakulta európskych štúdií a regionálneho rozvoja Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre z pozície koordinátora medzinárodného projektového konzorcia s partnerskými univerzitami z Rakúska, Českej republiky, Kazachstanu a Uzbekistanu pod vedením prof. Pavla Schwarcza. dsc036501-r412_res.jpg

Z projektového stretnutia na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre

Hlavným cieľom projektu je zabezpečiť zlepšenie kompetencií univerzít krajín Centrálnej Ázie v oblasti manažmentu pôdneho fondu a ochrany životného prostredia prostredníctvom tvorby inovovaných študijných programov a praktických školení pre pedagógov z kazašských a uzbeckých univerzít. Projekt podporí aj skvalitnenie technického vybavenia partnerských univerzít pomocou nákupu výpočtovej techniky, čo umožní testovanie a následnú výučbu novovytvorených a inovovaných programov a predmetov on-line systémom vzdelávania. Tiež prispeje k zvýšeniu povedomia študentov z Centrálnej Ázie o právnych nástrojoch, ktoré podporujú poľnohospodárske postupy šetrné k životnému prostrediu, napomôže k vytvoreniu partnerstva medzi európskymi a stredoázijskými inštitúciami vyššieho vzdelávania, ktoré budú požívať benefity zo vzájomnej podpory vzdelávania v oblasti ochrany životného prostredia a pôdneho manažmentu a zabezpečí aj výmenu vedomostí a zručností týkajúcich sa poľnohospodárskych postupov šetrných k životnému prostrediu. Projekt sa začal riešiť v roku 2015,  bude pokračovať do roku 2018. V súčasnosti bilancuje dosiahnuté čiastkové výsledky a úspechy. Doposiaľ sa partneri stretli na projektovom stretnutí na SPU v Nitre, praktické školenia pre pedagógov zorganizovali Česká zemědelská univerzita v Prahe a University of Natural Resources and Life Sciences (BOKU) vo Viedni. Perspektívne bude SPU v Nitre hostiteľkou viac ako 50 účastníkov praktického tréningu v septembri 2017. Záver projektového stretnutia v kombinácii s medzinárodným workshopom je naplánovaný v roku 2018 na partnerskú univerzitu v Kazachstane, keď bude organizátorom podujatia Kazašská národná poľnohospodárska univerzita v Almaty. Bližšie informácie o realizácii projektu nájdete na: http://www.ecap.uniag.sk/sk

euflagcofundedposrgbright-r942_res.jpg

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.